Gal pietums žuvies pyrago?

Gal pietums žuvies pyrago?

04. Aug 2012, 08:00

 

Gydytojai pataria, kad žuvies vaikučiui galima duoti nuo 10-12 mėnesio, tada, kai jis jau paragavęs ir pripratęs prie mėsos.

 

Žuvis - labai vertingas produktas. Joje gausu baltymų, juos organizmas įsisavina greičiau nei iš gyvulių ar paukščio mėsos. Žuvyje yra geležies, kuri įsisavinama lengviau, negu, pavyzdžiui, geležis, esanti kruopose, vaisiuose, daržovėse, uogose, piene.  

 

Žuvyje gausu vitaminų B12, A, E, D, mikroelementų - cinko, kalcio, vario, mangano, kobalto, nikelio. Žuvis turtinga vandenyje tirpiais B grupės vitaminais, jodu, fosforu, selenu. Pirmaisiais kūdikio gyvenimo metais jam labai svarbi yra omega -3 riebioji rūgštis, kurios yra žuvyje. Šios rūgštys svarbios vaikučio protiniam vystymuisi, slopina uždegimus ir stiprina imunitetą.

 

 

Vaikų ligų gydytojai pataria, kad žuvies vaikučiui galima duoti nuo 10-12 mėnesio, tada, kai jis jau paragavęs ir pripratęs prie mėsos.
 
Žuvis - vertingas produktas
 
Žuvyje gausu baltymų, juos organizmas įsisavina greičiau nei iš gyvulių ar paukščio mėsos. Žuvyje yra geležies, kuri įsisavinama lengviau, negu, pavyzdžiui, geležis, esanti kruopose, vaisiuose, daržovėse, uogose, piene.  Žuvyje gausu vitaminų B12, A, E, D, mikroelementų - cinko, kalcio, vario, mangano, kobalto, nikelio. Žuvis turtinga vandenyje tirpiais B grupės vitaminais, jodu, fosforu, selenu. Pirmaisiais kūdikio gyvenimo metais jam labai svarbi yra omega -3 riebioji rūgštis, kurios yra žuvyje. Šios rūgštys svarbios vaikučio protiniam vystymuisi, slopina uždegimus ir stiprina imunitetą.

Pagaminti žuvies pyragą arba pudingą siūlo mama Jolanta.

 

Taigi žuvies pudingui arba pyragui reikės:


  • Apie 200 g šviežios ar šaldytos žuvies (tinka bet kokia jūsų mėgstama)
  • Pieno
  • 2 riekės batono
  • 1 kiaušinio
  • Truputį džiūvėsėlių
  • Truputį sviesto

 

 

Kaip gamintii?


-Batoną išmirkyti piene.

-Žuvį ir piene išmirkytą batoną sumalti mėsmale.

-Masę praskiesti pienu iki košės konsistencijos.

-Įdėti kiaušinio trynį ir viską išmaišyti.

 

-Galima įdėti savo mėgstamų žuvies prieskonių ir truputį druskos (jei mažylis jau valgo maistą su druska ir prieskoniais), aš dėjau tik žiupsnelį krapų.

 

-Baltymą išplakti atskirai ir atsargiai sumaišyt su žuvies mase.

 

-Paruoštą tyrę sudėti į sviestu pateptą puodelį, apibarstyti džiūvėsėliais.

 

 

-Uždengti, ir iki pusės įstačius į indą su verdančiu vandeniu, virti apie 45 min.

 

Mūsų šeima pudingą valgė su ryžiais ir daržovėmis. Skanu valgyti ir su bulvių koše.

 

 

 Skanaus!