Esu nėščia, vaikinas pabėgo

Esu nėščia, vaikinas pabėgo

20. Oct 2011, 08:00

 

Laiškas "Mamyčių klubo" forume:

 

"Esu nėščia, vaikinas pabėgo. Vaikas gims vasario pradžioje. Vaiko tėvas vaiko nepripažįsta, sakė, kad darys DNR tyrimus per teismą. Aš sutinku, nes žinau, kad vaikas tikrai nuo jo. Norėjau paklausti, ką dar iš jo galiu prisiteisti per teismą be alimentų vaikui?

 

Juk vaikui visko reikia prieš gimimą. Aš renku čekius ką nors jam pirkdama, ar už tuos daiktelius jis turės man grąžinti kokią nors pinigų sumą? Taip pat domina, kokią sumą alimentų galiu iš jo prisiteisti? Jis turi dar du vaikus, jiems moka po 150 lt alimentų per mėnesį. Oficialiai jis yra nedirbantis".

 

Atsako teisininkas Aurimas Petrauskis



Laba diena,

 

Teismo proceso metu galite prašyti, kad teismas nustatytų vaiko lankymo laiką, o pačią išlaikymo tvarką ir formą turite nustatyti su vaiko tėvu bendru sutarimu.

 

Remiantis Lietuvos Respublikos civilinio kodekso trečiosios knygos nuostatomis, išlaikymo dydis turi būti proporcingas nepilnamečių vaikų poreikiams bei jų tėvų turtinei padėčiai ir užtikrinti būtinas vaikui vystytis sąlygas.

 

Akcentuotina tai, jog teismui priėmus sprendimą, galėsite pakartotinai kreiptis į teismą su ieškiniu dėl išlaikymo dydžio pakeitimo, tačiau tam turės būti svarbus pagrindas, pavyzdžiui jei vaikas dažnai sirgs imuninėmis ligomis ar atsiras papildomų išlaidų, o skiriamų pinigų nebe užteks.

 

Dėl pinigų sumos kurią išleidžiate iki vaiko gimimo galite nurodyti ieškinyje ir prašyti teismo, kad jis priteistų dalį sumos.

 

Ką tu patartum būsimai mamytei?

20. Oct 2011, 16:39

ka cia ir bepatarsi,teisinius klausimus aptare teisininkas,o moraliniai reikalai lieka begedziui tevui...bet pasirodo,kad cia ne vienintelis jo vaikas.deja!

20. Oct 2011, 10:11

va ka reiskia santuoka...

20. Oct 2011, 08:47

uztat as esu UZ dideli finasini santykiu iteisinima uz sutarti 👍nematau nieko gedingo ar neirodancio fakto jausmams...siai dienai meile po metu gali but priesas..kodel man reiktu iseit basai?

20. Oct 2011, 08:44

na moka pagal uzdarbi ant popieriaus,visu ir negali atimti is jo,o visa kita tik sazines ir meiles reikalas kiek tevas duotu islaikymui,bet tokiu mazuma..visi tik pakalbet moka,kaip myliu,kaip as islaikysiu jus visus po skirybu,ir moterys tiki 🤓|

20. Oct 2011, 08:38

bet kokius centus ta valstybe moka? aisku geriau negu nieko... bet kaip ten raso, kad jis kitiem vaikam moka tik po 150lt nu tai cia kaip pasisaipymas. vien tik vaika aprengt kainuoja virs 500lt, o kur dar visokie misinukai, jei mama pieno neturi, maistelis, pampersai 😪 as kai atsimenu, pirkdavom kiekviena savaite aptamila, kuris kainavo virs 40lt. as manau turetu buti kitokia tvarka tu alimentu. visu pirma reiktu pagal visas kainas paskaiciuoti menesio islaidu vidurki, ir tada galvoti apie sumos dydi

20. Oct 2011, 08:18

Ka gali prasyti is tokio antzmogio...?Zinoma islaikymo,bet ar jis mokes..gi yra visokiu budu nuslepti pajamas,tik gerai tai,kad dabar valstybe moka jei tevas ne,o ji reikalaujasi is jo,