GABYTĖ ragauja mėsytę (II)

GABYTĖ ragauja mėsytę (II)

03. Mar 2013, 08:00

 

Praėjusiame bloge rašiau, kad 8 mėnesį Gabija (8,1 mėn.) ragaus mėsytės. Džiaugiuosi, mat apie 6 mėnesį mergytei buvo nukritęs hemoglobino kiekis kraujyje, o mėsa - pagrindinis natūralios geležies ir cinko šaltinis.

 

Pirmąją savaitę ragavo triušienos su daržovėmis, kurias garinu garų puode. Mėsą blenderiavau, o daržoves sutryniau tik su šakute. Noriu, kad vaikas mokytųsi kramtyti. Juk ne veltui turi 8 dantukus.

 

Kaip valgė, matyti iš nuotraukos.

 

Nesuklyskite! Žymiai noriau "ragavo" lėkštutę, nei pačią košytę...

 

Vis dar vienu metu įveikia apie 70 g košytės. Mažoka...Nieko..Ateis diena, kai suvalgys daugiau. Svarbiausia, kad neatsisako mėsytės.

 

Na o pagrindinis maistas vis dar lieka mano pienelis... Pienuko išgeria labai daug. Žinoma, keliasi ir naktimis. Nedejuoju! Gal įpratau... Man ramiau, kad prašosi naktimis pienuko, kai taip mažai dieną suvalgo primaitinamo maistelio.

 

O va užkandžiai...Kaip mano vaikui jie patinka. Riestainiai, duoniukai, obuoliai, bananai – nė nebandyk iš jos atimti! Taip godžiai valgo.

 

Nors bėda.. Bet mergytei nuo kaškokio maisto veidelį pabėrė. Nestipriai, tad daktarė patarė nekeisti valgymo raciono. Tik stebėti. Jei pabertų daugiau, tai tik tada tirti.

 

Galvojau, gal nuo tiušienos, bet daviau ją ir kitas dieneles. Naujų pabėrimų neatsirado. Aukščiau paminėtus užkandžius ragauja daug seniau. Eh ... Esu pasimetusi...

 

Kalbant apie nusistovėjųsį valgymo racioną, tai jo neturime. Orientuojosi, kada mes, suaugusieji, valgome. Pienuką geria, kada parodo norą. Vandenuko visiškai negeria. Tai belieka man už mergytę išgerti ...

 

Tai štai tokia buvo aštunto mėnesio pirmoji savaitė. Matysiu, gal kitą savaitę duosiu žvėrienos paragauti arba dar užteks triušiuko mėsos. Nors svarbiausia, kad daugiau nebeišbertų...

 

Vaiko papildomo maitinimo dienoraštis

Projektas truks nuo vasario 15 d. iki balandžio 15 d. 

FRISO košės

1

 

 

KINELLA sultys

kinella

Už įdomiausią ir vaizdingiausią dienoraštį projekto pabaigoje vienai mamytei padovanosime specialią dovaną!

 

“Easiyo“ dovanų rinkinys

1

Stokite į EasiYo klubą facebook'e ir kiekvieną savaitę gausite naujų receptų savo šeimai.

www.gyvasjogurtas.lt

logo