Birutėlė "noli" į darželį

Birutėlė "noli" į darželį

15. Aug 2011, 07:00 Gintarep Gintarep

Susipažinkime su projekto dalyve Birute, kuri ką tik užpūtė tris žvakutes ant torto ir ruošiasi pirmą kartą praverti darželio duris. Pasakoja mamytė Gintarė.

 

Birutėlei rugpjūčio 12 d. sukako treji metukai. Ta proga degėme tris žvakeles ir valgėme torčiuką su trimis šuniukais.

Torčiukas buvo su šuniukais neatsitiktinai išrinktas, nes ji dievina šunis ir jų nuo gimimo  turi net du.

Juk net per MK gimtadienį Birutėlė "vaidino" delmantiną.

 Labiausiai dukrelei patiko užpūsti žvakeles. Paklausus, ar ji sugalvojo norą, atsakė „taip“, paklausus „kokį?“, atsakė, kad „noliu eiti į darželį“.  Apsidžiaugėme, kad toks noras, ir kad jį nuo rugsėjo pirmosios galėsime išpildyti.

Nutarėme į darželį leisti dukrelę dabar, t.y. trejų metų, nes mums atrodo,kad tai yra tinkamiausias metas. Jau ji pakankamai savarankiška: moka apsirengti, apsiauti batukus, pavalgyti be niekieno pagalbos ir pan.

...Moka net prekybos centre apsipirkti....

Mums atrodo, kad jei vaikučio dabar neleistume į darželį, vėliau jai sunku būtų pritapti prie vaikiškojo kolektyvo, nes ji neturi nei broliuko, nei sesutės, todėl tenka bendrauti tik su kaimynų vaikučiais arba vaikiškuose renginėliuose su vaikučiais, kas mums atrodo, kad nėra užtektinai.

Dabar vaikiškame kolektyve ji žaibiškai pritampa. Ir nėra svarbu, ar tai Lietuvoje, ar svečioje šalyje.  Svečių šalių mūsų Birutė tikrai jau matė nemažai, todėl drąsiai galiu teigti, kad vaikams nesvarbus yra kalbos barjeras, manoji sugebėjo „susikalbėti“ ir portugališkai, ir ispaniškai,  čekiškai,  vokiškai, norvegiškai, daniškai, latviškai, lenkiškai. Kelionių karjerą lėktuvu  „pradėjome“ vos sulaukusios šešių mėnesiukų.

Būsimąjame darželyje mes jau lankėmės. Džiaugiuosi, kad  vaikučiui patiko darželyje žaislai, ji pasidžiaugė, jog yra supynės. Mergaitė žavėjosi  ant sienos iškabintais vaikučių piešinėliais, darbeliais. Man džiugu, kad vaikutis atkreipė dėmesį į darbelius, tuo mane įtikindama, kad  ji į darželį eis noriai ir ten galės mokytis, tobulėti . Juk namie mes daug piešėme, lipdėme, klijavome ir pan.

Lankėme ir pamokėles.

Draugavome su teatru. Beveik visi "Raganiukės" teatro spektakliai peržiūrėti.

 

 Turime sukaupusios net nemažą bibliotekėlę įvairiausių knygų, kurių fragmentą ir Jums parodome.

Šiam sykeliui tiek. Dabar važiuojame pas gydytoją, kad galėtume darželiui pristatyti sveikatos pažymą. Palinkėkite mums sėkmės :)

Mums būtų džiugu, jei mielosios Mamytės, mums patarsite, ko reikės pirmam kartui į darželį vaikučiui įdėti: kokių drabužėlių, pvz. ar reikia pižamėlės, dantų šepetėlio, kokiais batukais turėtų vaikutis avėti grupėje, ar įdėti užkandėlių, kaip daryti su mylimiausiu žaisliuku ir panašiai.

O specialistų norėčiau paklausti, kaip reikės vaikutų palikti: ar paaiškinti, kad paliekame ir ateisime pasiimti vėliau, ar palikti ir "pabėgti"?

 

Ačiū ir iki kitų kartų

Gintarep Gintarep 25. Aug 2011, 23:15

aciu labai,labai 😀 net nejaukiai pasijauciau tiek pagyrimo sulaukusi....

15. Aug 2011, 16:17

kokia fainuole 😀

15. Aug 2011, 15:39

Labai gerai pamenu šią nuostabią mergytę ir jos mamą 😀 🌷 Birutėlė tikrai auga labai kūrybinga mergaite 😀 Pagarba mamytei, kuri šitaip atsidavusi mergytės lavinimui 😉 👍 🌷

15. Aug 2011, 13:24

mes ir rugpjucio 12 sventem gimtadieni,tik mums dveji 😃

vaidlina vaidlina 15. Aug 2011, 12:42

Šią šaunią mergaičiukę ir aš įsidėmėjusi esu😀 labai bus įdomu sekti jos pasiekimus darželyje😀 su praėjusiu gimtadieniu, Birutėle😀

Krisliukas Krisliukas 15. Aug 2011, 10:03

sėkmės šiai mažylei 🌷 manau, ji puikiai įsilies į darželio kolektyvą 😀

15. Aug 2011, 10:00

tikra fainuole😀

15. Aug 2011, 09:32

As taip pat,kazkodel,labai sia mergyte mk isidemejau 😀,gal labiau susizavejau mama,kuri tiek daug,ivairiai,originaliai,su tokiu kurybingumu uzsiima su mergyte...,keliauja,lipdo,piesia,dazo,kuria,teatrai,spektakliai,begalininis ivairiu uzsiemimu "bagazas" mane tiesiog keri...Ir svarbiausia,matau,jog tokie uzsiemimai labai individualus,tiesiog "jauciasi" mamos atsidavimas mazyles lavinimui.Esate saunuole,jauciu jums didele pagarba.Sekmes Birutei darzelyje.

15. Aug 2011, 08:56

man si mergaite issiskirianti..kiek pamenu nuo mazumes lavinama..daug jos darbeliu mk mates...gabi ir be galo simpatiska mergaite..sekmes darzelyje🌷

rainiukas rainiukas 16. Aug 2011, 23:46

tikrai didele pagarba mamai, kad moka teisingai auklėti mūsų gražuolę Birutę, jei tokių tėvelių būtų daugiau, tai ir mes leistume savo vaiką į darželį, o dabar bijau net pagalvoti kas ten dedasi: mušasi, keikiasi, stumdosi, tai tik tėvų bėda, nes dauguma dar tokios nuomonės, kad reikia mokyt vaiką "apsiginti", tik, dėja, neaišku nuo ko(gal nuo savęs pačio). Dauguma vaikų ten stresuoja, todėl daugiau matau minusų.