Gabytės savarankiškumas: "Valgau pati, valo - mama“ (III)

Gabytės savarankiškumas: "Valgau pati, valo - mama“ (III)

12. Mar 2013, 07:00

Šią savaitę būtų galima pavadinti "Valgau pati, valo - mama“. Mergaitė niekaip neiįveikia daugiau nei 70 gramų košytės.  Tai visą savaitę leidau žaisti su maistu, tikėdamasi, kad vaiką sudominsiu valgyti daugiau.

 

Sunku pasakyti  kiek maistelio pakliuvo į skranduką, bet, kad daugiau skalbinių atsirado, tai tiesa. O kiek džiaugsmo vaikui maigyti piršukais košeles, mėtyti į šalis, ant savęs, o ypač ant tėvų.

 

Galiausiai atsibodo pastoviai valyti maitinimo kėdutę, tai valgyti leidau ant grindų.  

 

Rašiau, kad mergytei buvo pasireiškusi alergija. Labai džiaugiuosi, kad nepasikartojo. Su vyru juokėmės, juk gal ne nuo mano duodamo maistelio galėjo paireikšti tokia reakcija. Juk vyresnioji sesutė labai "draugiška“. Ne kartą pamatėme, kaip sesutei siūlė sultis, dešreles, jogurtus, varškės sūrelius, raugintus agurkėlius.

 

Bet ir patys, tėvai, nesam "geresni“. Anksčiau mažylei duodavom neišluptus vaflinius saldainius, mat jai patinka ryški spalva, jų traškesys. O gudruolė išmoko saldainių popierėlius praplėšti su dantukais. Tad ne kartą radome šokoladiniu veiduku "pasipuošusią“ damutę. 

 

Šią savaitę neįvedžiau jokios naujos mėsytės į meniu. Alerginė reakcija nepasireiškė, tai galėsiu eksperementuoti su kitomis mėsytėmis. Beje, atradau, kad mergytei patinka krapiukai. Pagardinus košytes jais, vaikas žiojosi su didesniu apetitu. O kiek man džiaugsmo, tarsi laimėjus loterijoje du litukus! Labai nesiseka loterijoje, tai du litai – didelis laimėjimas.

 

Kalbant apie kruopas, tai vieną dieną vaikštinėjant parduotuvėje, žvilgsnį patraukė sojų kruopos. Vaje, kaip aš jas buvau pamiršusi. Tai prie ragaujamų kruopų sarašiuko, prirašėme sojas.

 

Ech ....Labai laukiu vasaros, kai mergytei galėsiu drąsiai košeles gardindi uogytėmis. Niekaip nekyla rankos pirkti užšaldytas iš parduotuvių.  Vyresnėlės primaitinimas prasidėjo prieš vasarėlę, tai neužilgo sulaukėme prisirpusių uogelių.

 

O su pagranduke nepasiskaičiavau, kad uogelių reikės žiemai besibaigiant...Neslėpsiu, bet perku ir specialiai kūdikiams paruoštas košytes. Tai taip vaikas ragauja -  slyvas, kriaušes, serbentus.

Savaitės pradžioje šventėme uošvienės, vaikų senelės, gimtadienį. Maniau, kad uošvienė susitaikiusi su mano vaikučio meniu. Juk daug kalbėjome ir matė, ką ir kiek pirmagimiai duodavau. Bet ne ... Būtinai prie svečių reikia paminėti, kodėl vaikui neduodu kotleto, o duodu paragauti ananaso?

 

Mat draugės anūkas, kuris taip pat 8 mėnesių, seniausiai valgo dešreles...Kas kaip nori, taip lai augina savo vaikučius! Visados galima skubiai duoti vaikučiui išragauti įvairiausio maisto, bet jei dėl to kils bėda, tai laiko atgal nesugrąžinsi ... Tai kam žaisti su likimu? Todėl norėčiau visiems tėveliams palinkėti kantrybės auginant mažus, nevalgius vaikučius.

 

Savo vaikučius labai mylinti mama Sandra

 

Vaiko papildomo maitinimo dienoraštis

Projektas truks nuo vasario 15 d. iki balandžio 15 d. 

FRISO košės

1

 

 

KINELLA sultys

1

Už įdomiausią ir vaizdingiausią dienoraštį projekto pabaigoje vienai mamytei padovanosime specialią dovaną!

 

“Easiyo“ dovanų rinkinys

1

Stokite į EasiYo klubą facebook'e ir kiekvieną savaitę gausite naujų receptų savo šeimai.

www.gyvasjogurtas.lt

logo

pyksta:)

gintarerei gintarerei 12. Mar 2013, 09:52

oj saunuoles 😀 as tai kazkaip vis nedristu duoti sauksto i rankas, vis bijau tos betvarkes, bet nebus kur detis ir sakiau sau, suesi 10 menesis ir atiduosiu sauksta vaikui 😃