ATTIPAS batukai - pradedantiems vaikščioti ir vyresniems mažyliams

ATTIPAS batukai - pradedantiems vaikščioti ir vyresniems mažyliams

05. Feb 2015, 14:00 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Specializuotos pradedančiųjų avalynės idėja atsirado 2004 metais. Po 7 metų trukusių mokslinių tyrimų ir bendradarbiavimo su ortopedais, buvo sukurti Attipas batukai. Pirmieji Attipas batukai išvydo pasaulį 2011 metais ir žaibiškai išpopuliarėjo visame pasaulyje. Tūkstančiai kūdikių pamilo Attipas, o mamytės įvertino avalynės funkcionalumo derinį su maloniu dizainu. 

Attipas avalynė natūraliai formuoja taisyklingą kūdikio eiseną, nevaržydama natūralios pėdutės raidos. Su Attipas batukais kojytės jaučiasi tarsi basos. Attipas - išskirtinai minkšti ir lankstūs, nes kietas padas netinka kūdikiams iki 3 metų. Batuko vidus atkuria mažosios pėdutės formą, netrukdo natūraliai kojyčių raidai. Per dieną kūdikis atlieka nuo 2500 žingsnių, todėl avalynė privalo būti kaip įmanoma lengvesnė, kad kojytė jos nejaustų. 

20150205111147-39301.jpg

Kiekvienam kūdikiui

Sulaukęs 9-12 mėnesių mažylis jau bando stotis ir vaikščioti. Mamytės žino, jog ne visuomet yra galimybę ar saugu likti basomis koytėmis ir būtina rasti tinkamą avalynę. Pirmaujantys Lietuvos gydytojai ortopedai atkreipia dėmesį, jog sveikam kūdikiui nereikia ortopėdinės gydomosios avalynės, su kietu padu, supinatoriumi ar itin aukštu ir kietu užkulniu. Pirmoji avalynė turi būti lengva, minkšta ir stabili, t.y. maksimaliai prilygti basų kojyčių pojučiui. Attipas batukais turi pasirūpinti kiekviena mama.

20150205111207-63442.jpg

Namuose, lauke, darželyje

Batukus galima avėti namuose, pavyzdžiui, jei yra vėsu ar slidžios grindys.Tai yra nepakeičiama avalynė lauke, einant pasivaikšioti ar leidžiant laiką žaidimų aikštelėje. Tai yra idealus sprendimas darželinukui.

Kodėl būtent Attipas?

Ateina laikas, kai mamytės pradeda ieškoti pirmuosius batukus savo kūdikiams. O atradus Attipas, negali atsidžiaugti. Nereikės sukti galvos dėl batų tinkamumo ir pratinti mažylį prie batukų nešiojimo. Kūdikiai myli lengvutėlius, minkštutėlius Attipas ir noriai juos avi. Kūdikio raida vyksta visiškai natūraliai, formuojasi sveika eisena, taisyklingai vystosi pėdutės ir kojytės.

20150205111228-83234.jpg

LENGVI

Minkšti batukai Attipas buvo sukurti specialiai kūdikiams, kurie pradeda vaikščioti. Lengvi kaip kojinės, žymiai stabilesni negu tapukai dar nevaikčiojantiems kūdikiams. Kaip žinia, gydytojai rekomenduoja, jog kūdikiai kuo daugiau būtų basomis kojytėmis bandant stotis ir žingsniuoti. Attipas batukai maksimaliai prilygsta "basų kojyčių" pojūčiui.

MINKŠTI IR PATOGŪS

Labai svarbu, kad žingsniuojant kūdikio pėdutė išlaikytų taisyklingą padėtį. Minkšto ir lygaus pado dėka Attipas batukai ištaiso pradedančiojo žingsiuoti kojyčių padėtį, palaiko kojytę, tolygiai paskirstant pėdos spaudimą. Neslystančio pado dėka mažylis drąsiai žingsniuos ant bet kokio paviršiaus (plytelių, laminato, žolės, grunto ir kitų). Aukštesnė batuko pakulnė neleis kulniukui nukrypti, jis visuomet bus taisyklingos padėties, o ir pats batukas nenuslys nuo kojytės net pačiam aktyviausiam mažyliui.

