Ar tavo vaikas valgo tik vieną konkretų produktą?

Ar tavo vaikas valgo tik vieną konkretų produktą?

11. Mar 2012, 00:00

 

Maždaug apie trečius metus vaikas pradeda atsirinkti, kas jam patinka iš maisto produktų ir neretai jis renkasi vieną ir tą patį produktą.

 

Apie trečius savo gyvenimo metus bus laikotarpių, kai vaikas, pasak mitybos specialistų, gali išsirinkti valgyti, pavyzdžiui, tik mėsą, bulvę ar grikius ir nieko daugiau.

 

Būtent šiuo laikotarpiu tėvai nerimauja, tačiau šis periodas praeina ir vaikas pamažu ima pajausti, ko jo organizmas nori, ko trūksta ir ko reikalauja. Tuomet jis ima valgyti ir tuos produktus, kurių anksčiau nenorėjo.

 

Sąlyginai dažnai vaikai renkasi mėsą. Jeigu mažylis labai aktyvus, sparčiai vystosi, jo noras nuolat valgyti mėsytę neretai rodo tai, kad jo organizmui trūksta geležies. Jeigu aplink vaikučio akis pasimatė tamsūs ratilai, jis tampa dažnai pavargęs, gali būti, kad geležies kiekis jo kraujyje per mažas.

 

Bet kokiu atveju, jeigu vaikas renkasi valgyti tik vieną produktą, tėvai neturėtų primygtinai reikalauti valgyti kitų produktų, kurių jis visai nenori. Ateis laikas, kai valgys ir kitus maisto produktus.

 

Ir neapgaudinėkite vaikučio, jam slapta įsiūlydami kitus produktus, kurių jis nenori ar įmaišydami į jo mėgstamus, jis greitai pajus tai ir po to ims nepasitikėti tėvais.

 

Tad vienintelis mitybos specialistų patarimas – leiskite valgyti vaikui tai, ką jis šiuo metu labiausiai mėgsta ir ko neatsisako.


O ar Tavo mažylis turi savo mėgstamą produktą?

 

 

11. Mar 2012, 15:26

ir pas mus tokia pati situacija 😃

laurora laurora 11. Mar 2012, 10:10

tikrai turi. saldainius 😃 bet ja nuo sokolado beria, tad nesistengiu duoti. bet jei jau pamato, drebet pradeda