Ar tikrai vėjaraupiais sergame vieną kartą?

Ar tikrai vėjaraupiais sergame vieną kartą?

17. Mar 2014, 08:35 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Sakoma, jog vėjaraupiai - tokia liga, jog vieną kartą persirgus, daugiau šia "spuoguota" liga nebesirgsi. Ar tiesa, nuo ko tai priklauso?

Kaip Mamyčių klubui teigė vaikų ligų gydytoja, pulmonologė dr. Sigita Petraitienė, vienomis ligomis žmogus gali sirgti daug kartų per gyvenimą, kitomis – tik vieną kartą.

Vėjaraupiai yra labai paplitę ir Lietuvoje, ir visame pasaulyje. Taigi persirgus pirmą kartą žmogaus organizme susidaro apsauginiai antikūniai, kurie laikosi mūsų organizme iki 15-20 metų. Jei po tiek metų vėl susiduri su vėjaraupių infekcija, tie antikūniai, esantys organizme, vis iš šono pastimuliuojami - tokiu būdu nuolat palaikomas pasrtovus jų lygis.

Tai vienas iš būdų paaiškinti, kodėl vėjaraupiais nesergame daugiau nei vieną kartą gyvenime. Tačiau tai tik viena iš mokslininkų nuomonių.

Kap teigia Užkrečiamųjų ligų ir AIDS  centro atstovai, kai kurie moksliniai tyrimai aiškina, kad apie 15% asmenų, vėjaraupiais persirgusių natūraliai, imunitetas nesusidaro. Todėl jiems išlieka rizika susirgti vėjaraupiais antrą kartą.

17. Mar 2014, 09:43

Aha, o kaip apsysaugot? Sunus is darzelio bet kada gali parsinest

17. Mar 2014, 09:13

Man tai mama sake kad as nesirgus.

17. Mar 2014, 08:49

Ir neteko susidurti su jais.kai laukiausi buvo labai baisu kad tik vaikas darzelyje neuzsikrestu ir neparnestu jo I namus.

17. Mar 2014, 08:47

As dar isvis nesirgus vejaraupiais.