Ar homeopatija gali padėti, susirgus gripu ar kitomis ligomis?

Ar homeopatija gali padėti, susirgus gripu ar kitomis ligomis?

15. Feb 2016, 08:00 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Šiuo metu siautėja gripas, įvairūs virusai, bakterijos. Domimės, kaip homeopatija gali padėti susirgus infekcinėmis ligomis. Juk dažniausiai prasidėjus ligai, žmonės griebiasi cheminių vaistų, kad kuo greičiau pasveiktų.

Pasirodo, homeopatija efektyviai kovoja su peršalimu, gripu ir kitomis ligomis. Pasak homeopatės, mitybos mokslo ir sveikos gyvensenos specialistės Deimantės Rapalytės, svarbu laiku pastebėti ligą ir atsižvelgiant į simptomus skirti atitinkamą gydymą.

"Vaistinėse gausu kompleksinių homeopatinių preparatų šioms problemoms spręsti, kurie mano praktikoje patikrinti ir veikia puikiai. Šie kompleksiniai preparatai - puiki išeitis mažai žinančioms apie homeopatinius vaistus ir situacijose, kuomet reikalingas greitas veikimas", - teigia specialistė.

Štai Demantės minimi keli pagrindiniai homeopatiniai vaistai, kurie kovoja su peršalimo ir gripo simptomais:

Vienas pirmųjų vaistų peršalus - Oscillococcinum. Pastebėjus pirmuosius peršalimo ar gripo simptomus, tokius kaip temperatūra, drebulys, čiaudėjimas ar raumenų skausmas, reikėtų nedelsiant pradėti naudoti šį vaistą. 

Esant aukštai temperatūrai, išsiplėtusiems akių vyzdžiams, raudonam veidui ir galvos skausmui - į pagalbą ateina homeopatinis vaistas Belladonna, kurio pagrindinė savybė - visi simptomai atsiranda labai staiga.

Kali Bichromicum - kitas efektyvus vaistas, esant tirštai, geltonai-žaliai slogai. Taip pat jis kovoja su gleivingu kosuliu, kuris ypač intensyvus ką tik pabudus ryte.

Allium Cepa - peršalimui gydyti, kurio pagrindiniai simptomai: ašarotos akys ir skysta bespalvė sloga, kuri degina odą aplink nosį ir lūpas bei nuolatinis čiaudulys.

Sausam kosuliui gydyti labai svarbus vaistas Bryonia. Tai vaistas skirtas sausam, kosuliui, kuris dažniausiai pasireiškia vakare ar miego metu. Šiam kosuliui būdingas skausmas krūtinėje. Vaikas nori gerti daug šalto vandens ir simptomai pablogėja nuo bet kokio judesio.

Antimonium tartaricum - tai homeopatinis vaistas, padedantis esant šlapiam, gleivingam kosuliui. Kosulio metu girdisi gleivės ir vaikas negali jų atkosėti.

Dažniausiai naudojamas šių vaistų stiprumas 30CH. Vaistus reikėtų dozuoti kas 2 valandas iki 6 dozių pirmąją dieną, po to 3 kartus dienoje iki kol pasveikstama. 

PASTABOS:

1. Visada kreipkitės į gydytoją, jeigu kūno temperatūra aukštesnė nei 39 laipsniai.

2. Visada kreipkitės į gydytoją, jeigu peršalimo ar gripo simptomus lydi stiprus galvos skausmas, odos išbėrimas ir paburkusi gerklė.

Jei turite klausimų homeopatei, mitybos mokslo ir sveikos gyvensenos specialistei Deimantei Rapalytei, rašykite: redakcija@mamyciuklubas.lt

Ekspertai

Deimantė Rapalytė

Homeopatė, mitybos mokslo ir sveikos gyvensenos specialistė
Deimantė Rapalytė in-vecaku-skola