Dvimetinukas išgeria 2 litrus skyčių per dieną

Dvimetinukas išgeria 2 litrus skyčių per dieną

12. Dec 2011, 07:30

Klausk vaikų ligų specialistų įvairiais sveikatos klausimais redakcija@mamyciuklubas.lt – ir Tau jie būtinai pasistengs atsakyti.

 

Mamos Feja klausimas:

 

Mano mažyliui jau 22 mėn. ir man iškilo klausimas: ar normalu, kad vaikas išgeria per dieną apie du litrus skysčių, tai yra: arbatos, pieno, vandens? Kiek duosi, tiek išgers, bet jai neduodi, tai pats prašosi gerti. Kiek yra skysčių norma tokio amžiaus vaikui?

 

Pasak klinikos "Privatus gydytojas"bendrosios praktikos gydytojos Aušros Zaleskienės, vaikutis geria normaliai, o jei nerimaujate del cukrinio diabeto, reikia patikrinti gliukozės kiekį kraujyje.

 

Kaip sako Šeimos medicinos centro gydytoja Laima Bulikaitė, maždaug metukų amžiaus vaikas per dieną pieno gali išgerti iki litro. Vyresnio amžiaus - iki dviejų litrų skysčių.

 

Reikia atsižvelgti ir į tai, kokią arbatą geriate. Jei, pavyzdžiui, žaliąją ar juodą skiedžiate vandeniu, tai žinokite, kad žalioji yra diuretikas ir ji gausiai išvarinėja skysčius iš organizmo. Tad patarčiau geriau duoti vaikui skiestų sulčių arba vaikiškos specialios arbatos.

 

Tiesiog patarčiau nuo mažens vaikams gerti nemažai skyčių, kad augdami jie turėtų įprotį gerti pakankamai skysčių per dieną prieš valgį arba praėjus kuriam laikui po valgio, kad nebūtų apsunkinamas virškinimas.

 

Žinoma, nakties metu geriau vaikams duoti ne sultis, o vandenuko atsigerti.

12. Dec 2011, 16:15

o mano maziukas irgi daug geria 😀i diena jei su pienu ar misinuku skaiciot jeigu,tai 1.5l isgeria tikrai 😀

12. Dec 2011, 16:03

mano mazius irgi nedaug geria o dabar kai serga tai daugiau geria bet beveik nieko nevalgo

12. Dec 2011, 14:33

pritariu Deimantei, tada bacilos maziau puola 😀

12. Dec 2011, 14:33

as tik pavydet galiu 😀 kad mano vaikas tiek isgertu taip noreciau, mes dbr ko gero tik truputi daugiau nei puslitri ir tai su ikalbinejimais, pasizaidziant....