Baseine su sūnumi tėčiui buvo nauja ir įdomi patirtis

Baseine su sūnumi tėčiui buvo nauja ir įdomi patirtis

31. Aug 2013, 08:00 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Įspūdžius apie tėvelio Aurimo maudynes baseine su keturių mėnesių sūneliu Joriu reabilitacijos centre "Gemma" pasakoja mama Gintarė.

Baseine lankėmės pirmą kartą. Esame skaitę, matę laidų apie užsiėmimus su kūdikiu baseine, kūdikių nardymą. Dar laukdamiesi Jorio planavome, kad baseiną būtinai lankysime. Tačiau jam gimus pasidarė baisu, toks mažytis, o jei susirgs, o jei bijos...Labai džiaugiamės gavę pakvietimą, visos baimės dingo. Grįžę namo, kai kuriuos pratimukus pabandėme ir vonioje, Joriui labai patiko.

Jorį maitinu pati, jis valgo ir miega, kada nori, neturi valandinio režimo, todėl be galo sunku užsiimti veikla, kuri turi konkrečią valandą. Nors buvo šiek tiek priverstinai pamaitintas pusvalandį iki užsiėmimo, baseine atėjo tikrasis alkio metas :). 80% užsiėmimo Joris buvo neramus, verkė. Tačiau įdomesni pratimai priversdavo jį krykštauti, nurimti, tai leidžia daryti išvadą, kad jei ne maisto poreikis, viskas būtų praėję kuo puikiausiai.

20130831130851-95759.jpg

Užsiėmime su Joriu dalyvavo tėtis. Jam tai buvo įdomi ir nauja patirtis su sūnumi. Tačiau neramus Joris ir nauja veikla šiek tiek kėlė nerimą, tėtis buvo įsitempęs, galbūt ir tai prisidėjo prie kūdikio nerimastingumo.

Pratimai nebuvo sunkūs, kai kurie  kėlė baimę - atrodė, kad vaikas gali skęsti ar gurkštelti vandens, baisu buvo jį visiškai paleisti iš rankų.

20130831131020-56575.jpg

Patiko, kad baseine buvo nedaug kūdikių, kineziterapeutė galėjo prieiti prie kiekvieno, pataisyti jei pratimai daromi klaidingai. Patiko šiltas vanduo, pratimų gausa..viskas buvo puiku. Minusas galbūt buvo tik tas, kad  kineziterapiautė pratimą parodydavo tik vieną kartą, o bandydamas raminti sūnų tėtis ne visada spėdavo pamatyti visą pratimą, todėl dalies pratimų nepavyko atlikti ar atlikti juos ne visai taisyklingai.

20130831131052-19673.jpg

Tikrai norėtume lankyti baseiną, bent jau 1 kartą per mėnesį.

Mama Gintarė