Ar lengva būti mama?

Ar lengva būti mama?

09. Sep 2011, 00:00

 

 Ar lengva būti mama?


Klausimas ne iš lengvųjų, ar ne? Ir atsakymas, greičiausiai būtų – „ne“. Juk mama ar tėtis- ne profesija, kurios mokoma universitetuose, tačiau buvimas jais iš tiesų reikalauja daug žinių.

 

„Mamyčių klubas“ jau informavo apie Vaikų ir jaunimo centro Vilniuje rengiamus seminarus tėvams. Juose seminarus apie vaiko ožiukus, talentus, adaptaciją darželyje, paauglystę ir kitas aktualias temas ves įvairūs specialistai.

 

Šiomis dienomis vyko atvirų durų diena LVJC, „Mamyčių klubas“ turėjo progą jose dalyvauti.

 

Kaip mums sakė neformaliojo vaikų švietimo ir mokymų metodininkė, atsakinga už seminaro organizavimą Neringa Grigorjeva, seminarai apie vaikų psichologiją ir auklėjimą rengiami tėvų prašymu. Pasak jos, "juk būti tėvais nemoko nė vienas universitetas".

 

Seminarų lektoriai – vaikų ir suaugusiųjų psichologai, pedagogai, tikisi, kad tėvai bus aktyvūs – turės daug klausimų, gyvenimiškų pavyzdžių, tad teorija bus gražiai susieta su praktika.

 

Keletas seminarų skirta šeimoms su pačiais vaikučiais. Vienas iš jų – “Pasakos vaiko gyvenime”, kuriame psichodramos specialistė parodys, kaip per pasakas ir jų vaidmenis galime geriau pažinti savo vaikus.

 

Susitikime dalyvavusi psichologė Anna Vinkovskienė su tėvais kalbės apie konfliktus. Konfliktus ne tik su vaikais, bet ir su vyru, kolegomis, draugėmis. Pasak specialistės, konfliktas savaime yra teigiamas dalykas, nors ir sunku tuo patikėti. Jeigu konfliktas sprendžiamas tinkamai ir jame tinkamai dalyvaujama, po jo abi konfliktuojančios pusės gali geriau viena kitą suprasti, pagerėja santykiai, o konfliktų temos gali nepasikartoti.

 

Deja, mūsų bėda yra ta, kad konfliktuodami (ypač moterys) dažniausiai pasitelkiame emocijas, o ne konstruktyvumą. Panašiai elgiamės ir konfliktuodami su vaikais. „Patylėk, aš suaugęs, aš geriau žinau“, - neretai aprėkiame juos.

 

Reikia išmokti valdytis konflikto metu, išgirsti ir išklausyti vaiką, peržengti savo ego, kad esu vyresnis ir dėl to protingesnis. Psichologė Anna Vinkovskienė žada apie tai kalbėti būsimuose seminaruose. Kurie LVJC vyks nuo rugsėjo vidurio iki metų pabaigos kas antrą ketvirtadienį.

 

"Mamyčių klubas" žada dalyvauti konkrečiuose seminaruose ir pasakoti Jums tai, ką ten išgirsime. Tikimės, kad naudingų žinių juose netruks. O jos juk taip reikalingos mums visiems...

09. Sep 2011, 21:23

Tikrai mama būti nelengva, bet neapsakomai malonu, gera... 😀 😍

09. Sep 2011, 12:31

Zinoma nelengva,didziule atsakomybe 😀

09. Sep 2011, 11:19

aš auginu keturis vaikučiu ,mama būti tikrai nelengva 😃 ,bet labai smagu 😀