Buteliukai ir žindukai: kaip ir ką pasirinkti

11. Dec 2014, 09:00 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Visos mes norime žindyti, bet ne visos galime. Ieva, Martyno mama, Mamyčių klubui prisipažino, kad sūnus iki trijų mėnesių labai verkdavo, matyt, dėl to, kad nepasisotindavo mamos pieneliu. Kaip ir kiekviena mama, supratusi, jog negalės žindyti savo kūdikio, Ieva patyrė stresą.

Tačiau nenuleido rankų ir ėmė ieškoti alternatyvių būdų - pradėjo sūnelį maitinti pieno mišinukais. O tam reikalingi tinkami buteliukai ir žindukai.

Jų dabar yra tokių, kurie savo unikalia forma ir minkštumu maksimaliai atkartoja mamos krūtį, pavyzdžiui "Tommee Tippee". Svarbiausia - teisingai parinktas skylutės dydis.

Mama Ieva pasakoja, jog tuomet, kai nustojo maitinti savo pienu ir pradėjo maitinimą mišinuku, patirtis su pirmuoju buteliuko žinduku nebuvo itin sėkminga. Pro jį pienas itin lėtai tekėdavo, tad augant mažylis turėjo įdėti vis daugiau pastangų, kad ištrauktų pieno tiek, kiek nori. Todėl mama įsigijo žinduką su vidutine tėkme - tai idealus variantas (savo eilės laukia ir žindukas su didesne skylute, pro kurią pienas dar greičiau teka).

Kaip žinome, kūdikiai, tiek žindomi krūtimi, tiek ir tie, kurie valgo mišinukus, dažnai kamuojami pilvo diegliukų. Ką daryti, kad to nenutiktų?  Viena išeičių - pasirinkti tinkamus buteliukus ir žindukus.

Tommee Tippee buteliukai Anti-Colic

20141208173620-72089.jpg

Saugūs, paprastai naudojami ir efektyvūs saugant nuo dieglių buteliukai su ypatingai jautriu vožtuvėliu, Easi-vent technologija, ir optimalia oro išėjimo sistema maitinimo metu.

Žindukas ypač minkštas, greit sušylantis iki kūno temperatūros, maitinant lengvai išsitempia ir lankstosi. Buteliuką labai patogu laikyti dėl jo susiaurintos formos laikymo vietoje, maitinimo metu buteliukas laikomas natūralioje padėtyje - primena maitinimo krūtimi padėtį.

Žindukas turi ir apsaugą nuo diegliukų - EASY VENT technologijos dėka užtikrinama, kad per silikoninio žinduko vožtuvėlį oras optimaliai cirkuliuotų ir taip apsaugotų kūdikį nuo bereikalingo oro patekimo į skranduką. 

20141208173659-13819.jpg

 

Prieš maitinant kūdikį atkreipkite dėmesį į indikatorių - jei jis mėlynas, galite maitinti. Jiegu jis pakeitęs spalvą į rožinę, vadinasi pienas yra karštesnis nei rekomenduojamos 37°C temperatūros.

Buteliukų žindukai yra itin minkšto silikono.

  • Ypatingai jautrus vožtuvėlis, saugantis nuo dieglių
  • Unikali žinduko forma
  • Minkštas silikoninis žindukas
  • Šilumos indikatorius
  • Be Bisfenolio A.
Buteliukai sukomplektuoti su lėtos tėkmės žinduku, žindukus higienos sumetimais rekomenduojama keisti bent kas 2 mėnesius.

20141208174050-98883.jpg

09. Dec 2014, 13:02

Žindyti negali vos 2% populiacijos moterų, jei žindoma pagal poreikį mamos pieno visiškai pakanka kūdikiui, trūkumą rodo neaugantis svoris ir mažiau nei 6 šlapios sauskelnės/parą nuo 6 gyvenimo paros, 3 mėn. būna stiprus augimo šuolis, kurį tiesiog reikia iškęsti.
Šis reportažas gali dezinformuoti mamas, kurios plačiau nesidomėjusios žindymu ir pritaikiusios sau, jog vaikas verkia, tad nepasisotina pienu, griebsis pm.