Ar sloguojantis vaikas gali eiti į mokyklą ar darželį?

Ar sloguojantis vaikas gali eiti į mokyklą ar darželį?

29. Sep 2011, 08:00


Pasak Maminklub.lv konsultuojančios gydytojos Anos Birkos, jeigu mes kaskart, kai vaikas ima truputį sloguoti, paliksime jį namie, tai pusę metų jis čia ir prabus. Esmė ta, kad vaikams, kurie tik pradėjo lankyti darželį, sloga gali pasirodyti mažiausiai kartą per mėnesį.

 

Jeig išskyros iš nosies skaidrios, nėra temperatūros ir apskitai vaikas jaučiasi gerai, tai jis praktiškai sveikas ir nereikia jo palikti namie.

 

Bet tuo atveju, jei vaikas nešioja virusą ir jis eina į darželį ar mokyklą, gali užkrėsti kitus vaikus. Todėl norint teisingai įvertinti vaiko sveikatos būklę, pagrindinis to rodiklis – bendra jo savijauta. Vien dėl slogos palikti vaiką namie, nėra teisinga.

 

Vaikui reikalingas aktyvumas, pasivaikščiojimai, žaidimai gryname ore. Tik vesdami vaiką į lauką aprenkite jį pagal oro sąlygas. Kai lauke plius 18, kai kurie vaikai jau dėvi pūkuotas kepures, pirštines ar žieminius batus. Kaip jis gali nesirgti?

 

Atminkite, kad vaikas nuolat juda, todėl apranga turi atitikti oro sąlygas. Nesvarbu, kad jau ruduo.

 

Ar jūsų mažylis dažnai sloguoja?

 

 

29. Sep 2011, 22:43

Maniškis ir dažnai su sloga dabar, kai praėjo daržan eit . .. išlipom iš kosulių, ir vėl prasideda . . .

29. Sep 2011, 10:57

O pas mus yra darzeliu,kurie priima su begancia nosim. As savo dukrytes taippat nevedu,jei liulis bega,bet as turiu galimybe nevesti,jei dirbciau,nzn.kam reiketu palikti.... O manoji is po nakties atsikelia su uzgulta nosyte,diennos eigoj viskas normalu,jokiu isskyru,bet po nakties uzgulta. Nesuprantu kodel....

29. Sep 2011, 10:22

po kol kas mes dar metukus iki darzo palauksim. aisku sloga slogai nelygu, bet manau mamyte turi but isitikinus, kad tai nera virusas ir kitu vaiku jis neuzkres 😀 truputeli tokiais atvejais reiktu nest atsakomybe ir uz kitus vaikus. aisku yra daug diskutuotinu niuansu, kai teveliai dirba (ir bijo prarast darba) veda vaikus sergancius, paduoda aukletojom vaistus ir islekia. ne viena toki atveji zinau. mano situacijoj as galvociau, jei vaikas sloguoja jo i darzeli nevest... bet kitoj gal as pasielgciau visiskai kitaip...

29. Sep 2011, 09:44

mano mergaite kaip sloguoja, nevedu jos i darzeli, kadangi sedziu namuose, nedirbu.. bet jei reiktu eit i darba, tai tikrai vesciau, juk del slogytes niekas neduoda biliotenio..

29. Sep 2011, 09:23

maniskis kaiptik db sloguoja,tad nevedu jo i darzeli,sedim namie.isskyros is nosies jam skaidrios bet bega upeliu...jauciasi puikiai bet vistiek nevesiu kol nepasveiks.

29. Sep 2011, 09:37

Zivile, as ne visai sutinku su Jumis...
Net ir beprasidedanti sloga rodo, kad i virsutinius kvepavimo takus yra patekes virusas. Ir vaikas jau yra uzkrato nesiotojas. Jei jo imunitetas stiprus, gal tokia "paprasta slogyte" viskas ir pasibaigs. Bet tai tik JO atzvilgiu. Bet kitiems vaikams jis vis vien platins savo bacila. Manau, jums paciai butu baisoka, kai i grupe arba klase ateina sergantis veikas ir kelia gresme visam kolektyvui. Ir ne tik vaikams, bet praktiskai ju seimoms, ju darbdaviams, biudzetui ir pan... Stai ir "paprasta slogyte", tik su uzkrato nesiojimu...