Fotokonkurso pirmos savaitės "Žaidžiame su savo vaikais" vertinimai

Fotokonkurso pirmos savaitės "Žaidžiame su savo vaikais" vertinimai

25. Jun 2012, 09:10

Turbūt nekantraujate išgirsti, kaip fotografas Darius Strazdas įvertino jūsų praėjusios savaitės foto reportažus. Ir kas gi tapo savaitės laimėtoja? Tad ilgai nekankinsime.

 

Visą praėjusią savaitę siuntėte foto darbelius tema "Žaidžiame su savo vaikais". Štai kokie fotografo vertinimai:

 

Vytma

Štai kaip mes žaidžiame su Vyčiu

 

Daugumoje nuotraukų matosi linksmybės ir teigiamos emocijos, šiltos nuotraukytės. Tiesa, akivaizdu, kad nuotraukos surinktos iš asmeninio šeimos albumo, nebuvo tiesiogiai ruoštasi konkursui, tai nėra blogai, bet jei žmonės specialiai ruošiasi konkursui, tam reikia daugiau pastangų.

 

Tukrinys

Linksmybės prasideda

 

Labiausiai patiko ta nuotrauka, kur mergaitė supasi – puiki emocija ir techniškai neprastai atlikta. Bet, pavydžiui, pirmoji nuotrauka labai tamsi, -2 -, -2,5 ekspozicijos (nuo lango sklido stipri šviesa, fotoaparatas bandė apsaugoti kadrą nuo "sudegimo", todėl pagrindiniai objektai liko tamsoje. Jei įmanoma, reiktų keisti ekspoziciją, matuojant šviesą nuo žmonių veidų, o ne bendrai visame kadre, arba tiesiog koreguoti ekspoziciją į pliusą dviems ar net trimis žingsniais).

 

Zaliaake

Gabijos dūkimas su močiute gamtoje

 

Puikiai, sveikinu. Smagu matyti, kad konkursui buvo pasiruošta. Apgalvota tema, detalės. Pasirinkta fotosesijos vieta (žaluma, gėlės, vanduo), laikas (vakarėjant, kai būna švelniausia šviesa). Šiltos, nesuvaidintos emocijos. Matyti, kad tikrai buvo linksma. Jei ieškočiau klaidelių – vietomis kompozicija: pagrindinis objektas ar jo dalis paprastai stengiamasi vaizduoti pagal trečdalio taisyklę, taip maloniau akiai. Kai kuriose nuotraukose viskas gerai.

 

Jei įmanoma ir reikalinga, derėtų palikti šiek tiek vietos aplink pagrindinius objektus. Kai kuriose jūsų nuotraukose galėtų būti palikta daugiau erdvės. Na ir ekspozicija: turėkime mintyje, kad žaluma sugeria atspindėtą šviesą, derėtų rankiniu būdu koreguoti ekspoziciją į pliusą (1-2 žingsniai priklausomai nuo to, kiek kadre yra žalumos).

 

Blogiete

Žaidynės-linksmybės, barniai ir bučiniai

 

Nuotraukos gana kokybiškos. Šiltos spalvos, antro plano suliejimas – už tai dideli pliusai. Tačiau pasigedau konkrečių žaidimo elementų, kuriuos būtų galima įvardinti kaip teminį žaidimą. Na, kaip autorė prisipažįsta, konkursui nebuvo ruoštasi specialiai, nuotraukos surinktos iš asmeninio archyvo.

 

Aantaite

Visą dieną - žaisti, žaisti, žaisti

 

Patiko tai, kad vaikas akivaizdžiai turėjo draugiją, buvo žaidžiama, kai kuriose nuotraukose atrodo visai smagiai. Labiausiai žavi paskutinė nuotrauka. Jaučiasi ramybė, meilė, šiluma. Techniškai atlikta ne visai puikiai.

