Geriausias būdas išvengti neramumų prieš miegelį...

Geriausias būdas išvengti neramumų prieš miegelį...

15. Sep 2011, 07:00

Sveikos, mielos pavargusios, neišsimiegojusios, ar bent prisimenančios neramumus, kaip reikia kovoti su vaikučių ožiukais, ar tiesiog neramumu be priežasties.

 

Nors mano sūnus jau gana didelis - 2 metukų ir 8 mėn., jis rodo "ožiukus", jau nebe kūdikėlis, tad šiuo metu nuraminimas kiek kitoks, nei kai buvo kūdikis.

 

Nutariau papasakoti kaip raminome mažylį, kai jis buvo mažulytis.

 

Dažnai būdavo, jog vakarais tapdavo irzlus, kol maitinau...neužmigdavo be krūties, be mano šilumos. Beje, maniškis nemėgo nuo gimimo nei čiulptukų, nei kaip kiti mėgsta nusiraminimo būdą - marliuką. Netiko šie būdai manajam. Tad ėmiausi savo taktikos - MAUDYNIŲ prieš miegelį, paprastos šiltos vonelės.

 

Ir tikrai išsitaškęs, išsidūkęs vaikutis kur kas greičiau užmigdavo. ir iki šiol maudytis mėgsta (tik turim kitą bėdą - nenori plauti galvytės, mat nepatinka, kai bėga vandenukas per veiduką, kad ir mokau atlošti galvytę - būna isterijų). Tačiau taškytis jam vis dar laaaabai patinka.

Na šis būdas buvo mums veiksmingas.

 

O dabar kovojame su kitu neramumu - ožiukais, kapriziukais. Gal ir ne visos mamos pateisina ignoravimą, tačiau kartais šis būdas labai veiksmingas.

 

Dar gerai padeda kovoti su ožiukais - moralizavimas, ką jūs sakysite mažam pipirui tai reiškia? Nereikia kalbėti daug. Pagrindinė taisyklė, norint, kad vaikas jus išgirstų - kalbėti trumpai ir aiškiai, tokių vaikučių atmintis gana siaurutė, ne be reikalo yra pasakymas - pro vieną ausį įeina - pro kitą išeina, tad "bausmė" - trumpai ir aiškiai pasakyti vaikui, nors jam rėkiant jis nenorės klausyti, lauks paguodos, jokiu būdu nereikia nusileisti, nes mažieji labai gudrūs.

Šiuo metu su ožiukais kovoti sekasi gana neblogai, bet vis dar kovojam, nes vaikas turi jausti ribas, būti vaiku, ne kontrolieriumi šeimoje, nes paskui dėl vaiko kyla ir konfliktai, kas tikrai nėra gerai.

 

Štai toks mūsų vaikas dabar - nereikia mamos pienuko, tačiau maudynių tradicija išlikus iki šiolei, vakarinis "pušku - pušku" ritualas.

Ramių naktelių, kad neaugtų ožiukai linki Kajukas ir mama Roberta ;)

15. Sep 2011, 09:47

bet ir grazus vaikinukas 😍 pas mus irgi maudynes vakarines sventas reikalas 👍 😃