Fotografas Rolandas: Džiugu, kad pasimokėte iš klaidų

Fotografas Rolandas: Džiugu, kad pasimokėte iš klaidų

21. May 2012, 00:00

Šta ir baigėsi antroji fotokonkurso "Manoji fotografija" savaitė, kurios tema buvo "Pavasaris mano akimis". Ačiū visoms dalyvėms. Jūsų pavasariniai fotopasakojimai - nepakartojami!

 

O ką apie antrąją konkurso savaitę mano fotografas Rolandas Parafinavičius? Šta kokie jo įspūdžiai ir vertinimai:

 

Esu maloniai nustebęs – fotopasakojimai apie pavasarį yra vienas už kitą įdomesni, išradingesni. Labai sunku buvo rinkti geriausią. Daug sunkiau nei aną kartą. Todėl čia yra šiek tiek neteisybės – vis tiek reikėjo išrinkti tik vieną :)

 

Vienas iš smagesnių dalykų – visi autoriai pasimokė iš pirmojo turo pagrindinės klaidos: vienodų planų. Šiame etape tokių klaidų nepadarė nė viena fotografė. Gal tik planų kaitą reiktų įgyvendinti išradingiau.

 

O dabar vertinimas atskirų fotopasakojimų autorių:

 

EVUKA – Puiki pavasario fotopuokštė. Pagirtina, kad nesibijoma fotografuoti prieš šviesą, kad bendrus vaizdus paįvairina stambaus plano žiedas. Šią įvairovę dar galima tobulinti.

 

BLOGIETE. Ne tokia jau ir blogietė :) Išradingas fotopasakojimas apie pavasario trapumą. Su aiškia įžanga, dėstymu ir pabaiga. Ar tik nebus piktnaudžiavimo vienu mėgstamu objektyvu (vyrauja gražiai „išplauti“ kadrai stambiu planu)?

 

QELLE – Darnus vaizdo ir teksto derinys. Tiesiog norisi skristi. Subtilūs pasakojimo intarpai – ne tik žiedai, bet ir gyvūnai. Truputį įtartinai atrodo maišytas stilius – lenda lyg ir nelietuviškas, nežinia, ar pavasario peizažas.

 

UTOPIJA. Kaip pati autorė pastebėjo – fotopasakojimas yra kiek padrikas. Bet labai nuoširdus. Sužavėjo įvairiapusiškumas, kiek nuvylė – nenuoseklumas.

 

DEIMANTĖ. Fotopasakojimo topas – dvi skirtingos pienės. Šis pastebėjimas vertas atskiro dėmesio. Pasakojimo planų kaita yra. Tik reiktų neatskirti stambaus ir bendro plano, o pamaišyti juos.

 

AUSRYTE 12. Eilės ir fotoeilės. Žavu. Išradingai perteiktas pavasario ritmas. BRAVO. Yra viskas, ko reikia: nuotaika, įvairovė, spalvos, planų kaita, pavasario pojūtis.

 

AANTAITE. Nereali estetika! Subtilu ir lengva. Kompozicija graži, planai „veža“. Nuostabus fotopasakojimas. Sunku būtų ką nors pridurti.

 

BITE. Nuoširdu iki gelmių. Iki graudumo. Fotopasakojimas taupus, bet informatyvus, estetiškas. Iš konteksto kiek iškrenta „pienių karalius“ – reikia gerokai įsižiūrėt ar perskaityt, kodėl jis čia. Gal užtektų stambesnio plano?

 

TIFER. Smagus pavasario reportažas. Skanus toks. Va, tik stiklainyje užkonservuotas pavasaris atrodo pernelyg suvalgytas civilizacijos.

 

DOOVVILE. Itin profesionaliai įgyvendinta kūrybinė užduotis. Kiekviena nuotrauka – naujas įspūdis. Įdėta jausmo, žinių ir suvokimo. Puiku!!!

