Ar kartą persirgus vėjaraupiais galima susirgti antrąkart?

Ar kartą persirgus vėjaraupiais galima susirgti antrąkart?

29. Apr 2011, 08:00

Sakoma, jog vėjaraupiai - tokia liga, jog vieną kartą persirgus, daugiau šia "spuoguota" liga nebesirgsi. Ar tiesa, nuo ko tai priklauso?

 

Kaip Mamyčių klubui teigė vaikų ligų gydytoja, pulmonologė dr. Sigita Petraitienė, vienomis ligomis žmogus gali sirgti daug kartų per gyvenimą, kitomis – tik vieną kartą.

 

Vėjaraupiai yra labai paplitę ir Lietuvoje, ir visame pasaulyje. Taigi persirgus pirmą kartą žmogaus organizme susidaro apsauginiai antikūniai, kurie laikosi mūsų organizme iki 15-20 metų. Jei po tiek metų vėl susiduri su vėjaraupių infekcija, tie antikūniai, esantys organizme, vis iš šono pastimuliuojami - tokiu būdu nuolat palaikomas pasrtovus jų lygis.

 

Tai vienas iš būdų paaiškinti, kodėl vėjaraupiais nesergame daugiau nei vieną kartą gyvenime. Tačiau tai tik viena iš mokslininkų nuomonių.

 

Kap teigia Užkrečiamųjų ligų ir AIDS  centro atstovai, kai kurie moksliniai tyrimai aiškina, kad apie 15% asmenų, vėjaraupiais persirgusių natūraliai, imunitetas nesusidaro. Todėl jiems išlieka rizika susirgti vėjaraupiais antrą kartą.

30. Apr 2011, 16:12

Labai įdomu ar nėštukiai susirgus vėjaraupiais ,nėra pavojaus vaisiui? 😕

30. Apr 2011, 12:40

Mano sese persirgo antra karta, sirgo maza budama ir po to jau suaugusi panele budama nuo mano dickio uzsikrete...

30. Apr 2011, 11:32

nelabai tikiu kad galima susirgt antrakart nebent pirmas kartas buvo ne vejaraupiai o kazkuo panasi liga

laurora laurora 30. Apr 2011, 09:43

geras. pirmakart girdziu. vadinasi, jei mano vaikas susirgtu vejaraupiais, man beslaugant ji, grestu antrakart susirgti 🤔