Dvimečio isterijos priepuoliai

Dvimečio isterijos priepuoliai

24. Oct 2011, 00:00

Sveikos, mamytės. Gal galite patarti, kaip padėti savo vaikui.

 

Rokui 2 metai ir 2 mėn. Gimęs atlikus Cezario pjūvio operaciją. Jautrus nuo pirmų valandų, beprotiškai prie manęs prisirišęs. Jau nuo 1,5 metų retkarčiais pasitaikydavo isterijos priepuolių. Pašoka naktį iš miegų ir pradeda verkti, klykti nesavu balsu. Nepažįsta net manęs. Kad nurimtų, turim vaikščioti po namus ir mamos ieškoti, nors aš pati jį nešioju.

 

Pradėjom eiti į darželį. Pirmą savaitę palyginus buvo visai neblogai. Bet paskui susirgo. Buvo 2 savaičių pertrauka. Kai po ligos atėjo į darželį, prasidėjo mūsų košmaras. Pasidarė piktas, isterijos, darželyje būti nenori. Jei užmiega pietų, tai po valandos pabunda ir klykia kokią valandą. Auklėtojos nenuramina, visus vaikus prikelia.

 

Namie niekas nesikeičia: kai tik miegoti - pradeda šaukti iki drebėjimo. Miego nori, bet užmigti negali. Jei iš vakaro ramiai užmigo, tai naktį būtinai pabus ir verks miegodamas kokias 2-3 valandas. Pakalbinti neįmanoma, niekas neįdomu. Kai pabunda, žaislus mėto, mušasi. Ir toks kasdieninis verkimas jau tęsiasi savaitę.

 

Noriu pasakyti, kad darželis nėra pagrindinė tokio elgesio priežastis, nes, kaip ir sakiau, taip būdavo ir anksčiau, tik visąlaiki. Dabar geriam vaistukus Sedalia, bet padėjo labai nedaug.

 

Gal kam nors buvo toks atsitikimas? Gal patarsite ką nors?

24. Oct 2011, 21:35

O ka psichologas gali sneketi su 2 metu vaiku, kuris net nesneka normaliai? tik daugiau pavieniu zodziu neseniai pradejo sneketi.

24. Oct 2011, 14:24

ai tie daktarai tai irgi kartais tyciojasi is musu mamu, jiems atrodo kad mes perdedam. pvz, kaip buvo man, vaikas pradejo staiga slubuot nuvedziau pas daktara sako sleivot pradejo liepe registruotis y kauna, o ten eile iki gruodzio menesio, nueinu dar karta as pas jy sakau labai didele eile kaune duokit siuntima vaziuoju y mnarijampole, tai jis is manes tiesiog issityciojo kad marijampolej tokio daktaro kur mum reikia nera ir liepe sesutei prie mano akiu paskambint y marijampoles vaiku konsultacine poliklinika ir ysitikint ar tikrai ten uzsiregistravau kur reikia. nu tokio pasityciojimo dar nesu macius 😈 kai nuveziau y marijampole vaika tai jis visai nesleivoja o buvo kojyte susimuses ir jam skaudejo, o buciau beveik tris menesius laukus ir kankinus vaika.

24. Oct 2011, 13:01

tai tada sakiai arciau ten yra hemeopatas gal tas galetu pagelbeti. zinoma tik reikia klausytis ka sako gydytojas, ir tiksliai vykdyti nurodymus.net nezinau, o siaip psichologo, ar nera jurbarke kad reikia KMUK

24. Oct 2011, 12:01

As jau seniai pediatrei sakiau, kad vaikas neramus, bet ji vis sakydavo, kad cia mamai vaistu reikia, o ne vaikui. Esame is Jurbarko, taigi pas KMUK specialistus yra eile. Pateksime tik gruodi, o ka darysime iki to - nezinau.

24. Oct 2011, 11:18

.....manau vaiko bijojimas uzmigti yra tolygus prarasti mama,jis tiesiog bijo ir tai ji vargina. O rekimas tai irgi baimes israiska. Jam tiesiog reikia mamytes artumo ir glebio.Manau,kad jis tikrai yra labai jautrus,del to jam reikia ypatingo,dazno demesio. Tie rekimai naktimis,kai net neatpazista savo mamos,panasu i lunatikavimo israiska,tai sakau is patirties. Tokie dalykai isaugami. Bet siulau vistiek nueiti pas spacialistus,jie tiesiog patars kaip elgtis,kokius vaistus panaudoti,jei reiks. Mano dukruze taip pat jautri,pilna baimiu,karts nuo karto tenka duoti "Sedatif"........

24. Oct 2011, 10:31

ir toliau gerkite tuos raminancius vaistukus ar raminamasias arbateles ir butinai kreipkites pas specialistus, vis kartokite vaikui kad jus jo nepaliksit kad busit salia bent vakarais pries miegely. tam reikia laiko ir tikrai jau specialistu pagalbos, gal but jis kasko issigandes labai stipriai....

24. Oct 2011, 09:29

jo cia jau panasu i liga, tik nereikejo taip ilgai laukti, registruokites pas gydytoja, jau nuo pirmu priepuoliu reikejo kreptis.

24. Oct 2011, 08:57

Ir as jum patarciau pas specialista.

24. Oct 2011, 08:26

Rimta beda pas jus manau.Kreipetes i specialistus?Man labai panasu i neuroze.