KVĖPUOJANTYS

Pagaminti iš natūralių medžiagų, tokių kaip medvilnė, batukai yra lankstūs bei užtikrina laisvą termoreguliaciją ir dregmės pašalinimą. Batukų pade yra specialios skylutės skirtos papildomai kojytės ventiliacijai. Tokiu būdu kojytė mažiau prakaituoja, nesivysto bakterijos.

ANATOMIŠKI

Vaikiškos pėdutės forma ir proporcijos labai skiriasi nuo suaugusiųjų. Kūdikio kulniukas yra siauresnis, o priekis kur piršteliai platesnis. Butent dėl to kūdikio avalynės priekis privalo būti platesnis. Nors tai atrodo gan neįprasta, bet tai yra visiškai pagrįsta anatomiškai. Minkštas elastingas padas atkartoja kūdikio pėdutės judėsius, mažylis ne taip greitai pavargsta. Priešingai, siauras bato priekis suspaudžia minkštuosius audinius, pirštelius, trikdo kraujotaką, neleidžia taisyklingam svorio paskirstymui. Storas ir kietas bato padas taip pat netinka mažiesiems, labai greitai išvarginą kūdikį, trukdant kojos taisyklingam vystymuisi. Attipas batukai su plačiu priekiu, itin lanksčiu padu ir stabilia pakulne leidžia kojytei jaustis maksimaliai komfortiškai, netrikdant kūdikio natūralios raidos. 

20150205111256-20678.jpg

100% SAUGŪS

Pagaminti iš neutralių ir ekologiškų medžiagų : medvilninių audinių ir užpatentuoto termoplastinio silikono (analogiško, kaip naudojamas gaminant naujagimio čiulptukus), kuris yra ne tik labai minkštas, bet ir patvarus bei saugus.Attipas batukai yra draugiški gamtai ir kūdikio sveikatai. Nei batukų sudėtyje, nei gamybos procese nebuvo naudojamos jokios toksinės medžiagos, klijai, formaldehydai. Batukai atitinka griežčiausiems saugumo reikalavimams dėl kenksmingų substancijų ir turi saugumo sertifikatus, tame tarpe ir europinius (pvz. vokiečių TUV saugumo sertifikatą).

20150205111410-19420.jpg

SKATINA KŪDIKIO VYSTYMĄSI

Mokslininkai įrodė, jog taisyklinga pradedančiojo žingsniuoti kūdikio avalynė, užtikrinanti laisvą kūdikio kojų pirštelių judėjimą, skatina protinę kūdikio veiklą (kognityvinę raidą).

LENGVA PRIEŽIŪRA

Attipas avalynę galima skalbti. Koks aktyvus bebūtų Jūsų mažylis Jūs busi tikri, kad batukai tarnaus ilgai ir patikimai. Apsiauti ir nusiauti Attipas yra labai lengva, tarsi kojines. Tam kad batukai kuo ilgiau išsaugotų pirmutinę išvaizdą rekomenduojame skalbti rankiniu būdu. Esant būtinybei batukus galima skalbti ir automatinėje skalbyklėje, prieš tai įdedant batukus į skalbimo maišelį ar tinklelį.

20150205111317-62254.jpg

TRUMPAS PRODUKTO APRAŠYMAS:

-Pirmieji batukai kūdikiams nuo 3-6 mėnesių

-Tinka ir vyresniems iki 3 metukų

-Galima avėti namuose, lauke, darželyje

-Minkšti, Lankstūs, Neslystančiu padu

-Itin lengvi, kojytės jaučiasi lyg su kojinėmis

-"Kvėpuojantis" padas mažina kojytės prakaitavimą

-Platus priekis piršteliams užtikrina jų taisyklingą raidą

-Pagaminti naudojant tik saugias medžiagas

-Moksliškai pagrįsta antomiška forma

-Galima skalbti, greitai džiųsta

-Medžiaginės dalies sudėtis: 

-Medvilnė 80%

-Elastanas 17%

-Gumos siūlai 2%

-Poliuretano siūlai 1%

-Pado sudėtis: termoplastinis silikonas 100%

20150205111125-43402.jpg

www.attipas.lt

20150129153815-52684.jpg


floryte floryte 05. Feb 2015, 17:03

na ir grožis tų batukų - lyg iš pasakos...😀