Brolis ir sesutė pešasi? Psichologė: "Sveikiname! Jūs turite vaikų!" :)

Brolis ir sesutė pešasi? Psichologė: "Sveikiname! Jūs turite vaikų!" :)

23. Jan 2014, 09:00 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Mama gintareintaite forume papasakojo savo šeimos situaciją ir prašo patarimo:

Aš turiu dukrytę ir sūnų, vienam yra trys su puse, o kitam vaikui vieneri su puse, dažnai jie ką nors padaro, pvz: sudaužo naują vazą, arba tarpusavyje dažnai mušasi. Kai jiems liepiu baigti, jie, atrodo, kad manęs negirdi. Nežinau, ką daryti. Patarkite.

Konsultuoja psichologė Vika Aniulienė (www.sprendimucentras.lt):

Sveikiname!!! Jūs turite vaikų!!!

Jei bendros tvarkos 3,5 metų pyplį galima pradėti mokinti tvarkos, tai tikrai pusantrų mažylis ta tema nieko nesupras. Ir kadangi mažiausias jau vaikšto (spėju pagal amžių), yra žingeidus, domisi aplinka ir daug ką pasiekia, tad vienintelis patarimas - susikelti vertingus daiktus aukščiau.

Distancinio valdymo pulteliai, mobilūs telefonai ir pan. - galima priešintis gamtai, bet tai visų vaikų masalas Nr. 1.

Kalbant apie tarpusavio pykčius, tarp Jūsų mažylių - idealiausias metų skirtumas, dėl to labai tikėtina, kad pykčiai truks tik tam tikrą laiko tarpą. Kol mažiausias vaikas yra toks mažas, kad nelabai supranta bendravimo taisyklių, o didysis toks mažas, kad nesupranta, koks brolis mažas. Laikui bėgant čia įsivyraus tvarka. 

Jei pradedate auklėti, pvz. "negalima skriausti brolio", tai negalima abiem. Tęsėkite duotus pažadus tiek dėl apdovanojimų, tiek dėl bausmių. Būkite kantrūs ir nuoseklūs!

Jei vaikai tarpusavyje mušasi, išskirkit ir pasodinkite atskirose vietose nurimti.

Tikiuosi apie neklaužadų laiptelius arba drausmės kilimėlius esate girdėję? :)