Ar svarbu, kas vaiko pedagogas - vyras ar moteris?

Ar svarbu, kas vaiko pedagogas - vyras ar moteris?

07. Sep 2011, 00:00

Rudenį daug šeimų renka papildomo ugdymo būrelius savo atžaloms.

 

"Mamyčių klubas" nutarė pasmalsauti, ar yra svarbu, kas vadovaus būreliui - vyras ar moteris?

 

Konsultuoja Lietuvos vaikų ir jaunimo centro (www.lvjc.lt) direktoriaus pavaduotoja Agnė Ambrukaitienė

 

Ar yra skirtumas, kas būrelio pedagogas – vyras ar moteris?

 

Vyrų mūsų centre dirba nedaug. Tai įprasta Lietuvos švietimo institucijose. Tarkim, visų gitaros būrelių mokytojai yra vyrai, ir jų veiklos tikrai labai populiarios tarp vaikų. Vyrų dirba baseine. Turime dailės būrelio mokytoją vyrą, jis mokinių sulaukia panašiai ir kaip kolegės pedagogės moterys. Aišku, būtų smagu turėti daugiau pedagogų vyrų, jie visada ir kolektyvui, ir būrelio vaikams atneša teigiamų dalykų.

 

Kalbant apie pedagogus vyrus ir moteris, kažkokių esminių skirtumų tikrai nepastebėjau. Atsakyčiau taip: vaikai prisiriša prie asmenybės, konkretaus žmogaus, nesvarbu, tai vyras ar moteris.


Kaip manai, ar vyras pedagogas skiriasi nuo moters pedagogės? Ir kokio specialisto pageidautum Tu savo atžalai?

07. Sep 2011, 21:54

Aš irgi manau, kad viskas priklauso nuo žmogaus, nuo jo turimų žinių, gebėjimų, noro perduoti šias žinias, noro mokyti, noro padėti vaikams moyktis, tobulėti ir atsiskleisti. Todėl tiek moteris, tiek vyras gali būti geriausi specialistai.

07. Sep 2011, 19:18

tai aš ir taip galvoju kad neturėtų jis būti labai jau blogas 😃 čia matyt panelės nusistatymas, 😀 pažiūrėsim kas bus toliau 😃

neri neri 07. Sep 2011, 15:23

na gal dar viskas bus gerai ,jei pirma darbovietė ,gal jis bijo pasirodyti geresnis ,nes vėliau gali nesusitvarkyti su vaikais . Pas mus informatikos mokytojas vyras ,bet dukra sakė ,kad labai patiko .

07. Sep 2011, 11:37

pati turėjau vyrų mokytojų ir fizikos ir fizinio lavinimo ir biologijos, manau lytis nieko nelemia, tiesiog toks įsitikinimas.........

07. Sep 2011, 09:32

na mūsų namuose vakar buvo iškilusi tokia bėda ,mano dukrytė eina į 3kl. ir jos anglų kal. mokytojas šiais metais pasirodo bus vyras,ir ką jūs sau manot jei tas visai nepatiko, kadangi klasės didelės tai mokinantis užsienio kalba negali būti pilna klasė tai ją skyrė pusiau ir mano dukra pateko pas vyrą,o kita puse klasės mokina moteris, tai mūsų namuose vakar buvo daug ašarų,sakau kuo jis tau nepatinka ,o ji man sako kad jis tik įėjo į klase ir iškarto pradėjo ant berniukų rėkti, ir taip toks piktas atrodė,aš nusprendžiau kad reikės eiti susipažinti su tuo mokytoju nes jam mūsų mokykla pirmoji darbo vieta.

07. Sep 2011, 09:15

Aš taip pat manau, kad vaikams svarbu pačio žmogaus suaugusiojo bendravimas ne jo lytis 😀

07. Sep 2011, 08:56

pritariu tau 😉

neri neri 07. Sep 2011, 08:01

aš manau ,kad nesvarbu kas - vyras ar moteris ,svarbu kaip žmogus bendrauja su vaikais ,koks jo požiūris į vaiką ,juk būna labai mylimi mokytojai ir ne ,ir visai ne dėl to ,kad jie vyrai ar moterys .