Fotoreportažas: po masažo - į miego karalystę!

Fotoreportažas: po masažo - į miego karalystę!

18. Jun 2014, 14:30 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Jeigu manėte, kad Mamyčių klube nevyksta susitikimai vasarą, jūs klystate :) Vakar septynios mamytės su 2-6 mėnesių mažyliais dalyvavo kūdikių masažo pamokėleje su puikia specialiste - Tarptautinės kūdikių masažo asociacijos atstove Lietuvoje Inga Ciesiūne! Susitikome jaukioje sostinės šeimos klinikoje "Sveika pradžia", susipažinome ir pradėjome masažiukus.

Ačiū mamytėms, kurios panoro gilintis į kūdikio masažo paslaptis:

Vaidai su Danieliumi, Eglei-mutter su Adomu Aivaru, Jolitai su  Orinta, Rūtai su Vygantu, Rasitai su Arijumi, Romai su Albertu ir Ingridai su Mangirdu.

20140618144847-64437.jpg

Kuo ypatingos kūdikių masažo pamokėlės?

Anot Ingos Ciesiūnės, tai smagūs ir naudingi užsiėmimai tiek mamai, tiek kūdikiui. Mamytės pačios gali išmokti masažuoti savo mažylius – kokybiškam mamos ir vaiko laikui, artimo ryšio kūrimui bei skatinimui, jo puoselėjimui ir ilgalaikiam išlaikymui  bei  smagiam pasibuvimui su kitom mamom nedidelėje grupelėje.

"Čia mokomės kovoti su pilvuko diegliukais, raumenukų tonuso problemomis bei padedam atsipalaiduoti įsitempusiam kūdikiui. Būna smagu stebėti, kai po masažo mažyliai tiesiog per keletą minučių užmiega, nes masažas juos atpalaiduoja ir nuramina", - šyptelėjo masažo specialistė.

Ingridos sūnelis net prieš masažą panoro šiek tiek nusnausti...

20140618141633-58714.jpg

Vienintelė tarp vyrukų buvo pagerbta 2,5 mėnesių Jolitos dukrytė Orinta.

20140618141734-77118.jpg

Na štai pasiruošiame, pasiklausome Ingos, nuo ko masažiukas bus pradedamas, kuo jis naudingas...ir kimbame į darbus.

20140618141925-85580.jpg

Danielius nelabai nori masažo, juk geriau pakalbinti kaimyną ;)

20140618142120-36740.jpg

Tačiau mamos nebūtų mamos - jos gudriai įkalba mažylius masažo seansui...

20140618142246-15611.jpg

Masažo paslaptis I.Ciesiūnė demonstravo ant modeliuko-lėlytės Mortos, kurios "amžius" - trys mėnesiai ir ji sveria maždaug tiek, kiek tikras tokio amžiaus kūdikis. Kodėl Morta? Įdomią istoriją dviejų sūnelių mama Inga papasakos pati, kai apsilankysite jos masažo pamokėlėje :)

20140618142701-68653.jpg

Kaip masažuoti kūdikį?

Anot specialistės, masažo judesiai turi būti tvirti, bet švelnūs. Masažuoti siūloma pradėti nuo kojyčių – mažiausiai jautrios kūno vietos – ir tik po to kilti link pilvuko, krūtinytės.

20140618143047-61737.jpg

20140618143130-82324.jpg

Išmokus viso kūno masažą, galite pastebėti kokių vietų masažą mažylis mėgsta labiausiai, o kokios yra ne taip mėgstamos ar net per jautrios, kad vaikiukas leistų jas masažuoti.

Tuomet kurį laiką palikite mažylį ramybėje, bet už kelių dienų vėl galite pabandyti. Gal tada vaikiukas jau bus "persigalvojęs" arba tiesiog paaugęs ir ta kūno vieta nebus tokia jautri.

20140618143437-40264.jpg

20140618143532-68149.jpg

Plačiau apie daugybę kitų masažo privalumų, kai kūdikį masažuoja mama bei pačius užsiėmimus rasite www.kudikiu-masazas.lt bei www.facebook.com/kudikiu.masazas

Koks tinkamiausas laikas masažui?

Kai pilvelis pilnas, o užpakaliukas sausas – laikas mėgautis kokybišku laiku su mamyte. Tinkamiausia yra ramiai budrus laikas, tada kūdikis labiausiai atviras bendravimui, imliausias ir pasiruošęs švelniems prisilietimams.

Masažuojant kūdikis gauna taip reikalingą nedalomą dėmesį. Tolerancija ir meilė, kurią skleidžia mama švelniu prisilietimu, linkėjimas tik pačio geriausio savo kūdikiui – mamos rankos gali padaryti stebuklus.

O po masažiuko galime ir nusnausti :)

20140618143712-81275.jpg

20140618144352-68788.jpg

Mamų įspūdžiai po užsiėmimo:

Eglė-mutter: Pirmiausia labai ačiū už tokią galimybę puikiai praleisti laiką! Man labai patiko. Trenerė, jei ją taip galima pavadinti, labai maloni, rami, jausminga, gera energija iš jos tiesiog spinduliuoja, aplinka šilta, jauki. Žodžiu atmosfera buvo tokia kaip prabangiame masažo salone. Man patiko, kad buvo ne tik rodomi judesiai, bet ir paaiškinama jų darymo prasmė, o duota atmintinukė - puikus dalykas viską prisimenant namuose. Mano mažyliui labiausiai patiko pėdučių masažas, o po viso užsiėmimo saldžiai užmigo. Jau seniai taip gerai miegojo :) Dar labai patiko parodyti mankštelės judesiukai ir, žinoma, mamyčių pašnekesiai - tai taip pat neatskiriama seanso dalis :)

