Deimantui svarbu GERAS APETITAS

Deimantui svarbu GERAS APETITAS

12. May 2012, 00:00 kodelcia kodelcia


Mano sūnelis Deimantukas gimė keletą savaičių anksčiau nei buvo numatyta ir vos sverė 2760 gramų. Toks mažytis, smulkutis...

 

Vos gimęs buvo toks pavargęs po kelionės į šį pasaulį, jog visiškai atsisakė valgyti ir tik miegojo. Deja, šis vangumas nepraėjo ir vėliau. Mano krūties neėmė, pasirinko lengvesnį kelią - gerti iš buteliuko. Juolab, kad vaikučiui iš krūties valgyti trukdė ir tam tikros fiziologinės priežastys. 

 

Rankų nenuleidau, pienuką traukiausi pati ir beveik iki pat metukų išmaitinau savo pieneliu.

 

Primaitinti pradėjau nuo septinto mėnesio. Sunkiai sekėsi ką nors įsiūlyti. Tačiau jei ir valgydavo, vos po keletą šaukštelių. Viską išmėginusi atradau, jog mažyliui labiausiai patinka namuose virta moliūgas + morka + bulvė tyrelė. Tačiau ir toji ilgainiui Deimantukui.

 

Šiuo metu mažyliui jau vieneri metukai ir kelios savaitės. Visko ragauja po truputį. Tačiau apetito labiausiai trūksta būtent per pietus. Pusryčiams kai kada suvalgo sriubytės, košytės, varškytės. Pietums sunku ką nors įsiūlyti, nebent varškės sūrelį, jogurtuko ar javainį. O štai vakrienei jau įmanomi keli kąsneliai ir mėsytės.

 

Saldumynų stengiuosi neduoti, nes žinau, jog jie dar labiau mažina vaikučio apetitą. Nors juos jis labai mėgsta. Ypač džiūgauja, kai močiutė palepina...

 

Su šeimos gydytoja apie nevalgumą kalbėjomės ne kartą, nes ir svoris vis mažokas. Karts nuo karto atliekame kraujo tyrimus, kad neišsivystytų mažakraujystė.

 

Šiuo metu mažylis sveria 8,7 kg. O štai iki rudenio būtinai turime priaugti bent jau iki 10 kg, kad būtų galima vaikučiui atlikti operaciją, nuo kurios priklausys tolesnė jo kalbos raida.

 

Tad labai labai norėtume išbandyti apetitą skatinančią priemonę "Niam niam" ir įsitikinti jos veiksmingumu.

 

Visų kitų mamyčių nevalgiukams linkime GERO APETITO :)

 

Papasakok apie vaiko apetitą ir degustuok Oiledixin niam niam

 

1