Gimimo dienos paslaptis

Gimimo dienos paslaptis

29. Jul 2011, 09:00

Ar žinote (o gal ir savo "kailiu" esate pajutusios), jog artinantis gimtadieniui žmonės tampa žymiai jautresni, pažeidžiami viskam, kas vyksta aplinkui. Kodėl taip nutinka ir kodėl šis metas toks svarbus žmonėms?

 

Bioenergetikė Andžėja Reitera tvirtina, kad taip yra iš tiesų - prieš savo gimimo dieną žmogus kažkiek pasikeičia ir tampa neramesnis. Visa tai veikia kai kurie veiksniai.

 

Gimimas - psichinis ir kosminis procesas


Gimimas vyksta konkrečią dieną ir valandą. Gimdymas labai svarbus ir kartu labai sunkus procesas. Žmogus turi sukaupti visas jėgas, kad ateitų į šį pasaulį - jis turi padėti savo mamai. Nors ir manome, kad gimdymas priklauso tik nuo mamos, bet visgi viskas taip pat priklauso ir nuo naujojo žmogaus. Viskas vyksta kaip ir su paukščiuku - jis pats turi pramušti kiaušinio kevalą.

 

Atėjimui į pasaulį reikalingas ryžtas ir ištvermė, kadangi kiaušinyje šilta ir niekas negresia, taigi išeiti į išorę, reiškia patekti į šaltį ir aplinką, kurioje reikia kovoti.

 

Kai mes gimstame, mes renkamės. Parodome, kad pasirengėme ateiti į pasaulį ir stengsimės už save kovoti. Ne taip ir lengva. Būtent dėl to, kai artinasi gimtadienis, mes tarsi sinchronizuojamės su savo gimimo laiku ir porą dienų iki tol ruošiamės.

 

Tai psichinis procesas, kuris išsisaugojo žmogaus atmintyje, taip pat ir kosminis, kuris pasiliko astronominiame laike, kad būtent tą dieną, tuo laiku žmogus įžengė į pasaulį ir priėmė fizinę formą. Tai, žinoma, susiję su jauduliu.

 

Psichologinis procesas


Žmogaus gimimo ir laikas, ir diena susiję su psichologiniu procesu. Net jei žmogus ir nejaučia jokio vidinio jaudulio (kai kurie nešvenčia savo gimtadienių), tam tikrą spaudimą jaučia iš draugų, artimųjų. Jie išvakarėse klausia, ką padovanoti, kur švęsite gimtadienį ir pan. Tas laikas prieš gimtadienį vadinamas nerimo, jaudulio metu. Po gimtadienio viskas praeina.

 

Mitologinis aspektas


Galima į visa tai pažvelgti ir iš mitologinės pusės. Viduramžių laikais raganos visais būdais prieštaravo naujagimio atėjimui į šį pasaulį. Todėl laikas prieš gimimą būdavo tykus, ramus ir liūdnokas. Visgi gimus žmogučiui raganos pralaimi šią kovą, o naujagimis švenčia pergalę.

 

www.sieviesuklubs.lv

 

O kaip Tu paprastai jautiesi prieš savo gimtadienį?

29. Jul 2011, 23:07

o mano kaip tik siandien gimtadienis. na jauciuosi tikrai kazkaip ypatingai 😀 taciau velgi, as savo gimimo dienos per daug nesureiksminu

Krisliukas Krisliukas 29. Jul 2011, 17:48

nepatinka man mano gimtadieniai, patiko tik vaikystėje 😀
seniau visada prieš gimtadienį susirgdavau.. tik šiemet gimimo diena man buvo ypatinga.. neįprasta atmosfera dvelkė visur aplinkui, tarsi kažkas turėjo įvykti..jaučiausi pirmą kartą gyvenime labai gerai, pakylėta, laksčiau kaip ant sparnų..
tik po kiek laiko supratau, kodėl - pasirodo angeliukas netikėtai suskubo pas mus ateit 😉

29. Jul 2011, 16:32

oi as tai tikrai nejauciu jokio jaudulio 😃 megstu gimtadienius, tiek savo tiek draugu 😀 man apskritai siuo metu visos dienos kaip svente 😃 😍
ziuresiu kaip jausiuos kai perkopsiu 3 desimti 😃 gal pasikeis viskas ☺

29. Jul 2011, 14:15

Man artėjant gimtadieniui irgi viduje toks jauduliukas sukyla, atrodo norisi šokti iš laimės 😀 bet dieną praplasnoji, o vėliau nusileidi ir gyveni kaip gyvenęs 😀 nejaučiu, kad kas pasikeistų 😀 tik sparčiai auganti mažiukė, parodo, kaip greitai laikas bėga...

29. Jul 2011, 13:58

Na nejaučiu jokių pokyčių, nei prieš gimtadienį, nei per jį. Eilinė diena. Aišku sveikinimai praskaidrina nuotaiką . . .

29. Jul 2011, 12:13

Įdomus straipsniukas 👍 aš prieš gimtadienį nesvarbu švenčiu ar ne - visada jaudinuos ☺ negaliu net valgyti, kažkoks stresas ateina, bet kai sulaukiu kokių svečių, nuimu stresą 😀

29. Jul 2011, 11:52

kai dovanu gaunu pagereja😃nu nezinau man tik is ryto paskui viskas gerai😃gal,kad senstu liudna😃

29. Jul 2011, 11:45

oi, manes po 8 dienu laukia si svente, svesiu savo 26 aji gimtadieni, kol kas jauciuosi pakyletai ir laukiu dovanu 😀

29. Jul 2011, 10:18

nezinau kodel,bet man gimimo diena is ryto dazniausiai nebuna nuotaikos,kazkoks keistas liudesys😃

rugpjutis rugpjutis 29. Jul 2011, 10:12

pries savaite pradedu jaudintis kad arteja gimtadienis o ta diena kaip jau ateina tai visa diena tada bunu kaip ant adatu 😃

29. Jul 2011, 09:26

O tai sita jauciu kasmet ir jau pries geras dvi savaites

29. Jul 2011, 09:06

kaip eiline diena ir net per gimtadieni😃 ale kas cia beliko iki gimses 😀