Ar žalsvos vaikučio išmatos liudija susirgimą?

Ar žalsvos vaikučio išmatos liudija susirgimą?

26. Jul 2011, 00:00

Jei turite klausimų specialistams, rašykite juos redakcijos e-paštu: redakcija@mamyciuklubas.lt

 

Mama Toma:

 

Mūsų vaikeliui 2 mėnesiai, nuo pat gimimo turėjau nepakankamai pieno, taigi maitinu mišinuku ir keletą kartų per dieną duodu savo pieno. Kadangi gyvename UK, čia mišinėlių pasirinkimas nėra didelis, duodu Cow & Gate. 

 

Pradžioje viskas buvo lyg ir gerai, tuštindavosi kasdien ir geltonai, tačiau jau 3 savaites kakutis žalsvas ir tuštinasi kas antrą dieną. Taip pat atrodo, kad jam sunku išsituštinti, labai ilgai steni, kartais net su ašaromis. Ar tai dėl to, kad rečiau tuštinasi ir kakutis užsilaiko žarnyne, ar gali būti kažkas rimčiau?

 

Pediatrė Rūta Zuokienė:

 

Didžioji dauguma (93%) iki 2 mėnesių amžiaus kūdikių, maitinamų dirbtinai arba natūraliai, tuštinasi geltonos spalvos išmatomis. Trečdalis (30%) vyresnių nei 2 mėnesių amžiaus dirbtinai maitinamų kūdikių tuštinasi žaliai. Tai normalu. Tiesiog žalia tulžis žarnyne nevirsta į geltoną ar rudą spalvą.

 

Jei Jūsų vaikelio svoris auga gerai, po maitinimo jis ramus, neverkia, tai į išmatų spalvą nekreipkite dėmesio.

 

Bet kad jums būtų ramiau, patarčiau atlikti išmatų tyrimą. Išmatų pasėlis atliekamas bakteriologinėje laboratorijoje.

laurora laurora 26. Jul 2011, 09:55

del stenejimo ir jei tikrai uzkieteje viduriukai, padetu "viburkol" zvakutes (ir nuo pilvo putimo jos, nuo dirglumo)

26. Jul 2011, 09:11

as kaipakeiciau maisteli nustojo zalsvai kakot

26. Jul 2011, 08:52

as nemanyciau, kad mamai Tomai reiktu susirupint 😀 maniske praktiskai nuo gimimo tustinosi zalsai ir laaabai skystai. tiek su mano pietu, tiek nuo 3men su misiniais. kiek darydavo tyrimu, niekas nieko neparode. bet po to pradejo lyst ligeles. maniske silpnesne ant zarnyno. turejom du kart zarnyno infekcija, roto virusa. vienam vaikui nuo to maisto nieko, o maniskei nuo to pacio apsinuodyjimas.