 

Kai kuriose nuotraukose kliūva kompozicijos klaidos. Kaip supratau, nuotraukas bandyta redaguoti nuotraukų apdorojimo programa (sulietas paviršius "blur surface"), tačiau nelabai kruopščiai, viskas vienodai (derėtų atidengti nuo suliejimo plaukus, kūną. Suliejama paprastai nelygi veido oda. O vaikučio veidas ir taip lygus). Gal tas efektas gavosi ir natūraliai, ne, bet krenta į akis.

 

Qelle

Nuspalvinsime pasaulį

 

Patiko konkreti tema, emocijos. Šia tema tikrai galima padaryti puikių nuotraukų. Mano patarimas būtų: jei tik įmanoma, eikite į lauką, kambaryje padaryti kokybiškas nuotraukas žymiai sunkiau. Prastas apšvietimas, kliūvanti kompozicija. O piešimas tikrai smagus užsiėmimas, šaunuolės!

 

Bendri patarimai:

 

Įgyvendinti konkurso temą geriausia, jei:

 

-Sugalvojate konkrečią temą, ką norite pavaizduoti.

 

-Stengiatės pavaizduoti taip, kad žiūrovui būtų akivaizdžiai aišku, kas vyksta.

 

-Apgalvojate ir pasirenkat vietą. Siūlyčiau pasirinkti vietą tokią, kad antras planas netrukdytų ir neužgožtų savo įvairumu: spalvomis, formomis, nebent tai būtų susiję su pasirinkta tema.

 

-Šviesa - venkite per didelio kontrasto, kurį sukuria vidudienio saulė. Jei įmanoma, nefotografuokite kambaryje, nebent galite valdyti šviesą (šalia didelio lango su netiesiogine šviesa, naudojant reflektorių arba prof. blykstę užpildyti šešėliams). Geriausia pasirinkti švelnią vakaro šviesą, jei įmanoma, keiskite aparato nustatymus. Net ir skaitmeniniuose kompaktiniuose "muilinėse" galima reguliuoti šviesumą - tamsumą.

 

Linkiu geros nuotaikos ir smagių kadrų!

 

Taigi, konkurso savaitės laimėtoja tapo - VIKTORIJA (zaliaake).

 

Sveikiname ir dovanojame OILATUM losjoną kūnui

losjonas

 

Laukite antrosios fotokonkurso savaitės užduoties, kurią paskelbsime netrukus!

O pagrindinis prizas - 2 valandų fotosesija Vilniuje!

1

www.strazdofoto.lt

 

25. Jun 2012, 13:13

😘 😀 🌷

25. Jun 2012, 12:33

aciu uz informacija😀 bet as iki siol nedraugauju su jokiomis redagavimo programomis, pradziai reikia perprasti kaip ir kas vyxta mano fotoaparate, ilga kelione issvajoto tixlo link😃

25. Jun 2012, 12:20

nuotraukų ryškumas priklauso nuo apšvietimo, aparato, objektyvo.. tačiau apdorojant nuotraukų redagavimo programa ryškumą ir spalvas galima lengvai koreguoti, čia tikrai ne bėda. Tiesa, turėkite omeny, kad spalvos labai priklauso dar nuo to, kokį baltos balansą parenkate (white balance - WB).

Svarbiausia, mano galva, techninei nuotraukos kokybei yra: šviesa, kompozicija, fokusas, ryškumo gylis.

25. Jun 2012, 11:02

Sveikinimai 🌷 😘

25. Jun 2012, 11:00

Prisidedame prie sveikinimų 😀 😘

25. Jun 2012, 10:40

Sveikinimai 😀

25. Jun 2012, 09:44

aciu😀 didelis dekui uz ivertinimus, del trecdalio taisykles visiskai sutinku, fotografuodama niekad jos netaikau, nes tiesiog skubu iamzint TA akimirka, nepakartojama momenta, nesuvaidintas emocijas😀 o del ekspozicijos...prisipazinsiu, kad vos kelis kartus keiciau ja, siuo metu "dirbu" su savo aparato spalvomis, su diafragma, islaikymu ir ISO😀 ir, zinoma, ziauriai noreciau isgauti super ryskias nuotraukas😀