Ar vežtis dukrytę į tėvelio išlydėtuves?

Ar vežtis dukrytę į tėvelio išlydėtuves?

15. Apr 2012, 08:00

 

Mamos Daivos laiškas:

 

Laba diena. Auginame 2,5 metukų dukrytę. Netrukus tėvelis ruošiasi išvykti į ilgą komandiruotę, kuri truks apie 7 mėnesius. Iškilo dilema, ar nebus didelė žala vaikui, jeigu kartu su dukra važiuotumėme išlydėti tėvelio?

 

Jau man, suaugusiajam, graudu žiūrėti, kaip vyras išvažiuoja autobusu ir pan. O ką šnekėti apie vaiką... Be to, ji labai prisirišusi prie jo. Labai laukiu patarimo iš specialisto, kaip surengti tą atsisveikinimą, kad vaikui nebūtų pernelyg sunku. Iš anksto dėkoju už patarimus.

 

Konsultuoja psichologė Vika Aniulienė:

 

Sveiki,

 

Sunku pasakyti, ar vaiką imti kartu išlydint tėvelį, ar ne. Bet atsisveikint dukrytė su tėveliu turi. Visai nesvarbu, ar tai būtų prieš tėveliui uždarant namų duris, prieš sėdant į automobilį ar lėktuvą.

 

Svarbu pagrindiniai akcentai – išvažiuoju (ne palieku), grįšiu, labai myliu ir visada apie tave galvosiu, paskambinsiu (ryšio neprarasim).

 

Kai tėvelis išvažiuos, neišbraukite jo iš savo gyvenimo, kalbėkit, pasakokit dukrytei, kaip stipriai tėvelis myli ir pasiilgo, jei bus galimybė leiskit pabendraut skype ar telefonu.

 

Neslėpkite savo liūdesio, taip parodydama, kad liūdėti yra normalu, įvardinkite savo jausmus: man liūdna, nes tėvelio dabar nėra šalia, labai laukiu kada jis grįš.

 

Grįžtant prie klausimo, ar imti dukrytę į pačias pačias išlydėtuves, reiktų mamai pagalvot, ar jos ir tėčio emocijos nebus per stiprios, o galbūt mamai ir tėčiui reikia tų kelių minučių prieš atsisveikinant pabūt tik dviese...

 

Mergaitei nėra jokio skirtumo, kur atsisveikint – namie, kieme ar autobusų stoty, svarbu, kad tas atsisveikinimas įvyktų...

 

Psichologės kontaktai:

vika.aniuliene@gmail.com

Mob. 8 654 49445

 

15. Apr 2012, 16:45

man labai gaila, kad taip tenka šeimoms skirtis 😕

15. Apr 2012, 09:33

tik skaudziau bus kai grys tetis ir vaikas gali neatpazint. Kai musu tetis gryzo pirma kart po komandiruotes,tai stovi vaikas ir ziuri i tete,as jam pasakiau kad tetukas gryzo,duosi bucki,tai vaikas nubego,apsikabino teti ir gera 15 min,jo kaklo nepaleido,taip stipriai laike,net kalbet vaikas negalejo,nei valge pradziai nei kalbejo...bet pabuvo kelias valandas ir vaikas apsiprato ir is pakos tetes visur vaiksciojo,manes nereikejo,ir valgyt kartu,ir i tuoleta kartu,zodziu visur su tetuku 😃 tada man buvo atostogos ,nei viska su tete dare 😃

15. Apr 2012, 09:27

mano vyras vazineja ir i komandiruotes,buna ir 4 men ir trumpiau,bet visada atsisveikina su vaiku.2metus jau taip vazineja,o musu vaikui db 3.5metuko. Mes taip darom,linksmai stengiames ,kai suzinom kada isvyks is anksto ji pratinam prie minties,kad tetukas isvyksta i darbeli,kad padirbs padirbs ir sugrys pas mus.Paaiskinau kodel tetukas isvaziuoja padirbet,tarkim norejo vaikas kokio zaislo,tai sakau kad tetukas isvaziavo padirbet kad tau galetume nupirkti ta ir ana,o jis tada laukia tetuko,per skypa mato kasdien tetuka,db kai didesnis kalbasi su juo. vaikai greit pripranta,kazkuo sudomint reik kai tetukas tarkim iseda i autobusa ar dar kur,atsisveikini ir paskui vaika kazkur nusivezti,kazka parodyt kad jam patiktu,nukreipt demesi,tada bus idomu ir nerupes,o kaip paklausia ,tai visad pasakau kur jis isvyko,papasokoju kaip jis su laiveliu plaukia,ar lektuveliu skrenda ir pan.cia lb tevai jaudinasi kas ir kaip nei vaikai.