DISKUSIJA: Ar šildote mažylio maistą mikrobangų krosnelėje?

DISKUSIJA: Ar šildote mažylio maistą mikrobangų krosnelėje?

22. Sep 2014, 11:02 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Jau gerus dešimt metų apie tai diskutuojama, tačiau vieningos nuomonės taip ir nėra – vengti ar ne mikrobangų krosnelės buityje. Nei medikai, nei fizikai, nei visuomenės sveikatos specialistai neturi tvirtų įrodymų.

Visgi kalbant apie mikrobangų krosneles reiktų nepamiršti šių trijų  aspektų:

1.Iki galo nėra aišku, kaip elektromagnetinės bangos pakeičia maisto produktų struktūrą, ir kokia jų įtaka šildomam maistui?

2. Taip pat negalima šimtu procentų būti tikriems, kokios cheminės medžiagos kaitinant mikrobangų krosnelėje išsiskiria iš naudojamų indų. Ne ant visų jų būna nurodyta, kad jie tinkami naudoti mikrobangų krosnelėje, o jei toks užrašas ir yra, prisipažinkime, ar visada juo vadovaujamės?

3.Vienas iš akivaizdžiausių pavojų, ypač jei maistą mikrobangų krosnelėje šildote kūdikiui – yra nudegimo. Maistas mikrobangų krosnelėje sušyla nevienodai, ir gali nudeginti mažąjį valgytoją.

Todėl bent jau šildant maistą patiems mažiausiems kūdikiams ir vaikučiams, geriau patariama naudoti senuosius metodus – įdėti buteliuką į puoduką karšto vandens, arba pirkti lėkštę su dvigubu dugnu, į kurį įpylus karšto vandens, maistas ilgam išlieka šiltas.

Ar Jūs naudojatės mikrobangų krosnele, šildydamos maistą vaikui?

InetaBu InetaBu 22. Sep 2014, 21:42

Labai retai kada patys naudojame..o mažyliui niekada 😀

22. Sep 2014, 20:31

Mes neturim mikrobanges. Sildau arba keptuveje, arba puode ar orkaitej. Bet retai sildyt prireikia

Krisliukas Krisliukas 22. Sep 2014, 14:54

mes tokio daikto net neturime namie 😀
niekada nešildydavau kūdikiui maisto,padarydavau tik tiek,kiek tam kartui reikia pavalgyti..tas pats galioja ir mūsų šeimynos pietums,vakarienei ar pusryčiams..visko tiek,kad neliktų rytojui..šildau tik sriubą 😉

22. Sep 2014, 14:16

Apskritai labai retai šildome maistą, stengiuosi pagaminti tiek, kad suvalgytume iš karto ir kaskart gaminame šviežų maistą. Jei tenka šildyt, šildau keptuvėje, orkaitėje, puode. Mikrobangų krosnelės neturime ir nepasigendame.
Be abejo..kai pietauji kur kavinėje, tai suvoki, kad ne visada šviežų maistelį valgai 😀