ASTOS BLOGAS: Atsiradus mažyliui, išmoksti keltis anksčiau už saulę

ASTOS BLOGAS: Atsiradus mažyliui, išmoksti keltis anksčiau už saulę

19. Jan 2013, 09:10


Sveikos, Mamyčių klubo narės. Tikrai turime vieną visas mus vienijantį bruožą – esame mamytės. Vienos jau pajutome, kitos tuoj tuoj pajusite, koks svarbus, naujas ir nepatirtas gyvenimo etapas prasideda gimus vaikučiui.

 

Taigi, esu viena iš jūsų – mama Asta, su vyru auginame sūnelį Pijų, kuriam kovą sukaks 5-eri. Tai dėl šio vis augančio aukselio visos dienos atneša kažką naujo. Ir kartais nežinai, kas daugiau duoda – tu jam ar jis tau.

 

Kūdikystės rūpesčiai jau pamiršti (ačiū ir visoms mamytėms, kurios internete dalijasi patarimais, labai praverčiančiais jaunai mamai), likę tik malonūs prisiminimai. Stengiamės džiaugtis kiekviena diena kartu: piešiniais ant sienų ir balionų, pirmuoju savarankišku sumuštiniu, raliu šaltibarščiuose ir kitais gyvenimą nuspalvinančiais nutikimais auginant ir augant.

 

{smallpic:1}

 

Taip ir norisi atmintyje išsaugoti tuos svarbiausius momentus, o kiek spėji - įamžini nors telefonu.

 

Su šeima mėgaujamės tiek miesto, tiek kaimo privalumais – darbo dienos bėga mieste, o savaitgaliais keliaujame į kaimą. Sūnui ten labai patinka, mielai pasilieka ir savaitėlei. Tik mes jo greičiau, negu jis mūsų pasiilgstame – taip tylu, švaru namuose – susitvarkai ir nėra, ką veikti.

 

Kai namuose atsiranda mažylis, supranti, kad galima nuveikti dar daugiau negu iki šiol. Nei keliauti, nei studijuoti ar dirbti jis netrukdo. Išmoksti mobilizuotis, kartais keltis anksčiau už saulę, bet suspėji dar daugiau. Tiesa, mamytės?

 

Kai tik nugriebiu laisvą minutę ar vaikas miega, labai mėgstu skaityti. Sūnelis irgi neatsilieka – turi labai daug knygų, mėgsta jas vartyti, žiūrinėti, labai laukia pasakų prieš miegą, o raideles išmoko pažinti kokių dvejų metukų.

 

Tiesa, vadino iš pradžių savais vardais – mamos raidelė, tėčio, katės ir t.t. Dabar jau man skirtuose darbeliuose parašo „mama“. Netrukus pradėsime mokytis skaityti, tik per anksti spausti nesinori.

 

Mėgstu įvairias knygas – gerus romanus, detektyvus, autobiografines ir kt. Kartais tai kaip žalingas įprotis – negaliu atsitraukti, kol nebaigsiu. Paskutinės skaitytos ir patikę – „Be žodžių“, „Susitarimas“, „Gandrų skrydis“.

 

Savaitgaliais mielai mintis paleidžiu pasiganyti ir mėgstu kapstytis gėlynuose, daržuose – naudinga dvigubai – ir galva pailsi nuo savaitės darbų, ir gėrybių turi.

 

{smallpic:2}

Namuose ant palangių karaliauja kaktusai – jiems nereikia daug erdvės ir dėmesio, tad puikiai sutariame ir keli net savo žiedais pradžiugina. Vadinasi, tinkame vieni prie kitų.

 

Tai tiek šiam kartui, susirašysime ;)

Asta

 

pypse pypse 19. Jan 2013, 18:04

Labai gera buvo skaityti😀
Aš nemėgstu nei knygų skaityti, nei daržuose kapstytis. ir su gėlėm bendros kalbos nerandu. Bet su gėlėm po truputį bandau susidraugauti, norisi namuose žiedų, bet nežinau ar sulauksiu, nes ne tik žydėt nesiruošia, bet ir lapai byra be sustojimo.

Ar leidžiate berniuką į darželį? Ar visko patys mokote namuose?

19. Jan 2013, 16:47

Šaunus vaikas, jei dvejų jau raides žinojo, mananasis tik kalbėti "normaliau" pradėjo tuo metu 😉

kodelcia kodelcia 19. Jan 2013, 15:44

malonu susipažinti, Asta 😀 matau būsim bendramintės, aš taip pat labai mėgstu skaityti ir kartais knyga veikia kaip narkotikas - sunku atsitraukti. Pasigedau tik vaizdinės informacijos apie jus - t.y. be nuotraukyčių sunku įsivaizduoti jūsų šeimynėlę realiai 😀