Basakojė vasara: kuo dažniau, tuo sveikiau

Basakojė vasara: kuo dažniau, tuo sveikiau

06. Jul 2020, 21:39 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Bėgioti basomis po šiltą smėliuką, šlapią žolytę ar smulkius akmenukus iš tiesų yra naudinga vaikui.

  • Vaikų kojų pėdutėse yra daug aktyvių taškų, susijusių su vaiko centrine nervų sistema bei kuriuos stimuliuojant aktyvėja jo psichomotorinis vystymasis.
  • Todėl vaikščiojant basomis per nelygius paviršius: smėliuką, žolę, akmenukus ir panašiai, ne tik masažuojamos vaikų pėdutės, bet ir stimuliuojami minėtieji taškai, o tai reiškia, turi teigiamos įtakos vaikų vystymuisi, netgi jo mąstymui.
  • Žinoma, tai neabejotina naudinga vaikų fizinei sveikatai: vaikščiojant basomis po nelygius paviršius gerėja vaiko koordinacija ir pusiausvyra, stiprėja raumenukai.  
  • Jeigu yra bent menkiausia proga, leiskite savo mažyliui pasivaikščioti basomis. Kad jam būtų smagiau, nusiaukite batus ir jūs.
  •  Gali būti, kad vaikui iš pirmo karto nepatiks „nestabilus“ smėlis prie jūros. Tada iš pradžių jam leiskite basomis pavaikščioti tvirtesniu paviršiumi: žole, lauko keliuku, o tik tada pasiūlykite minkštą ir iš po kojų slystantį pajūrio smėlį.
  • Panašiai ir su jūra: pirmą kartą pamatęs milžinišką jūrą, mažutėlis gali jos išsigąsti. Tad pažintį su dideliais vandens telkiniais pradėkite nuo tvenkinio, upės ar ežero. O jau tada ir prie jūros mažylis jausis daug saugiau.

Dėmesio!

* Jei nesate tikra, kad vieta, kurioje mažylis vaikščios, yra švari ir saugi jo kojytėms, verčiau atidėkite „basų kojų mokyklą“.

* Tik įsitikinę, kad aplink nėra sudužusių butelių, nuorūkų ir gyvūnų paliktų „dovanėlių“, leiskite mažyliui lakstyti basomis.

Ar mėgsta jūsų mažylis būti basakoju?