 

SAGRENE – Egzotiški lietuvio akiai vaizdeliai. Šito irgi reikia akiračiui plėsti. Pasakojimas galėtų būti išsamesnis.

 

DONMANTE25. Santūrus, nuoseklus pasakojimas pavasario tema. Niekas nesuabejotų, koks čia metų laikas. Gražūs mikro pastebėjimai.

 

ZALIAAKE. Labai nuoseklu. Žiūri ir matai (jauti) – pavasaris. Išradingai panaudotos fotografijos techninės priemonės. O nuotrauka su vaiku, stumiančiu vežimėlį, verta atskiro dėmesio. Siūlau neužkasti jos archyvuose.

 

KODELCIA. Akys raibsta nuo spalvų ir grožio. Tikras pavasaris. Ne kiekvienam pavyksta perteikti šią nuotaiką. Gal tik svogūnai tinkliniame maišelyje atsiduoda labiau Maxima, nei pavasariu...

 

Savaitės nugalėtojos rinkimai

 

Niekaip negalėjau pasirinkti tarp dviejų autorių: AANTAITE ir DOOVVILE. Mečiau monetą, iškrito - AANTAITE!

 

Rolandas Parafinavičius

 

www.fotografijosnamai.lt

www.parafinavicius.lt

 

1

 

Sveikiname IRMĄ (aantaite)!

Gamta motulė kitomis akimis

 

Ir dovanojame štai šiuos prizus:

 

Oilatum odos minkštiklis


minkstiklis

Unikalus MK puodelis

1

Laukite paskutinės konkurso "Manoji fotografija" užduoties šią savaitę!

23. May 2012, 08:01

mes taip pat noretume kad ir musu foto ivertintu ir pasakytu savo nuomone 😀 nuotraukytes fotobloge 😀 apie pasivaiksciojima tarp pieniu 😀ACIU 😉

21. May 2012, 22:34

Sveikinimai!!! 😘 🌷 Man be galo patiko fotografo vertinimai 😀 super 👍 Yra ko pasimokyti 😀 džiugu, kad vyksta tokie konkursai 😀

21. May 2012, 19:11

Sveikinimai, tikrai matyti patirtis fotografijoje iš nuotraukų 🌷

Dėkui ir už pastabas.

21. May 2012, 18:50

sveikinimai 🌷 🌷 🌷tikrai verti priziukų 👍

kodelcia kodelcia 21. May 2012, 13:33

dėkoju už kometarus, labai smagu stebėti ir kitų darbelius 😀

blogietee blogietee 21. May 2012, 13:20

Labai ačiū už įvertinimą 😉 o dėl objektyvo Jūs teisus 😀 su šiuo susidraugavau labiausiai, nes kiti kol kas dar neatskleidė man savo visų galimybių 😉

ausryte12 ausryte12 21. May 2012, 11:37

Sveikinimai sios savaites nugaletojai! Labai labai liuks foto! 🌷 😍

ausryte12 ausryte12 21. May 2012, 11:36

Labai aciu uz komentarus, tikrai man labai patinka sis konkursas, ypatingai fotografuoti gamta, atrasti jos grozi, net gi dar keleta reportazu galeciau sudeti, nes labai "uzsikabinau", nepaleidziu fotoaparato is ranku 😃😃😃

21. May 2012, 11:18

oi, lb smagu suzinot, kad mes pasimokem is klaidu, aciu uz vertinimus ir pagyras😉 beje as irgi kazkaip masciau, kad tarp nugaletoju turetu but AANTAITE ir DOOVVILE😀 lauksim sios sav uzduoties😉

neri neri 21. May 2012, 10:59

šitas konkursas tiesiog puikus ,yra kur akis paganyti ,vaizdai vienas už kitą gražesni ,ir kuris gražiausias ir geriausias tikrai sunku išrinkti 😀
sveikinimai laimėjusiai mamytei 🌷