EMA susipažįsta su citrina ir kitais skoniais (II)

EMA susipažįsta su citrina ir kitais skoniais (II)

28. Feb 2013, 07:00

Šiandien kartu su Emute nusprendėme parašyti šios savaitės blogą, mat užfiksavome kelis kadrus, kaip mažoji Ema skanauja...citriną. Taigi, šiandien pirmą sykį paragavome citrinos.

 

Pirmas susitikimas buvo gan nemalonus, mat Ema nesitikėjo, kad šis skonis anaiptol neprilygsta prieš tai skanauto riestainėlio, tačiau paragavus dar kartelį – visai patiko :)

 

Kadangi mūsų blogas ne tik apie citriną, papasakosime, ką naujo valgėme šią savaitę. Nors Ema dar pakankamai mažytė, kad valgytų tokį patį maistą kaip ir tėveliai, tačiau ji niekur neatsilieka. Kai visi namuose valgė gardų ir aštrų mėsos troškinį, Ema skanavo specialiai jai paruoštos, garuose virtos mėsytės, kuri, beje, visai jai patiko.  

 

Be viso to, šią savaitę paragavome svogūno...Jis taip pat privertė Emutę suraukti nosytę, bet kaip ir visi nauji skoniai – visai patiko.

 

 

Pradėjome mokytis kramtyti. Ji jau pati pasiima obuolį ir paduoda man, taip parodydama, jog nori jo. Obuolį nuplovusi, nulupusi žievelę paduodu Emai į rankutes. Ji mažais kąsniukais kanda ir jau puikiai kramto savarankiškai, kas labai džiugina mano širdelę.

 

Taip pat savarankiškai bandome valgyti riestainius. Juos Ema kramto labai atsargiai ir taip pat mažais kąsneliai. Aišku, po to mamai tenka užduotis – nuo visur rinkti trupinėlius, tačiau dukrelės tobulėjimas – pats svarbiausias.

   

 

Kadangi mokausi universitete, dukrelė taip pat dažnai važinėja su manimi, todėl ne visuomet galime skanauti namuose gamintą maistą, todėl keletą kartų teko paragauti ir pirktinių košelių.

 

Pirmoji - daržovių ir kukurūzų tyrelė su kalakutiena Emai be galo patiko. Vos spėjau maitinti, vis žiojasi, tiesia rankutes link šaukštelio.

 

Tačiau antroji mūsų ragauta tyrelė (jautiena su įvairiomis daržovėmis) taip ir liko beveik nepradėta, nes nuo pat pirmojo šaukštelio Ema suraukė nosytę ir nė nesiruošė jos valgyti toliau.

 

Dienomis, kai mamytei niekur nereikia keliauti, Emutė turi ir savo valgymo grafiką. Ryte tik atsikėlusi Emutė geria mamos pienuką. Kai jau miegeliai visiškai išsilakstė, einam į virtuvę pusryčiauti. Pusryčiams dažniausiai valgome ką nors lengvo. Tai būtų naminis sūris arba varškytė.

 

Po pusryčių Ema žaidžia, prieš miegelį visuomet apsikabina mamytę ir geria pienuką. Po pietų miego, dukrelė skanauja naminio obuolio ar banano, kurį labai mėgsta. Vėliau valgo mamytės gamintą maistą. Tai būtų įvairių daržovių košės, mėsytė ar kitoks, tik namuose gamintas maistas. Vakarienei Ema valgo manų ar kitokių kruopų košę. Aišku, vis dar neatsisakome ir mamytės pienuko, kuris dar vis yra skaniausias maistas Emutei. 

 

Šios savaitės blogą jau baigsime, kaip ir visuomet, paragavę kažko naujo, iš karto pasipasakosime visiems kitame bloge.

 

Skaistė

 

Projektas truks nuo vasario 15 d. iki balandžio 15 d.

Visos projekto dalyvės, nusprendusios kas savaitę rašyti vaikučio primaitinimo dienoraštį, gaus puikių dovanų!

 

FRISO košės

Puikaus skonio FRISO košės!1

 

 

KINELLA sultys

kinella