Augalai vaiko kambaryje

Augalai vaiko kambaryje

25. Oct 2011, 07:00

 

Gėlės ne tik puošia kambarius, bet yra svarbios ir kitais aspektais.

 

Kambario augalai sumažina triukšmo lygį patalpoje, surenka dulkes, sunkiuosius metalus ir toksinus. Pavyzdžiui, kambarinės chrizantemos pasižymi šia savybe.

 

Taip pat yra augalų, kurie turi kitų galių - pavyzdžiui, tonizuoja kambaryje esančiojo organizmą arba atvirkščiai, gali raminti, nuimti įtampą, mažinti stresą. Pavyzdžiui, manoma, kad populiarioji ciklameno gėlė turi tam tikrų eterinių aliejų, kurios aktyvina smegenų veiklą.

 

Kai kurie augalai išskiria fitoncidų (tai tam tikri lakūs junginiai, išsiskiriantys iš kvapiųjų augalų). Fitoncidai turi antibakterinių medžiagų, naikina parazitinius mikroorganizmus ar mikro grybelius. Šioje srityje nepralenkiamas yra alijošius ir lauro medelis.

 

Vaiko kambariui pirmiausia tinka augalai, turintys šių savybių:

 

Nenuodingi. Juk mažyliui kils noras ne tik pačiupinėti augalą, bet greičiausiai ir jo paragauti.

 

Neaštrūs. Kaktusas vaiko kambaryje gali tapti rimtu pavojumi, nes aktyvus mažylis gali ant jo netyčia užgriūti ir rimtai susižeisti.

 

Nelepūs. Galimybių, kad vaiko kambaryje auganti gėlė kentės dažniau, negu, pavyzdžiui, miegamajame, yra išties daugiau. Juk mažylis ne toks atsargus ir gali gėlę gerokai „patyrinėti“ arba „pakrikštyti“ mesdamas kamuolį ar kitą žaislą.

 

Kokie augalai auga Tavo mažylio kambaryje?

25. Oct 2011, 15:31

Mūsų kambaryje yra tas senovinis augaliukas nuo slogytės, ir dar nemažai gėlių, kurių pavadinimų deja nežinau . . . išskyrus orchidėją

25. Oct 2011, 13:37

vaikų kambaryje gėlių nėra 😉