Ar galima pasitikėti gydytojais?

Ar galima pasitikėti gydytojais?

07. Feb 2012, 08:00

Šį klausimą uždavė viena „Mamyčių klubo“ narė, kuri asmeniškai susidūrė su abejotinais gydytojų sprendimais ir nenuleido rankų.

 

Sveikos mamytės,

 

Manau, šita tema labai aktuali visoms mamytėms, kurios augina mažuosius, norėčiau pasidalinti savo istorija, kuri nutiko kai mano mažylei buvo 4 mėnesiai, šiuo metu jai jau 11 mėnesių.

 

Taigi, papasakosiu apie pirmą  apsilankymą pas ortopedus – chirurgus, kai reikėjo patikrinti dukrytei klubus. Vizitas buvo KMUK, vadinamoji specialistė apžiūrėjo besispardančią ir judrią mergaitę ir  nusprendė , kad  klubo sąnariukas nesifiksuoja, taigi, nusiuntė atlikti rentgeną. Vietoj to , kad buvo galima padaryti ne taip kenksmingą echoskopą... Taigi, ką jūs manote, rentgene tokio amžiaus dukrytė tikrai neišbuvo rami. Nuotrauka buvo bloga, daktarės parašyta diagnozė buvo tokia, kad reikia nešioti „balniuką“. Manau, supratote, kokia buvo mano reakcija? Pirmas užduotas klausimas buvo:  AR JŪS TIKRA TUO? Gydytoja atsakė tuo visiškai nedvejojanti.  Na, tai ką, nuvažiavome į ortopedijos centrą,  nusipirkome „balniuką“, tačiau namuose uždėjusi supratau , kad tai tikrai taip tęstis negali, ir savo vaiko tikrai daugiau nekankinsiu.

 

 Kreipiausi į pažįstamą daktarą , profesorių ,kuris dirba su vaikais. Jis pasakė, kad norint sužinoti ar reikia nešioti „balniuką‘, ar ne, pirmiausia reikia nuodugniai ištirti, o ne švitinti kūdikį rentgenu. Taigi, nuvykome pas specialistus, kurie daro echoskopijas,  jie apžiūrėjo , ir ką jūs manote – pasakė, kad  viskas yra puiku, o jei būtume nešioję „balniuką“ pagal tos gydytojos gydymo metodus, būtume pakenkę  mergaitei. Rentgeno nuotrauka dar ne viskas, sąnariukas ir turi nesiliesti, būna tarpas, o kai rentgene vaikas sujuda, nuotrauka gali būti netiksli, echoskopas vienintelis būdas patikrinti. Jis užfiksuoja, kaip vaikas juda, kokia padėtis būna klubo, užrašo skaičius. Rentgeno nuotrauka to neparodys, todėl rekomenduoju pasidaryti echoskopą.

 

Sutinku , kad dauguma gydytojų yra labai geri specialistai, bet ne tie, kurie į savo darbą žiūri pro pirštus. Vien pagalvojus, kad be jokio reikalo būtų vaikas pusę metų nešiojęs „balniuką“ , būtų negalėjęs normaliai judėti ir lavėti, apima toks pyktis...

 

O kai pagalvoji, kad pas tą „puikų“ specialistą apsilanko šimtai vaikučių, kurių mamos aklai pasitiki gydytojo diagnoze, nes jei jau gydytojas pasakė,  vadinasi, taip ir yra. Mano draugų rate yra taip pat buvę labai įdomių istorijų, viena tokia, kai pas gydytoją mama nusinešė vaiką prieš jo pietų miegą. Vaikutis norėjo miegoti ir glaudėsi prie mamos. Gydytojas pasakė, kad vaikas blogai vystosi, jis labai lėtas ir įtarė kažkokį vystymosi sutrikimą. Mama paaiškino, kad jos vaikas nori miegoti, o šiaip yra labai guvus ir judrus. Tai ką dar galima pasakyti apie tokį specialistą?...

 

Išvada:  mamos, niekuomet neįsitikinusios šimtu procentų, nepasikliaukite viena nuomone. Šitoje istorijoje galima įžvelgti netgi gydytojos bendradarbiavimą su ortopedijos centru , gal ji netgi gauna kažkokius procentus už parduotus“ balniukus“ , nes kai paklausau, tai šiais laikais kone kas antras vaikas turi juos nešioti.

 

Tema forume

 

O ką manai Tu?

07. Feb 2012, 20:15

Beje to pasekoje turėjo nešioti aikas Pavliko dorželius iki 11mėn, jei būtų paklausę daktarai ir laiku nusiuntę, būtume to išvengę, būt pakakę balno . . .

07. Feb 2012, 20:14

Mums buvo panaši situacija, tik, kad nenustatė laiku displazijos (klubo sąnariuko išnirimo, kaip kad jum iškart be išsamių tyrimų), esu ir čia rašiusi apie tai MK. Kai gimė mažiukas, pastebėjau nevienodas raukšleles vidinėj keliukų pusėj, gal nebuvo mėnesiuko, tad paklausiau daktarės, pasakiau nuogastavimus, nes nėštumo metu skaičiau viską, kas gali būti ir į ką atkreipti dėmesį, bet buvo atkirsta, kad per daug prisikaičiau ir nieko nėra, bet man buvo neramu, nes tai buvo displazijos požymis, taip keturis vizitus klausiau, kol matyt įkyrėjau nusiuntė pas chirurgą, vietinį, tas taip pat pasakė, kad regis viskas gerai, peršvietė, bet "dėl viso pikto" nusiuntė į KMUk, kai vaikui jau buvo veik 4mėn, ir vėlu buvo dėti "balniuką", o KMUK mano nuogastavimai pasitvirtino, toks pyktis apėmė, tad suprantu pasipiktinusius tėvus ir prtiratiu nuomonei, kad mamos, kartais tikrai geirau žino kas yra vaikui. Nepasitikiu mūsų rajono daktarais visiškai. Neseniai ir buvo atvejis, kad kojytė langetėj atsidūrė, tvirtino, kad skilimas, o patekus pas kitą daktarą, kai jau nuimta langetė, tas iš nuotraukų pasakė, kad buvo lūžis . . .žodžiu . . .

07. Feb 2012, 15:26

Deja, gerų gydytojų mažėja. Pati turiu skaudžios patirties. Vaikui buvo žarnyno infekcija, savaitę temperatūra nekrito, tai tik per ašaras išsiprašiau pasėlio tyrimo.

07. Feb 2012, 09:16

esu susidurus taip pat su tokiais medikais net is savo asmenines patirties sakau,jog ypac siauliu medikais pasitiketi negalima....

07. Feb 2012, 08:56

Šiais laikais vis daugiau gydytojų pamiršta kokią priesaką yra davę...

07. Feb 2012, 08:44

teko susidurti ir su tikrai gerais gydytojais, teko ir kitokiu pazinti... Gydytojai irgi ne visagaliai, negalima tiketis, kad absoliuciai tiksliai viska pasakys ir padarys, aisku, pikta, kai nepavyksta padeti serganciajam, bet tiesiog ir mes juk kartais klystam...

07. Feb 2012, 08:26

pritariu 100 proc kad yra ir aplaidžių gydytojų☹ mes taip vargstam su atopiniu dermatitu, kiek gydytojų aplankėm visi skiria skirtingus vaistus, vaiko oda jau išplonėjus, o normalaus gydymo negavom iki šiol..........