Dovanos vaikams: kiek jų „pakanka" Kalėdoms ir Naujiems metams?

Dovanos vaikams: kiek jų „pakanka" Kalėdoms ir Naujiems metams?

22. Dec 2020, 09:00 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Šis prieššventinis laikotarpis - tai grandinė įvairiausių renginių mažiesiems. Neretai dar iki Kalėdų vaikai gauna ne vieną dovanėlę - darželyje, mokykloje...

O juk tėvai, artimieji dar nė neįteikė savo dovanos. Kaip elgtis? Ar reikia vaikui krūvos dovanėlių atskirai Kalėdoms ir Naujiesiems metams, o gal užteks vos kelių?

Pasak psichologės Alikos Sorokinos, po eglute vaikas turi rasti nors vieną dovanėlę nuo Kalėdų senelio. Jeigu jūsų atžala jau kalba ir moka išreikšti savo nuomonę, ko norėtų, tad vertėtų iš anksto paklausti jo troškimų ir pagal galimybes įgyvendinti.

Tame ir yra visas stebuklas - gauti nuo Kalėdų senio vieną ar dvi, bet ypatingas dovanas.

Kuo daugiau dovanų, tuo mažiau vaikas sukoncentruoja dėmesį į kurią nors vieną ir gali net prasidėti isterika.

Žinoma, giminės dar atsiųs dovanų. Ką daryti, kaip elgtis? Patartina priimti dovanėles, tačiau jas vaikui duoti po vieną, ne visas iškart, jei jų labai daug. Kai kurias Kalėdų rytą, kitas - Naujųjų metų naktį ar rytą.

Į klausimą, ar vaikui verta duoti dovanų tiek Kalėdų, tiek Naujųjų metų proga - galite atsakyti tik jūs. Tai pirmiausia priklauso nuo jūsų šeimos tradicijų.

Daugelis šeimų perėmė tradiciją adventiniu laikotarpiu vaikučiui įdėti po vieną nedidelę dovanėlę į kalėdinę kojinę. Psichologai tai tik sveikina ir pabrėžia, jog per dieną - ne daugiau kaip viena smulki dovanėlė. O bus dar puikiau, jei prie dovanėlės bus ir užduotėlė atlikti kokį nors gerą darbelį.

Ypač svarbu, jei dovanas tėvai dovanoja vaikučiams padarytas savomis rankomis - tai reiškia, jog į jas jūs įdėjote visą savo meilę, energiją ir šilumą. O tai neįkainojama.

Kokios jūsų šeimoje dovanų teikimo tradicijos? Ar vaikučiai gauna dovanas ir per Kalėdas, ir per Naujuosius?