Dominyko lavinimas

Dominyko lavinimas

27. Aug 2012, 00:00

Jau pasakojau kaip lavinom savo vyresnėlę Gabiją, taigi, šį kartą eilė Dominykui.

 

Dar būdama nėščia klausiausi muzikos, skirtos nėščiom moterims. Ten, aišku, daugiau ne muzika, o paukščiukų čiulbėjimas, medžių ošimas. Šią muzikėlę pamėgo ir mano vaikelis. Kai gimė Dominykas, pradėjau su juo daug bendrauti, dariau įvairias veido išraiškas kalbindama vaiką, mankštinau jį, glosčiau. Vos tik išgirdęs mano balsą, Dominykas iškart nurimdavo.

 

{smallpic:1}

 

Nuo vieno mėnesio ir iki šiol prasidėjo bei tęsiasi linksmybės. Bendraudamas, Dominykas daug šypsosi. Jį jau domina įvairūs žaisliukai, kurių jam labai norisi paragauti. Vėžimėlyje mažylis jau siekia jį dominančius žaisliukus, bando juos sugriebti, laiko rankytėse, o kai žaisliukai jo jau nebedomina - meta kuo toliau.

 

{smallpic:2}

{smallpic:3}

 

Pastarosiomis dienomis vos tik atsibudęs, Dominykas jau nebekviečia manęs, o dar sau ramiai paguli, tyrinėdamas savo rankytes.

{smallpic:5}

{smallpic:6}

 

Masažiukai ir mankštelės tapo mūsų kasdienybe. Tai kartojame kaskart bekeičiant sauskelnes. Kai tik mažylio nuotaika gera stengiuos guldyti jį ant pilvuko. Taip stiprėja kaklo raumenukai.

{smallpic:7}

{smallpic:8}

 

Labiausiai Domukui patinka maudytis vonioje. Vandenyje mažylis pliuškenasi, mėgina plaukti, judindamas kojytes ir rankytes. Tai labai linksma ir smagu. Jau nuo pirmadienio, imsime lankyti baseiną.

{smallpic:4}

 

Geriausia Domuko draugė yra jo sesutė Gabija, kuri jam pasakoja pasakas, visaip bendrauja su juo ir kuriai mažylis negaili šypsenų.

 

Kalbant apie sveikatą, mažylis visiškai sveikas, maitinasi motinos pienuku, kurio mes turime pakankamai. Šiandien mažylis sveria 7,4 kg  ir  mums jau trys mėnesiai ir dvi savaitės. Šaunus vaikelis:)

{smallpic:9}

 

Dominykas ir Mažena


Kaip jūs lavinate ir ugdote savo mažylį?

Pasidalinkite savo patirtimi, parašykite apie lavinimo ir ugdymo žaidimus.

PROJEKTAS „Augame kartu su Huggies Super Dry: papasakokite, kaip lavinate vaikučius ir laimėkite puikias dovanas