Dideliam berniukui ir didelei mergaitei bus patogu

Dideliam berniukui ir didelei mergaitei bus patogu

19. Jun 2014, 12:00 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Vaiko pratinimas prie tualeto reikaliukų - vienas sudėtingiausių ir jaudinančių laikotarpių tėvams. Kantrybės, kantrybės ir dar kartą kantrybės!

Mažyliui tai labai svarbus laikotarpis - jis mokosi atpažinti savo kūno signalus, savo fiziologinius poreikius: pajusti, suprasti, kur eiti, nusimauti kelnytes, atsisėsti ant puoduko. Kai tai įsisavinama, galima mokyti kito etapo - pripratinti prie suaugusiųjų tualeto - unitazo.

Reikia pasiruošti šiam etapui: įsigykite specialią vaikišką sėdynę, dedamą ant unitazo, kad mažyliui būtų patogu sėdėti. Taip pat reikėtų ir pakojo remtis kojytėmis.

Anot specialistų, labai svarbu, kad sėdint ant puoduko ar unitazo vaiko kojytės tvirtai remtųsi į grindis ar į pakojį. Tai stabilizuoja jo kūną ir subalansuoja svorio paskirstymą. Mažylis tuomet remiasi ne ant užpakaliuko visu svoriu, o ant kojų, tokiu būdu jo raumenys atsipalaiduoja ir jis gai ramiai atlikti tai, kas reikalinga.

Dažnai būna, kad vaikai praleidžia pratinimosi ant puoduko etapą ir iškart pradeda nuo unitazo. Taigi, sėdėjimas ant puoduko nėra pereinamasis etapas link sėdėjimo ant unitazo. Tiesiog leiskite vaikui pasirinkti pačiam, kur jam patogiau.

NUK sėdynė ant unitazo mergaitėms ir berniukams

20140610135129-67092.jpg

  • Speciali sėdynė ant unitazo berniukams ir mergaitėms
  • Patogu sėdėti dėka aukštos atramos nugarytei ir plataus pagrindo
  • Neslidūs kraštai saugiai fiksuoja sėdynę ant unitazo
  • Apsauga nuo apsitaškymo
  • Tinka bet kokiems standartiniams unitazams
  • Pagaminta iš aukštos kokybės plastmasės

O kokia vaikiška tualeto sėdynė jūsų namuose?