Geriausias būdas auklėti vaikus - kalbėjimas

Geriausias būdas auklėti vaikus - kalbėjimas

07. Nov 2012, 08:00

Galiu iš tikro pasidžiaugti, kad turiu tikrai supratingą ir tvarkingą dukrytę. Kuri niekada nekraustė stalčių, nespjaudė maisto ir visada susitvarkydavo savo žaisliukus.

 

Atrodo, ko bereikia, berods, vaikas tvarkingas, barti tikrai nereikia. Bet... buvo momentas, kai gyvenome su mano tėveliais ir Viltytei buvo viskas galima.

 

Panorėjus prisikimšdavo saldainių, nors ji tam dar per maža, ar neidavo gulti iki vidurnakčio. Jei kas nepatikdavo, iš karto šaukdavo ''babą'' ir iškeliaudavo pas močiutę į kambarį. Nesvarbu, kad aš tam prieštaravau.

Visų pirma, supratau, kad reikia auklėti ne vaiką, o suaugusiuosius, kurie supa mano vaiką. Tad atėjo diena, kai pradėjau kalbėtis ir reikšti savo pageidavimus. Bandžiau aiškinti ir vienaip, ir kitaip, kad visgi aš esu mama ir mes su vyru nustatome tam tikras ribas, kurių laužyti nedera.

 

Tačiau niekas nepadėjo - nei pykčiai su tėvais, nei šnekėjimas gražiuoju.

 

Išsikrausčius iš tėvų,viskas pasikeitė. Viltė tapo supratinga mergaite ir ožiukai tarsi išgaravo tą dieną, kai išsikraustėme. Dabar tenka kariauti su dukryte tik dėl kelių priežasčių - tai Baby TV kanalo žiūrėjimo ir dėl ožiukų atsiradimo, negavus norimo daikto.

 

Kažkada mėginau gudrauti ir paaiškindavau, kad jei neklausys, negaus to ar ano, neis ten ar dar kur. Tačiau supratau, kad situaciją pabloginu dar labiau. Teko šio būdo atsisakyti.

 

Kitas etapas buvo - išėjimas iš kambario kelioms minutėms, tačiau ir tai pablogindavo situaciją. Vaikas pradėdavo rėkti iki vėmimo.

 

Žinoma, jei jau pati noriu verkti, visuomet išeinu iš kambario, nes dukra, pamačiusi mano ašaras, dar labiau susidirgindavo ir situacija tapdavo nevaldoma. Tuo metu man pagelbėja mylimas vyras, kuris imasi iniciatyvos nuraminti vaiką.

 

O nusiramina dukra tik prisiglaudusi prie mūsų, arba tiesiog randame kokį užsiėmimą, kuris tikrai Viltei tuo metu ją sudomina.

 

Šiuo metu turiu žymiai mažiau kantybės, atrodo, dukrytė kai kada išveda iš kantrybės, bet stengiuosi nešaukti, nors nemeluosiu - kai kada ir pasitaiko balso pakėlimas, bet iš to naudos tikrai jokios. Po riksmo ne tik vaikas dar labiau verkia, bet ir aš pati prastai jaučiuosi ir širdis plyšta, kaip aš taip galėjau. Tad apie plaukštelėjimus net negalvoju.

 

Gerai mano mama man ir pasakė: Nedarykite tos pačios klaidos, kaip aš dariau. Neauklėkite vaikų diržu.

Tad išvada esu pasidariusi jau seniai, kad geriausias būdas auklėti vaikus yra KALBĖJIMAS KALBĖJIMAS ir dar kartelį KALBĖJIMAS...

 

Konkursas: „Auginu vaiką be diržo"

 


Konkursui dovanas įsteigė VšĮ "Mano šeimos akademija"!

 www.msakademija.lt

 

Pagrindinis prizas - šaltkrepšis

saltkrepsis

 

Papildomi prizai:

 

Komplektas Nr.1: rankšluostukas-šluostukas ir rankšluostis

1

 

Komplektas Nr.2: rankšluostukas-šluostukas ir daugkartinis, neperšlampamas, medžiaginis paklotėlis

2

 

"Mano šeimos akademija"

Northway medicinos centras

Telefonas: (8-618) 64000

Adresas: S.Žukausko g. 19, Vilnius, Lietuva

El. paštas: info@msakademija.lt

1

 

 

07. Nov 2012, 14:06

Tau pasisekė su mergyte tuomet labai 😉

P.S.prisijuokiau paskaičius komentarus 😃

07. Nov 2012, 13:37

🌷 🌷

07. Nov 2012, 10:38

😃😃😃😃😃😃😃

07. Nov 2012, 10:28

😃😃😃😃😃 Prajuokinai 😃😃😃😃 na del parduotuviu,tai man dar teip nera buve😃 😃 😃 Bet cia tai tikrai pralinksminai 😃
As kaimyna apznaibiusi buvau, jam tuo metu metuku nebuvo,o man virs metu ciut ciut. Kaimyne mammos paprase paziuret vaikiuka,o as kad ji pagulde i mano lovyte apznaibiau. Ir kas svarbiausia ta momenta atsmenu kuo puikiausiai. Kai mamos paklausiau ar taip buvo ji nustebus,kad prisimenu patvirtino,kad tikrai taip buvo 😃

07. Nov 2012, 10:19

😃😃😃😃 Viena pusmeti ir as turejau antra knygute, bet kazkaip ir nebeprireike jo 😃

07. Nov 2012, 09:55

😃😃😃😃 Iki pazymiu knygeliu nedaejote?😃 Mes buvom nukoseje klasiu zurnalus ir nebepamenu kur juos padejom 😃😃😃😃 BEt pradinukai buvom ir tie zurnalai buvo praeitu metu 😃

07. Nov 2012, 09:45

Kiek pasakojo tik pakaitino,kad pajaustu skausma. bet po poros metu vistiek pieva padege 😃 Pasiutes buvo kaip reikalas mano vyras, Kaip sakoma tyli kiaule gilia sakni knisa. Tai stai prie tevu ramus,o uz akiu velniukas😃

07. Nov 2012, 09:37

Cia del nuoruku, turbut ne vien jus tokie pasiute😃 Mes su drauge taip pat ieskojom 😃 o kas del padegimu,as dar nebuvau tokia pasiutusi,bet mano vyras bande padegti darzeli,tai poto jam tevai kaip bausme uzdege degtuka ir pasvilino pirstukus,norejo parodyt kas butu nutike vaikams jei butu darziukas uzsideges.... ☹

07. Nov 2012, 08:47

Teisingai pasakyta, visi vaikuciai skirtingi ir juos aukleti reikia skirtingai 😀

Krisliukas Krisliukas 07. Nov 2012, 08:43

visi vaikai skirtingi... su Benu nesusikalbėdavau, rėkdavo visa gerkle, o tu gali kalbėt kiek nori ir aiškint 😀 Kasparas jau išklauso manęs, bet tam kad jis pradėtų klausyt, reikia jį perrėkti..o tą turiu daryt visa gerkle aš pati 😃 o kaip bus su sese neturiu supratimo 😀

07. Nov 2012, 08:37

Nebegazdink manes😃

07. Nov 2012, 08:34

na pas jus berniukas jau vyresnis ir pradeda gudrauti 😀, o va mano pana labai jautri,viena pasilikti bijo ir pan. Turbut tai del ligeles, nes su sia liga vaikuciai labai jautrus.