EKSPERIMENTAS HUGGIES® CLASSIC: Kas labiau apsimoka - pirkti naują drabužį ar padėvėtą?

EKSPERIMENTAS HUGGIES® CLASSIC: Kas labiau apsimoka - pirkti naują drabužį ar padėvėtą?

29. Aug 2014, 13:32

Mamyčių klubas kartu su Huggies® Classic nutarė atlikti keturis eksperimentus. Pirmajame pakalbėsime apie drabužius, o tiksliau - kokius juos labiau apsimoka ir verta pirkti - naujus ar padėvėtus (taip vadinamose "antrų rankų" parduotuvėse). 


20140722135156-11972.jpg

Naujus drabužius Lietuvos parduotuvėse pirkti brangu. Tai žino visi tėvai. Kainos aukštos. Kadangi vaikai greitai auga, tai ir drabužius reikia atnaujinti gana dažnai.

Žinoma, yra alternatyva - akcijos, nuolaidos. Neretai užsienio interneto parduotuvėse pirkti ir parsisiųsti drabužius kainuoja pigiau nei pirkti paprastoje.

Kita alternatyva - lankytis padėvėtų drabužių parduotuvėse. Neretai jose galima rasti naujų rūbų. Taip, juose gali būti kokių nors trūkumų ar "broko", tačiau jie gerai išsilaikę ir kokybiški.

Norint nuspręsti, kur labiau apsimoka pirkti drabužius, paprašėme patirtimi pasidalinti MK mamyčių.

guzikelis1:

Kartais būna dėvėtas daiktas daug geresnis, nei tas naujas kokybės atžvilgiu. Turim vaikui dėvėtą kėdutę ant dviračio, tai kokybė šimtą kartų geresnė nei nauja.

Juditaa:

Perkam ir naujus, ir dėvėtus daiktus. Pirmuosius daiktus vaikui stengėmės nupirkti naujus, nes norėjosi, kad tai būtų nauja. Dabar perku įvairiai, gal dažniau randu naują ir pigesnį rūbą nei dėvėtą, nes dėvėtų kainos yra gerokai sukeltos, ir kartais neatitinka realybės. O buities rakandams, jei tai kažkas ypatingo, reto, tai sendaikčių turgus kaip tik ta vieta, kur galima rasti.

Zivile:

Nematau jokio skirtumo mūsų šeimoje – dėvėtas ar naujas. Priklauso nuo situacijos. Lovytę, tarkim, mums atidavė, maniežą pirkom naują, nes gavom čekį, priklauso nuo situacijos, pirkt naują ar dėvėtą. Vėžimukus irgi padėvėtus pirkom ir dabar turbūt padėvėtą pirkčiau, nebent kas naują padovanotų. Kalbant apie smulkesnius daiktus, kaip pvz. buteliukus, soskes ir t.t. ar net žaislus, žinoma, kad perku naujus.

Vaivara:

Vežimas, lovytė, autokėdutė, patalai - tik nauji. O drabužėliai, gerai išvirinus, gali būti ir dėvėti.

 Milanosmama 

Aš pati labai tingiu apsipirkinėti ir nesvarbu kur: ar kuistinuke, ar turguje, ar parduotuvėse. Dažniausiai mažylei perku internetu, nes ir taip pas mus mieste vaikiškų prekių deficitas arba jau prispirta reikalo bėgu. Mano mama yra atradusi dukrytei nauju kombinezonų su etiketėmis po 20-30 lt., taigi manau,kad juos gerai išskalbus ir išvėdinus, vaikas juos puikiai sunešios ir aš sutaupiau pinigėlių . O lapdaroe apsilankau reguliariai prieš Helovyną. Susigalvoju kostiumą ir prisirankioju juose pigių rūbų ir aksesuarų, kurių daugiau nebe užsidėsiu 

 Karolina1990

Oj,mano mėgstamiausia parduotuvė - vadinu skudurynu, perku viską, išskyrus apatinius. Esu radus labai daug geru daiktų, ypač, kai pas mus kaime atvažiuoja, dukrai už 3 Lt beveik naujus ecco žieminukus pačiupau, arba sau vilnos paltą už 1lt....

 gintarerei

"Kuistukus" labai mėgstu, ypatingai vaikiškus rūbelius ten perku. Pirmiausia finansai neleidžia pirkti nuolatos naujų rūbų, o padėvėtose galima rasti tikrai geros kokybės, nenunešiotų rūbų, už kuriuos sumoki tikrai nedaug, o ir vėliau negaila sunešioti ir išmesti. Sau irgi kartais randu įdomių, nekasdieniškų ir pakankamai geros kokybes drabužių. 

Štai kokių grožybių net ir mažyliams galima rasti padėvėtų drabužių parduotuvėse:

20140724134703-39094.jpg

20140724135208-47852.jpg

20140724141953-47352.jpg

Pliusai ir minusai

Naujų drabužių parduotuvėse paprastai nėra eilių. Na o padėvėtų - driekiasi eilės, ypač jei pataikote naujų prekių vežimo dieną arba "laimingų valandų" metu, kai viskas parduodama už gerokai mažesnę kainą.

Naujų drabužių parduotuvės konsultantai visuomet linkę padėti, padėvėtų - niekas nieko nepatars, reikia pasikliauti tik savo skoniu. Ir gerokai paieškoti to, ko nori.

Naujų drabužų dažniausiai nereikia skalbti, o padėvėtus būtina dezinfekuoti ir išskalbti aukštoje temperatūroje.

Padėvėtus drabužius negaila sudėvėti - nors jie ir tarnauja neilgai.

Taigi, kokius drabužius labiau apsimoka pirkti? Viskas priklauso nuo mūsų galimybių ir prioritetų, abu variantai turi savų pliusų ir minusų. Finansiniu požiūriu, žinoma, pigiau prekių įsigyti "antrų rankų" parduotuvėse, bet apsipirkinėti jose reikia mėgti.

O kur jūs perkate drabužius savo vaikams?

Eksperimentą palaiko Mamyčių klubas su Huggies® Classic

20140828141042-89471.jpg

Sauskelnės pagamintos iš orui pralaidžios medžiagos, elastinis juosmuo, minkšti elastingi kraštai, apsaugantys nuo pratekėjimų, tokiu būdu mažajam atradėjui yra sausa ir patogu - štai geriausios Huggies® Classic ypatybės! Efektyvi Huggies® Classic sugerianti sistema apsaugos nuo pratekėjimų iki 12 valandų! 

 

20140722135156-11972.jpg


31. Aug 2014, 10:08

Galbūt labiau apsimoka pirkti dėvėtus, juk greit išauga na bet mano nuomone mano mažylis vertas visko kas geriausia ir nei dėvėtų rūbų nei kitų dėvėtų daiktų aš neperku.