Rasita: Iš tikro tai labai smagiai pabuvom su mamytėmis ir išmokom daug naudingų dalykų. Bent jau aš sužinojau daug ką naujo. Man labiausiai naudinga buvo išmokti daryti pilvuko masažą, kadangi mažyliui būna pilvo diegliukai, todėl tikrai pasinaudosime mokytojos patarimais. Taip pat nauja buvo veiduko masažas, nes iki iš apie jį išgirdau pirmą kartą. Jį bus galima ne tik vaikučiui padaryti, bet ir šau pačiai.
Emocijos buvo kuo geriausios, mažylis jautėsi puikiai iki tol, kol pavargo, bet tai nebėda, kai nebegalėjau daryti masažo, tiesiog klausiausi ir bandžiau įsidėmėti. O gauti užašai padės prisiminti viską, ko išmokome. Puiki patirtis, šaunios mamytės, smagiai praleidom laiką:)

Rūta: Ačiū,kad palaukėt vėluojančių, masažiukas patiko, nors Vygantukas iš pradžių buvo apsnūdęs, bet puikiai  įsijungė ir džiaugėsi, smalsiai dairėsi į draugus ir masažo mokytoją :) Nepatiko tik veiduko masažas. Ačiū už įdomią pamokėlę ir naujus įspūdžius bei dovanėlę - Huggies Pants sauskelnes :)

Ingrida: Labai dekinga už galimybę sudalyvauti tokioje naudingoje masažo pamokėlėje. Nors auginu jau 5-tą vaikiuką ir, atrodo, turėčiau jau viską žinoti, anaiptol, taip nebuvo. Iš tų masažo judesiukų, kuriuos mums parodė Inga, man buvo žinomi gal tik 20 proc. Šiandien, pasinaudodama dovanota  atmintine, pabandžiau atkartoti vakarykštės pamokėlės pratimukus ir mano sūnelis buvo labai patenkintas. Šiandien jau  ir šypsojosi man daugiau. Man atrodo, jam labai patiko. Dar pabandžiau improvizuoti savos kūrybos dainelėmis :) Pavyko atlikti visus pratimukus iki galo, o po veido masažo priguliau šalia, pamaitinau ir Mangirdukas ramiausiai išmiegojo 3 val. Nuostabus dalykas. Taip kad didelis ačiū ir Mamyčių klubui, ir tau, Eglut, už organizavimą, ir Ingai už pasidalijimą tokia naudinga patirtimi.

Jolita: Orintos įspūdžius po masažo pamokėlės galima apibūdinti "Geras miegelis". Ji ne tik užmigo iškart ant kilimėlio klinikoje "Sveika pradžia", bet tą naktį sumušė savo miegojimo rekordą - pavakarieniauvusi 22 val. pusryčių pasiprašė tik 6 val. ryto. Žinoma, tuo metu nepertraukiamu miegu mėgavausi ir aš. Ryte Orinta nesijautė nei labiau alkana, nebuvo suirzusi.
Šiaip paprastai ji naktį nepabudusi išmiega 5 val. Labai vertinu masažo teikiamą kontaktą su savo kūdikiu. Nors Orinta valgo mamos pieną, bet nėra iš tų vaikų, kurios reiktų nešioti ant rankų, nuolat juos glamonėti ir glostyti. Todėl kūno kontakto su vaiku slygių jaučiu labiau aš nei ji. Jai to nereikia, matyt toks jos būdas. Nors ryšys tarp mūsų yra itin didelis, lengvai "susikalbame". Masažo metu bendrauti abiems irgi gerai sekasi. Manau, kad mažylei labiausiai patinka kojyčių masažas, nors jai labai patinka ir prisilietimai prie veiduko. Po truputį bandysime atrasti visas kūdo dalis ir sieksime naujų rekordų :) Ačiū už suteiktą galimybę išmokti labiau pažinti savo vaiką :)

Roma: Masažo pamokėlė labai patiko tiek man, tiek sūneliui. Mažylis pamokėlės pabaigoje pavargo ir užmigo, išmiegojo net 4val ir likusią dienos dalį buvo linksmas ir ramus! Labai ačiū!

Vaida: Nors buvo ir nelengva man susitvarkyti su savo mažuoju gyvsidabriu pamokėlės metu, bet likau tikrai labai patenkinta visa gauta informacija. Turime mažą problemą dėl padidinto raumenukų tonuso ir mūsų šeimos gydytoja buvo rekomendavusi atpalaiduojančius, raminančius masažiukus. Taigi ši informacinė pamokėlė mums išėjo labai į naudą, dabar galėsiu pati pritaikyti išmoktas žinias ir masažuoti savo mažylį :) Ačiū dar kartą už suteiktą galimybę pasisemti jaunų žinių.
 

Šio susitikimo metu mamytės išmoko masažuoti savo mažylio kojytes, pilvuką, o svarbiausia - gavo viso kūno masažo judesių atmintinę, kuri pravers kasdien!
 
Iki kitų susitikimų!
Eglė
P.S. Daugiau nuotraukų, mielosios, kiekvienai atsiųsiu e-paštu.
 

Kai jūsų mažyliai išbandys sauskelnes-kelnaites Huggies® Pants – pasidalinkite nuotraukoms ir su mumis!

- Lengva apmauti

- Lengva numauti

- Puikus sugeriamumas

- Absorbuojanti dalis mergaitėms ir berniukams

- Kelnaitės turi ploną ir siaurą formą - kad mažyliams būtų patogu judėti!

- Daugkartiniai minkšti lipdukai - dar lengvesniam sauskelnių keitimui!

20140526144109-95085.jpg