Dviejų vaikučių mamos Maženos žindymo tiesos

Dviejų vaikučių mamos Maženos žindymo tiesos

12. Jul 2012, 00:00


Dar budama nėščia troškau krūtimi maitinti savo kūdikį. Nors tapau mama antrą kartą, patirties žindyme visai neturėjau. 

 

Pirmą savo mergaitę maitinau vos porą savaičių. Tai buvo beveik prieš 13 metų. Taip nutiko dėl nežinojimo, informacijos stokos, o taip pat dar iš tarybinių laikų išlikusios nuomonės, kad naujagimį reikia maitinti tam tikru grafiku.

 

Aišku, daug informacijos šiais laikais gali mums pateikti visagalis internetas. Ankščiau aš neturėjau tokios galimybės bet kuriuo laiku prisėst prie kompiuterio. Dabar mano kūdikiui 2 mėnesiai ir aš jį pati sėkmingai maitinu. Tikiu, kad ir toliau pati žindysiu savo kūdikį.

 

{smallpic:1}

 

Labai svarbu norėti žindyti vaiką. Nusiteikimas bei tikėjimas, kad tau pavyks, padeda gamintis pienukui. Pienukas gaminasi ne tik krūtyse, bet ir galvoje. Taigi aš tikiu ir aš noriu!

 

Manau, kad labai teisingas požiūris maitinti kūdikį pagal jo norą, tada ir tiek, kiek jis nori. Tai ne tik viena iš sėkmingo žindymo paslapčių, bet ir stipresnio ryšio atsiradimas tarp vaiko ir mamos. Taigi, ir aš Dominyką maisteliu neriboju. Auga gražus ir sveikas vyras.

 

Maitindama kūdikį aš stengiuosi sveikai maitintis. Daug maisto produktų teko atsisakyti. Geriu labai daug skysčių, pankolių, kmynų bei melisos arbatas. Mano mažyliui jau du mėnesiai ir mes nežinom, kas tie pilvuko diegliukai. Ir mes tuo labai džiaugiamės.

 

{smallpic:2}

 

Motinos pienas visada paruoštas maitinti kūdikį, jis visąlaik tinkamos temperatūros ir yra nemokamas. Važiuojant į gamtą ar į svečius, nereikia vežiotis su savim mišinukų, buteliukų, gaminti mišinuką, šildyti jį ar vėsinti. Kūdikio maitinimas krūtimi yra natūralus bei labai gražus dalykas.

 

Taigi, mielos mamos, viskas priklauso nuo jūsų pačių. Tikėkite, norėkite ir maitinkite!

 

Pagarbiai, Mažena

 

Pasidalink patirtimi apie mažylio žindymą konkurse Mano žindymo sėkmės paslaptis

2 dalyvėms padovanosime po Kazimiero Vitkausko knygą "Kūdikio žindymas: Nepakeičiamas kaip motinos meilė“:

 

Dovana

1

13. Jul 2012, 11:53

Ačiū Jūms už nuostabų komentarą😀

12. Jul 2012, 21:13

Taip, miela Mažena, Jūs visiškai teisi, žindymo sėkmė labiausiai priklauso nuo to kas dedasi mamytės galvoje …
Esu vaikų gydytojas. Kai aplankau naujagimius, jų mamyčių kartais paklausiu: tai kiek laiko žindysite? Dažniausiai išgirstu: „Tol, kol galėsiu, kol turėsiu pieno“. Ne, sakau, tol kol NORĖSITE!
Todėl ir prizinėje knygoje skyrius „Rinkis geriausią“ - apie motinos pieno naudą kūdikiui ir žindymo reikšmę vaikui ir mamai - yra pats didžiausias. Kad skaitytojos galvoje gamintųsi ... NORAS. Tik paskui yra skyrius „Žindymo mokslas“. Juk kartais reikia ir mokėti. Nes... klysti žmogiška 😉

12. Jul 2012, 20:30

As su nostalgija prisimenu ta laika,kai maitinau maziuke 😉nuostabus jausmas 😀

12. Jul 2012, 14:22

Gerai, Mažena, pasakėte, kad ne tik krūtyse pienas gaminasi. Sakyčiau, kad krūtys - jau paskutinė instancija 😀 Tikėti, norėti, mitinti - tikras šūkis žindymui 👍
Ir dar kas man labai patiko, kad Jus, prieš 13 metų neturėdama žinių ir galimybės žindyti, dabar žengėte tą žingsni pirmyn. O juk neretai girdžiu kažką..."neturėjau pieno ir dabar neturėsiu... mano mama nežindė ir aš negalėsiu...mano krūtys nesusitvarko" ir pan. Internetas dabar tikrai visagalis: rinkti TEISINGĄ info - ir viskas pasiseks!