Ar žindančiai mamytei galima vartoti žolelių preparatus?

Ar žindančiai mamytei galima vartoti žolelių preparatus?

06. Apr 2012, 00:00

Maitinant krūtimi mažylį, neretai iškyla begalė klausimų ir neaiškumų. Tad nieko nelaukę rašykite "Mamyčių klubui" ir su specialistų pagalba jums būtinai padėsime redakcija@mamyciuklubas.lt 


Mamos Virgos klausimas:

 

Laba diena, aš vaiką maitinu krūtine jau 6 mėnesius, labai auga svoris ir norėčiau pamėgint arbatą "Figūra1", rašo, jog ji natūrali, iš žolelių ir niekur nerandu informacijos, ar galima ją vartoti maitinančiom mamoms? Ačiū.

 

Konsultuoja žindymo skatinimo veikla užsiimančios organizacijos „Pradžių pradžia“ konsultantė, mama Jurgita:

 

Miela mamyte Virga,

 

Šaunu, kad žindate vaikelį ir tuo pačiu nepamirštate pasirūpinti savo išvaizda. Mamos vartojamų vaistinių augalų poveikis žindomam kūdikiui nėra plačiai ištirtas.

 

Net nedideliame vaistažolių kiekyje dažniausiai būna dideli kiekiai fiziologiškai aktyvių sudedamųju medžiagų, todėl prieš mamai pradedant vartoti bet kokias vaistažoles, derėtų rimtai pasverti naudą ir riziką.

 

Tad siūlytume jums pirma išbandyti mažiau rizikingus, tačiau dažniausiai labai efektyvius būdus kontroliuoti svorį:

 

-fizinį aktyvumą (ilgi pasivaikščiojimai ar net bėgimas ristele su vežimėliu),

 

-sportą (tačiau nepamirškite po sporto atkurti prarastus skysčius, gerkite daugiau gryno vandens),

 

-subalansuotą mitybą (riboti angliavandenius, cukrų, atsisakyti riebaus maisto, vartoti pakankamai grūdinių produktų ir maisto, turtingo ląsteliena, baltymais).

 

Žindanti mama turi suvartoti tik 300-500 papildomų kalorijų per dieną, tai nėra daug, juolab, kad galima pasirūpinti, jog tai būtų "gerosios" kalorijos - pavyzdžiui, ne riebus pyragaitis, o jogurto indelis su javainiu.

 

Būkite gražūs ir sveiki!


www.pradzia.org/zindymas-knyga

 

1