Ar pabėgti vaikui nematant?

Ar pabėgti vaikui nematant?

24. May 2012, 12:00

Paliekant vaikutį kelioms valandoms artimųjų priežiūrai, iškyla klausimas – kaip išeiti? Atsisveikinti ir dėl to sulaukti kalno ašarų? Ar pabėgti, kai vaikas nemato?

 

Klausimas iš tiesų aktualus ne vienai mamai, ir skirtingai besielgiančios mamos turi savo argumentus, kodėl taip pasielgia. Visgi specialistai labiau linkę palaikyti variantą, kai su vaiku atsisveikinama. Štai jų argumentai:

 

- Jeigu mama ar tėtis pasprunka vaikui nematant, po kurio laiko mažylis supras, kad mamos (tėčio) nėra namie. Tada jis pajus sumišimą ir liūdesį.

 

- Negana to, nemačiom paliktas vaikas jausis apgautas. Vaikui iškils klausimas dėl pasitikėjimo mama. Manoma, kad jeigu tėvai išeina neperspėję vaiko, neatsisveikinę su juo, padidėja vaikų išsiskyrimo nerimas.

 

- Po tokio įvykio vaikas gali padaryti sau išvadą, kad turi būti budrus ir nepaleisti mamos iš akių, nes, žino, kad mama gali netikėtai dingti. Taigi, galite įsigyti mažą „prielipuką“, kuris paskui jus seks net iki virtuvės ar tualeto.  

 

- Tai, kad vaikas verkia, kai reikia išsiskirti su mama, nereiškia, kad vaikas „jautrus lepūnėlis“, kurį reikia paauklėti. Tai rodo, kad tarp vaiko ir mamos yra užsimezgę geri ir artimi santykiai. Vaikas nenori jų prarasti net trumpam.

 

- Išsiskyrimas su mama suteikia galimybę vaikui sužinoti, kad gali būti smagu bendrauti ir su kitais žmonėmis, pavyzdžiui, jį prižiūrinčia močiute ar teta.

 

- Pasiklauskite vaiką prižiūrinčių asmenų ir įsitikinsite, kad net ir atsisveikinus su ašaromis, mamai išėjus, vaikai dažniausiai greit nurimsta.

 
Kaip elgiesi Tu atsisveikindama su vaiku: išeini, kai nemato ar būtinai atsisveikini?

 

24. May 2012, 17:21

ne visada galiu iseiti graziai susitarus ir atsisveikinus.Kartais ,kai dukryte nenori atsikabinti nuo kaklo turiu iseiti ir palikti verkiancia. Arba jei akimirkai nusisukus paslapcia iskiutinti... Labai skauda man sirdi tokiais atvejais,kai palieku verkiancia savo mergyte☹

24. May 2012, 14:49

Stengiuosi visada atsisveikinti, tada jau jis natūraliai rimti pradeda, nes žino, kad mama iš darbelio visada sugrįš.

24. May 2012, 14:27

visada atsisveikinu, jei vaikas miega kai iseinu tai butinai aukle man paskambina kai jis pabunda ir as jam pasakau, kad greitai grisiu😀 siandien Oskaras pirma karta lankesi darzelyje, buvau palikus trumpam tai jokiubedu ir asaru😀

24. May 2012, 14:12

Visada visada atsisveikinu su vaiku. Ir iseinu tik tada, kai jau sutariame, kad as turiu isvaziuoti ir greitai grisiu. Buckis tai jau zenklas, kad dukryte mane isleidzia 😀