Daugiafunkciniai žaislai iš šiukšlių

Daugiafunkciniai žaislai iš šiukšlių

21. Aug 2012, 14:30

 

Šiukšlių žaislams aš sakau didžiausią – TAIP! Jie nieko nekainuoja. Kai atsibosta, jų negaila išmesti. Jie lavina vaiko (ir tėvelių) vaizduotę. Taigi, pradedam.

 

Dėžės – jų būna didelių ir mažų. Didelės išpjausčius langelius, dureles, pakabinus skepetaičių ir nuspalvinus guašu, tampa spalvingiausiais namais, mašinomis, traukiniais ar lėktuvais.

 

Į mažas rūšiuojam įvairius smulkius daiktus: stiklinius rutuliukus, kamštelius, mažas ir dideles pupas, centus... Dėžes galima dėlioti pagal dydį mažėjimo arba didėjimo tvarka, jas galima sudėti vieną į kitą matrioškos principu, o mažiausioje dėžutėje paslėpti vaikui mielą daikčiuką: sausainį, saldainį, lėlytę...

 

Kamšteliai – stebuklų stebuklas! Puikiausias lavinamasis veiklos centras. Kol vaikas mažas, lavinkite smulkiąją motoriką mesdami kamštelius į butelį, kai paauga – rūšiuokite pagal spalvas, dydį, medžiagą, iš kurios pagamintas.

Taip pat galima žaisti nesudėtingą žaidimą – patieskite kelių spalvų spalvoto kartono, o ant jo vaikas turi sudėti atitinkamos spalvos kamštelius. Patikėkite, taip žaisdamas vaikas labai anksti išmoks skirti ir įvardinti spalvas.

 

Kas dar? Kamštelius paverskite mažais puodeliais ar lėkštutėmis – dalindami kiekvienam žaisliukui po vieną, mokysite savo vaiką dalintis, o jei į „lėkštutę“ įdėsite dar ir po sausainio trupinuką, vaikas krykštaus iš laimės. Kamšteliai gali virsti pinigais su vaiku žaidžiant parduotuves, taip pat barškančiais karoliais. Su kamšteliais galima net piešti.

 

Gamtos gėrybės – kaštonai, akmenys, pupos, augalų lapai, šakelės... Vaikučiui iki metų galite pasiūlyti į butelį mesti pupas ar kaštonus, tik akylai prižiūrėkite, kad mažasis smalsuolis jų neprarytų. Vėliau vaikutis kaštonus ir pupas gali rūšiuoti kad ir į indelius nuo kavos.

 

Su paaugusiu vaiku gamtos gėrybes tikrai rasite, kur panaudoti – galite guašu piešti ant akmenų, daryti knygose išdžiovintų lapų atspaudus, į modeliną „statyti“ šakeles ir taip auginti medžius, kuriuos galite papuošti saldainių popierėliais ir kt.

 

 

Išaugti drabužėliai ir batai – šiukštu, jų neišmeskite! Vaikas patiria patį didžiausią pasaulyje malonumą iškraudamas dėžes su drabužiais. Kol mažas, išmėto juos po visą kambarį, tyrinėja medžiagos tekstūrą, vėliau – rūšiuoja pagal spalvas, ant kokios kūno dalies maunamas, ieško vienodų batų didelėje batų krūvoje...

 

Jei turite lėlę, leiskite vaikui ją aprengti drabužėliais, apauti batais. O gal ir minkštam meškučiui tiks koks rūbas?..

 

Senos paklodės, nudėvėti rankšluosčiai ir kitokia medžiaginė amunicija - visa tai paverskite mažais stebuklais.

 

Pasodinkite vaiką ant audeklo ir švelniai tempkite, imituodami automobilio burzgimą – po kurio laiko vaikas pats tokiu būdu „vėžins“ lėles, minkštus žaislus... 

 

Ant audeklo paguldykite vaiką, dviese suimkite audeklą už galų, palinguokite – bus puikiausios sūpynės jūsų mažyliui.

 

Uždenkite audeklu staliuką, palįskite po juo kartu su mažyliu ir žaiskite – turėsite puikiausią žaidimų namelį.

 

Pasislėpkite po audeklu arba paslėpkite kokį nors vaiko mėgstamą žaislą – lavinsite vaiko atmintį.

 

Apsigobkite audeklu, pasileiskite greitą muziką ir lakstykite po kambarius, ištiesę rankas į šalis – būsite pats gražiausias kada nors matytas vėjas savo vaikui.

 

Būkite kūrybingi – tokie augs ir Jūsų vaikai.

 

Kaip jūs lavinate ir ugdote savo mažylį?

Pasidalinkite savo patirtimi, parašykite apie lavinimo ir ugdymo žaidimus.

PROJEKTAS „Augame kartu su Huggies Super Dry: papasakokite, kaip lavinate vaikučius ir laimėkite puikias dovanas

KONKURSAS!!!

 

Kviečiame siųsti praktinius patarimus, kas jums padėjo vienu ar kitu vaikučio raidos etapu. Pasidalinkite idėjomis, kaip lavinate vaikutį namuose, kokių žaidimų, užsiėmimų žinote. Idealu, jei pasakojimas būtų su fotografijomis.

 

Visai nesvarbu, koks jūsų vaiko amžius – ar jam vienas mėnuo, ar vieneri, o gal treji metai. Svarbiausia, kad tai būtų susiję su jo vystymuisi, ir jūsų patarimą perskaitę tėvai gautų naudos bei galėtų išbandyti tai savo namuose. 

Savaitės laimėtojai atiteks tris pakuotės MILUPA daržovių košių

 

 

PAGRINDINIS PRIZAS

Didelė pakuotė Huggies® Super Dry

 

MK puodukas

puodukas

 

Dėmesio! Prie projekto prisijungė ir saldžiausia elektroninė parduotuvė

www.medusmanuka.lt

 

Comvita Manuka medus UMF5+250 g

 1

 

Citrinų skonio Omega-3 riebiųjų rūgščių junginys vaikams, 429 ml

 

2

 

22. Aug 2012, 12:32

Prašom

motinysteveza motinysteveza 21. Aug 2012, 18:42

ačiū, utopija!

21. Aug 2012, 18:40

Dešinėj pusėj yra rožinis mygtukas "tapk mamyčių klubo autoriumi" per jį siunčiami kstai.

motinysteveza motinysteveza 21. Aug 2012, 18:32

o kur siųsti idėjas?? taip pat rašau blogą apie tai...

21. Aug 2012, 18:13

Šaunios idėjos, šaunuolė, galvoju esu kažkur kažką panašaus užtikus, skaičius, ir atradau tavo blog'ą su visu šiuo gėriu, nu šaunuolė 😀 👍 Dar kažką žurnale teko ksaityti iš tų užsiėmimų. Mes ir panaudojom ir tebepanaudojam daiktelius, neskubam išmesti.

21. Aug 2012, 15:14

Kiek nuostabių idėjų, patarimų, super 😀 👍 🌷 🌷 🌷