Bandome: tyrelės „Kabrita“ – nors liežuvį nusikąsk!

Bandome: tyrelės „Kabrita“ – nors liežuvį nusikąsk!

14. Aug 2019, 06:30 Emama Emama

Spaudžiamųjų tyrelių mūsų namuose galima rasti jau treji metai – nuo tada, kai „didžioji“ pradėjo jas ragauti. Dabar šio gėrio niekada neatsisako ir mažasis – beveik pusantrų metukų sūnus jų gauna kone kasdien. Ir kalbu būtent apie vaisines – iš pradžių lyg ir buvau pasiryžusi jas daryti pati, bet po keleto kartų leidau SAU to nebedaryti.

Kodėl būtent spaudžiamosios? Nes jos yra be  galo patogu! Visur ir visada gali tokią pakuotę pasiūlyti vaikui, jos nereikia maitinti šaukšteliu. „Kabrita“ tirštumas puikus – tyrelė nebėga iš pakuotės vos prie jos prisilietus, bet jos nereikia ir su jėga spausti.

Iš esmės pasitikiu gamintojais, kurių produktai sudėti į kūdikių ar vaikų prekių lentynas, ir retai kada labai atidžiai nagrinėju produkto sudėtį. Manau, kad jei ant pakelio parašyta, kad tyrelė tinkama kūdikiams nuo š mėnesių, jo tokia ir yra. Ir – juo labiau tinkama mūsų trimetei, kuri jau iš esmės valgo viską.

Dukrai tyrelė atstoja „skanumėlius“ – dažnai ją pavyksta įsiūlyti tada, kai reikalaujama „kažko skanaus!“, kai šviežių uogų ar vaisių ji atsisako, o ledų ir saldainių tiesiog nenorime duoti per daug. Vaisinė tyrelė toks tarpinis variantas, kuris kur kas sveikesnis nei cukrus. O mažasis, vos kelis kartus ragavęs ledų ar pyrago gabaliuko, vaisines tyrelės čiumpa kaip skaniausią, ką jis yra gavęs. Visada.

Taigi, „techniniai“ Kabrita duomenys: be baisiojo GMO, organinis produktas, be pridėtinių cukrų (žinoma!), be konservantų, o sudėtis – puiki. Čia nėra nieko nereikalingo ir  nesuprantamo – vaisių ar daržovių tyrelė (95 proc.) ir saldi grietinėlė (5 proc.) iš ožkos pieno. Tinkama kūdikiams nuo 6 mėn. – tad jau gerokai tinkama ir mums.

Būtent ta grietinėlė ir daro stebuklus! Anksčiau lyg ir nesu ragavusi ir vaikams davusi vaisinių tyrelių su grietinėle – šis ingredientas pasitaikydavo tik daržovių ir mėsos tyrelėse, o vaisines esu pirkusi tik su jogurtu. “Kabrita” tyrelės – išbandėme bananų, braškių ir obuolių; obuolių ir morkų bei kriaušių ir obuolių. Grietinėlė labai sušvelnina vaisių skonį, tyrelė bent jau man (taip, ragavau) tokia minkštesnė ir skalsesnė. Ką jau kalbėti, kad ožkos pienas iš esmės naudingas ir maistingas.

Žinoma, kas svarbiausia mamai – kad vaikai noriai ją valgo. „Kabrita“ parūko per kelias dienas, ją noriai ragavo ir draugų vaikai, net tie, kurie šiaip tyrelių nevalgo! Tikrai puikus užkandis ir kelionėje, ir namuose, kai „norisi kažko skanaus“ ar tuo metu namuose nėra kito užkandžio mažyliui. Ir, sutikite, pavyzdžiui, morkos su ožkos pieno grietinėle net ir skamba prabangiai ir sveikai.