Emutė išmoko gerti per šiaudelį (III)

Emutė išmoko gerti per šiaudelį (III)

07. Mar 2013, 10:00

 

Pradėdama šios savaitės blogą, ilgai galvojau, ką parašyti, mat nieko naujo šią savaitę neparagavome.

 

Kaip ir praėjusią savaitę, valgėme labai įvairų maistą. Nuo obuoliuko iki troškintos mėsytės. Todėl nusprendžiau, kad šios savaitės blogas nebus toks, ką dukrelė valgo ar ko nevalgo. Nusprendžiau pasidalinti tuo, ką naujo Ema išmoko.

 

Aišku, kaip ir priklauso, tai susiję su maistu. Taigi, trumpai papasakosiu. Kaip ir kiekvieną savaitę, mažoji studentė keliavo kartu su mamyte į Kauną, į universitetą, mat mamytei buvo atsiskaitymas.

 

Kadangi išvykome anksti, mamytė per neapsižiūrėjimą nepaėmė Emutės buteliuko, kurį vežiojamės, kad Emutė galėtų atsigerti, kai mylimiausias pienukas ramiai sėdi paskaitoje. Tuomet mažoji studentė labai ištroško, o bėda ta, kad buteliuko tai nėra...

 

Taigi, mamytė išmokė dukrytę gerti...per šiaudelį. Iš pradžių Emai buvo labai juokingas tas šiaudukas, kurį mažoji tuoj pradėjo kandžioti, tačiau po poros bandymų – pavyko! Dabar Ema puikiai geria arbatėlę per šiaudelį.  

 

Tai va, tokia mūsų istorija, kaip teko išmokti gerti per šiaudelį. Tiesa, Ema taip pat pradeda ir mokintis valgyti pati. Tiesą pasakius, pati dar nebūčiau mokinusi jos, tačiau šį kartą iniciatyvos ėmėsi ji pati.

 

Kadangi ir anksčiau mėgo pažaisti su šaukšteliu, šį kartą jį panaudojo ir pagal paskirtį. Indelyje buvusią košę Ema nerangiai ėmė kabinti šaukšteliu ir iš visų jėgų stengėsi pati įsidėti į burnytę. Aišku, kaip ir suprantama, švari ji tikrai nebuvo, tačiau svarbiausia – geri ketinimai.

 

Vėliau mamyte padėjo dukrelei baigti valgyti košelę, nes kaip ir daugybė kitų dalykų, taip ir valgymas pačiai truputėlį pabodo. Taip pat savarankiškai valgo smulkiai pjaustytus lašinukus, kas, beje, jai labai patinka.

 

Kaip jau minėjau, mūsų šios savaigės valgymo racionas niekuo nesiskiria nuo praeitos savaitės, mat jau nerandame namuose skonių, kurių Emutė nebūtų ragavusi.

Taigi, valgome visas daržoves, nuo bulvytės iki burokėlio; naudojame savo 5 dantukus kramsnodamos obuoliuką ar riestainius; valgome įvairiausias kruopines košeles, ir mokame gerti iš buteliuko.  

 

Galbūt kitą savaitę rasime kažką, ko dar nesame ragave, ir kaip ir kiekvieną savaitę pasidalinsime su visais, kaip sekėsi ragauti kažką naujo.

 

Vaiko papildomo maitinimo dienoraštis

Projektas truks nuo vasario 15 d. iki balandžio 15 d. 

FRISO košės

1

 

 

KINELLA sultys

1

Už įdomiausią ir vaizdingiausią dienoraštį projekto pabaigoje vienai mamytei padovanosime specialią dovaną!

 

“Easiyo“ dovanų rinkinys

1

Stokite į EasiYo klubą facebook'e ir kiekvieną savaitę gausite naujų receptų savo šeimai.

www.gyvasjogurtas.lt

logo

 

10. Mar 2013, 12:55

manoji tai tų sultyčių negeria iš tų mažų pakuočių. Spjauna lauk, neskanu jai 😀 bet arbatyte, ar paprastas sultis tai geria skaniai 😀

07. Mar 2013, 22:42

geras patarimas,reiks pabandyti.

07. Mar 2013, 20:28

labai geras budas ismokyti vaika gerti per siaudeli yra tos mazose pakuotese sultytes, as butent su jomis ismokiau saviski 😀 laikant pakeli savo rankose siek tiek reikia paspausti, kad sultys daeitu iki vaiko lupyciu, tada pajaucia skoni takst! 😃 maniskis is pirmo karto pagavo sistema ir pradejo traukti 😀

kodelcia kodelcia 07. Mar 2013, 19:11

galbūt stebėsitės, bet mano beveik dviejų metukų sūnelis iki šiolei dar nemoka gerti per šiaudelį 😀