Augustės vaikščiojimo istorija

11. Sep 2011, 07:00

 

Sveiki, atrodo, tik ką mažąją parsivežėme iš gimdymo namų, o štai dabar ji jau didelė mergaitė, žygiuojanti savo kojytėm.

 

Mažoji vardu Augustė. Šiuo metu jai 1 metai ir 1 mėnuo.  Jau moka vaikščioti, net bando bėgti, nors dažniausiai baigiasi bumtelėjimu ant nosytės. O štai, kaip viskas prasidėjo:

 

PIRMĄ kartą užpakaliuką pakėlė į ropotojo pozą, kai buvo virš  6 mėnesių, ligi tol šliaužiojo ant pilvuko, bet ne į priekį, o kaip vėžys - atbulom. Ko tik  neišbandžiau, kad šliaužtų į priekį - ir žaisliukus dėliojau priešais, ir mes, tėveliai, patys rodėme, kaip reikia šliaužti, bet mažylė buvo neperkalbama.

 

 

Vėliau buvo ropojimo ERA...

 

 

Kas įdomiausia, ant žolytės ropoti labai nepatiko...

 

 

Matyt, nepatiko žolytės kutenimas delniukams ir kojytėms, bet protinguolė atrado kitą būdą ropoti. Štai taip:

 

 

Iškeldavo užpakaliuką aukštyn ir keturiom į priekį. O dėmesio labai daug sulaukėm, visi stebėdavosi, kaip ji taip sugalvojo, kaip jai nesunku. O mes tik šyptelėdavome ir mintimis didžiavomės savo mergyte.

 

PIRMĄ kartą dukrytė atsistojo 2010 m. balandžio 30 dieną. Būtent ta dieną tėveliams buvo metukai kaip susituokę. 

 

,,Ačiū tau, dukryte, už tokią nuostabią dovanėlę" - daug kartų kartojome dukrytei ... Ech, sunku buvo patikėti, kad lygiai prieš metus šokome su vyru jaunavedžių šokį, o mažylė dar pilvuke mėgavosi lingavimu. O dabar ji jau stovi savo kojytėm.

 

 

Nuo tos dienos prasidėjo namų vertimas aukštyn kojom. Atrodydavo, daiktus kuo puikiausiai paslėpdavome ir gan aukštai pakeldavome, bet mažoji vis vien atrasdavo būdą, kaip savo tikslą pasiekti.

 

 

PIRMĄ kartą žengė pirmuosius žingsnelius būdama vienerių metukų, būtent po savo gimtadienio.  Ligi tol žengdavo viena kitą žingsniuką nuo baldo ligi kito baldo, o čia apie 3 metrus iškarto. Prieš tai stumdydavo po kambarius kėdes, stumduką, vaikštynę, parduotuvėse prekių vežimėlius ir t.t....

 

Sauskelnes Huggies Little Walkers išbandėme visai neseniai, dėl smalsumo, nes ligi tol naudojamos sauskelnės apsaugodavo nuo pratekėjimo.

 

Tad skirtumas toks kad su senosiomis sauskelnėmis visad būdavo su smėlinuku, na, kad prilaikytų sauskelnes iš apačios, o šios sauskelnės - Huggies Little Walkers - jau kaip kelnaitės, tad nebėra baimės, kad nukris.

11. Sep 2011, 11:58

Dekui 😀 mano mergyte kada tik iseina i lauka butinai koki akmenuka pasigriebia, o cia video kaip tik ir pasigavo, bet ne akmenuka o stikliuka, o tiek filmavimu buvau uzsiemusi, kad nepamaciau ka rankytese turi... ot bloga mama 😀

Krisliukas Krisliukas 11. Sep 2011, 11:33

rodo video, bent jau man 😉 super vaikščiotoja 🌷

11. Sep 2011, 10:25

Dekui atomine 😀 o ar visiems video ir nerodo ? 😀

11. Sep 2011, 10:17

man nerodo vidijo raso kad privatus ☹

11. Sep 2011, 09:29

Šaunuolytė 😀 👍 tikrai išradingumo vaikučiams netrūksta 😀 🌷 🌷 🌷