Ar užsiregistravote darželyje Vilniuje? Registracija prasidėjo šiandien!

Ar užsiregistravote darželyje Vilniuje? Registracija prasidėjo šiandien!

10. Jan 2014, 15:00 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

Vilniaus miesto savivaldybėje ir internetiniame puslapyje www.vilnius.lt - tikra apgultis. Tėveliai skuba kuo greičiau užregistruoti vaikučius, nes jeigu nėra pirmumo pagal lengvatas, vietos darželyje suteikiamos pagal registracijos laiką. 

Savivaldybė praneša, kad jau 3000 žmonių užregistravo savo vaikus ir 95% padarė tai internetu. 

Daugybė skundų užgulė naujienų tinklalapius, o aš galiu pasidalinti asmenine nuomone. 

Žadėjau jau vidurnaktį bandyti registruotis, bet... pamiršau :) Atsiminiau tik šiandien seminaro metu, puoliau skambinti vyrui, kad registruotų. 

Apie 10 val. ryto jis lengvai prisijungė prie sistemos, užregistravo Eleonorą. Mums darželis "Krivūlė" priklauso ir pagal gyvenamąją vietą, ir suteikiamas pirmumas dėl to, jog lanko vyresnė sesė. 

Ir... na, dabar sunku kažką prognozuoti, nes registracija vyks iki balandžio 30 dienos ir tuomet tik bus tikslūs duomenys, o kol kas Eleonora yra 2-tra eilėje iš 55 laukiančių vaikų. Manau, neblogai. Be to, kadangi galima užregistruoti į penkis darželius dėl visa ko pateikėme prašymus ir į kitus šalia esančius.

Vilniaus miesto savivaldybė atsiprašo, kad dėl didelio savo vaikus į darželius registruojančių tėvų antplūdžio kartais gali būti sulėtėjęs sistemos darbas, todėl yra galimi trumpalaikiai sutrikimai. 

Nepavykus ar neturint galimybės užsiregistruoti internetu, tėveliai gali atvykti į savivaldybę. Čia prašymus registruoja ir konsultacijas teikia  specialistai. Taip pat galima pasinaudoti savivaldybėje esančia interneto prieiga (e-idėjų kambarys pirmame aukšte), kur yra atsakingi specialistai, bei užregistruoti savo vaiką į darželį. Kilus neaiškumams, konsultacijos teikiamos ir trumpuoju telefonu 1664. Atsakymus į klausimus, susijusius su priėmimu į darželius, taip pat galima rasti svetainėje vilnius.lt esančiame reklaminiame skydelyje „Priėmimas į darželius“.

Savivaldybės specialistai taip pat ištaisė programavimo klaidą, kuri neleido registruoti naujo prašymo tiems tėvams, kurie buvo užregistravę savo prašymus anksčiau. Šiuo metu visi tėvai nesvarbu ar registruoja savo vaiką pirmą kartą, ar nori vietoj seno prašymo parašyti nauja, gali pasinaudoti paslauga.

Prašymai galios tol, kol vaikas negaus vietos darželyje arba nebus parašytas naujas prašymas.

Vilniaus miesto savivaldybė taip pat prašo atkreipti dėmesį į tai, kad prašymai galioja iki kol bus suteikta paslauga. Kiekvienas naujas prašymas panaikins ankstesnį, o pasitikrinti vaiko vietą eilėje visada galima elektroniniu būdu prisijungus prie centralizuotos prašymų pateikimo ir gyventojų informavimo informacinės sistemos www.vilnius.lt.

sraigiukas sraigiukas 14. Jan 2014, 23:57

Aš kai paryčiais užregistravau, buvo 27 iš 249, po to nukrito į 39 iš 419, turim du privalumus, lanko sesė ir pagal gyvenamą vietą