Geriausi vaiko žaislai - iš namų aplinkos

Geriausi vaiko žaislai - iš namų aplinkos

14. Jun 2013, 00:00 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Saugios namų aplinkos sukūrimas ir tinkami pagal vaiko amžių žaislai turi įtakos jo vystymuisi. Kaip išsirinkti tokius žaisliukus?

Neleisk pinigų nereikalingiems žaislams

Viskas, kas genialu, yra paprasta! Mažiesiems šliaužiotojms ir ropliukams tinka žaisti įvairios dėžutės, kalėdėlės, krepšeliai, dangteliai, saugūs buities indai ir visi kiti daiktai, kuriuos galima saurasti namuose.

Leisk vaikučiui nugalėti kliūtis

Sudaryk namuose tinkamas sąlygas, kad mažylis pats galėtų nugalėti kliūtis. Jos gali būti įvairiame aukštyje, kad jomis galėtų mažylis lipti ir po to nulipti – pagalvės, anklodės, minkšti žaislai ir pan. Tokiu būdu mažylis mokosi laikyti pusiausvyrą, stiprėja jo raumenynas.

Naudingi įvairūs žaisliukai, kuriuos galima vienas į kitą sudėti, arba indai, įrankiai. Pavyzdžiui, kai dedate šaukštelį į lėkštę, mažyliui tampa įdomu – tegu jis pats atlieka šį veiksmą.

Padaryk muzikinį žaisliuką pati!

Duok vaikučiui plastikinį butelį ar kitą indą su žirniais, kruopomis, akmenukais – jam juk įdomu, kaip jie barška.

Leisk jam tyrinėti kambarį

Jeigu namie yra įvairūs maišiukai, karoliai ir kt. – viską panaudok žaidimams. Tik būk šalia ir stebėk, kaip jis žaidžia. Sudėk viską į indą ir išimk, mažylis ilgainiui supras ir atsimins, kad mažesnį daiktą galima dėti į didesnį.

Apribok vaikučio žaidimo erdvę

Mažyliui turi užtekti vietos, tačiau tai nereiškia, kad visuose namuose turi mėtytis žaislai ir rakandai. Žaidimo kampelyje neturi būti pernelyg daug žaislų, apribokite žaidimo erdvę, pavydžiui, pagalvėmis, sėdmaišiais, anklode, dėžėmis ar kuo kitu. Jeigu vaikas nori ropoti per juos, suteik jam tokią galimybę.

Leisk jam būti šalia

Vaikai patys parodo, kas juos domina. Juos domina tai, ką daro suaugusieji, todėl eina pas mus iš savo žaidimo erdvės, kad galėtų būti kartu. Jeigu sukatės virtuvėje, leiskite ir vaikučiui ant grindų dėlioti puodus, barškinti šaukštais ir pan.

Leiskite mažyliui žaisti pačiam, ne visada rodykite, ką daryti!

III užduotis: Žaidimai su mažuoju šliaužiotoju

Pagrindinis projekto prizas

Sauskelnės mažajam šliaužiotojui - Huggies® Step In!

Kiekvieną savaitę papildomi prizai nuo AVON

avon


09. Apr 2014, 11:16

Visi tėveliai nori savo vaikučiams geriausio, bet ne kiekvienas gali skirti tiek lėšų, kiek kainuoja nauji žaislai... Užsukite į išparduotuvę: www.arkliukas.lt ir įsigykite žaisliukų pigiau !