Geriausia vaikui - kaimiškas pienas

Geriausia vaikui - kaimiškas pienas

28. Apr 2012, 09:00

Nuo kada vaikui galima paragauti karvės pieno? Kokį ir kur pirkti? Mamyčių klubui atsako šeimos klinikos „Sveika pradžia“ neonatologė, dr. Eglė Markūnienė.

 

Mama klausia:

 

Nuo kada galima karvės pieno? Daugelis sako, kad karvės pieno vaikui paragauti galima tik nuo dvejų ar trejų metukų, tačiau ar galima anksčiau, jei nėra jokios alergijos?

 

Konsultuoja šeimos klinikos „Sveika pradžia“ neonatologė, dr. Eglė Markūnienė:


Karvės pieno paragauti vaikučiui galima duoti ir nuo 10 mėnesių, jeigu vaikas jau maitinamas įvairiais maisto produktais ir iki to laiko neparodė jokių alergijos požymių. Žinoma, ragauti reikėtų pamažu ir stebėti, ar nepasirodo alergija.

 

Daugelis duoda pieno mišinukų, bet juk jie pagaminti iš to paties karvės pieno. Tik mišinuke yra šiek tiek apdorota baltymo molekulė, todėl mažiau alergizuoja nei karvės pienas. Jeigu vaikas alergiškas, tada geriau duoti mišinuką. Bet jei viskas gerai, nebijokite vaikui pasiūlyti paragauti karvės pienuko.

 

Kokį pirkti karvės pieną?

 

Neduokite iš parduotuvės pieno, kuris yra visai be riebalų. Riebalai vaikams reikalingi. Geriausias kaimiškas pienas, jeigu jis labai riebus, tad galite grietinėlę nupilti.

 

Pieną vaikučiui duokite nevirintą, bet pasterizuotą – pakaitinkite iki 70 laipsnų. 

 

Prieš pradėdami vaikučiui duoti naują produktą, geriausia pasikonsultuoti su savo šeimos gydytoju.

28. Apr 2012, 20:39

👍 Jei nealergiški tada karvės pienukas tinkamas, kam mišinius pirkt ? Kitas atvejis jei alergiški, tada nebent tie mišiniai . . . .

mamyt mamyt 28. Apr 2012, 20:37

mes karves pienas pradejom gert mazdaug nuo dvieju savaiciu,nes as neturejau savo.didzioji dabar nelabai geria vieno,o mazajam ,kuriam jau virs triju ,be pieno neina gult.per diena mazadaug litra isgeria

28. Apr 2012, 12:00

keista girdet kad ozkos gere ..kiek pazystamu bande duot mazyliams tiek viskas atgal i mamytes pareidavo 😃

28. Apr 2012, 10:56

Jeigu alergiskas karves pienui, tai tokiu atveju as nieko nesakau 😉

28. Apr 2012, 10:26

Kai aplink vien tik pieno misiniu reklamos, tai kitos mamos vos ne nuodu karves piena laiko. Gal pasikeis nuomone po sio straipsnio, kur tikrai jokios reklamos nera. Visgi medicinos mokslu daktare raso 😀

28. Apr 2012, 10:17

Labai sauni si gydytoja - kalba praktiskus dalykus, mes su vyru pries laukiantis vaikucio pas ja buvom trijose paskaitose, labai patiko. O mes nuo 1 metuku gerem namini karves pienuka, nors is pradziu nelabai norejo, tai idedavau vos vos cukraus ir tada skaniai gerdavo, o paskui jau nebereikejo nei cukraus.

28. Apr 2012, 10:17

as tik uz karves piena, abiem savo vaikuciams jo daviau dar prie 9 menesi, ir jis mums puikiai tiko, juolab kad mama augina karvyte 😀 sunus dabar kai tik bunam pas mano mama tik ir laukia silto pinelio, visai kaip ir mes vaikysteje 😀

28. Apr 2012, 10:01

tikrai pritariu kad normalus straipsnis,mes jau irgi pradejom karves pienuka,bet is parduotuves gaila tik,o va turejom ir tikro karves bet nedaviau nes kaip visi sake jis netinkamas dar....

laurora laurora 28. Apr 2012, 09:47

as savajai nuo 1 metuku pradejau duoti karves piena (su gydytoja konsultavausi). is pradziu nelabai gere, nes misinukas turbut saldesnis, bet pamazu priprato

28. Apr 2012, 09:31

pagaliau nors viena protinga specialiste pasake kad pienas gerai 👍 😀

28. Apr 2012, 09:27

Tikriausiai pirmas straipsnis, kur rasoma, kad pienas geriau, nei misinukas 👍 Mes nuo 10 men. pradejome gerti pienuka. Kai tik iseidavo, duodavau karves pienuka, ne parduotuvini.