EMUTEI - 9 mėnesiai ir ji jau ragauja viską (I)

EMUTEI - 9 mėnesiai ir ji jau ragauja viską (I)

24. Feb 2013, 00:00

 

Mūsų mažajai nenuoramai Emai suėjo 9 mėnesiai. Nuo 6 mėnesio pradėjome ragauti įvairesnį maistą nei mamos pienukas.

 

Stebėjomės visi, kai pirmąją savo bulvyčių košę valgė su didžiuliu užsidegimu ir taip skaniai...Kadangi mūsų mažoji niekuomet nesiskundė apetitu ir noro ragauti, jau esame išmėginę daugybę įvairiausių skonių.

 

Kaip jau minėjau, pradėjome mes nuo bulvių košės. Pradžioje primaitindavau tik sykį į dieną, daugiau užtekdavo mamos pienelio. Noriai valgydavome naminio obuolio tyrelę. Syki pamėginome pikrtinės tyrelės... baigėsi ragavimas tuo, kad tyrelę teko valyti nuo visur. Pradedant Emutės rankyčių, baigiant mamos megztuku ir viskuo, kas buvo aplink, mat panelei pirktinė tyrelė taip nepatiko, kad viską ji tiesiog išspjovė (tai, beje buvo senelio išmokintas oro pūtimas per lūpytes, o visos žinom, kaip puikiai tai gaunasi, kai burnytėje yra maisto).

 

Kai panelė ūgtelėjo, pradėjome valgyti įvairesnį maistą, tai buvo daržovių košytės, bananas, manų košelė, pienelyje tirpinti sausainukai, kuriuos beje labai mėgsta mažoji, tačiau mėsytę ragauti pradėjome tik nuo 8 mėnesio.

 

Nors būdama 7 mėnesių iš senelės gavo lašinukų skiltelę, kurią taip skaniai kramtė, kad net paimti buvo sunku.  Paragavusi kažko naujo, Ema taip stipriai susiraukia, tarytum sakytų „fu kaip neskanu“, tačiau toliau žiojasi vos pamačiusi šaukštelį.

 

Vargti niekuomet nereikėjo dėl to, kad Ema kažko nevalgo. Veikiau vargti reikėdavo tuomet, kai norėdavau pavalgyti pati, mat Ema tuoj pradėda čepsėti ir reikalauti šaukštelio ir į jos burnytę, nors prieš eidama valgyti pati, visuomet pirmiau pamaitinu ją.

 

 

Po keleto tokių Emos reikalavimų valgyti, kuomet ji jau ir taip soti, sugalvojome gudrybę. Iki galo neprimaitindavome, ir kuomet pradėdavome valgyti patys, po šaukštelį duodavome ir jai. Taip visi būdavo laimingi, ir nei mama, nei dukrelė nelikdavo nuskriaustos.

 

Skaniai privalgiusi papildomo maisto, Emutė prisiglausdavo prie mamos ir atsigerdavo mamos pienelio, kuris vis dar yra skaniausias maistas, nors tik jo, jau nebeužtenka. O su pilnu pilveliu ir laiminga širdele belieka saldžiai nusnūsti...

Apie tolimesnes Emutės keliones po skonių karalystes papasakosime jau kitame savo bloge.

 

Skaistė 

Rašyk vaiko papildomo maitinimo dienoraštį ir gauk dovanų

Projektas truks nuo vasario 15 d. iki balandžio 15 d.

Visos projekto dalyvės, nusprendusios kas savaitę rašyti vaikučio primaitinimo dienoraštį, gaus puikių dovanų!

 

FRISO košės

Puikaus skonio FRISO košės!1

 

 

KINELLA sultys

kinella