Ar galima naudoti petnešėles mažyliui vaikštant?

Ar galima naudoti petnešėles mažyliui vaikštant?

09. May 2017, 11:00 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Iš tėčio Vilhelmo laiško redakcijai:

Sveiki, 

Norėjau paklausti, ar petnešėlių naudojimas vaikui vaikštant daro kokią nors žalą (psichologinę/fiziologinę)? Dukrytei 1 metukai ir 2 mėnesiai. Vaikšto gerai ir bėga gana greitai, bet porą kartų stipriai griuvo, susitrenkė galvytę (nieko lyg rimto, anot gydytojų), todėl vėl pradėjom naudoti petnešėles. Tik tam, kad griuvimo atveju prilaikyti ir išvengti kokios didesnės traumos.

Konsultuoja kineziterapeutė Viktorija Paltanavičitė:

Sveiki,

Petnešėlių naudojimas tikrai jokios žalos mažyliui nedaro, tačiau nerekomenduočiau tuo piknaudžiauti. Mažylis turi mokytis pats išlaikyti pusiausvyrą ir koordinaciją. Žinoma, keliaujant šalia judrios gatvės, tai puikus dalykas, kuris leidžia saugiau ir greičiau pagauti mažylį. 
 
Namuose rekomenduočiau uždėti apsaugėles ant aštrių kampų, patraukti ar išnešti pavojingus daiktus į vietą, kuri mažylei būtų mažiau prieinama, žinoma, jeigu namuose yra laiptai - juos apsaugoti ypatingai svarbu.
 
Pradėję vaikščioti mažieji padaužos krenta labai dažnai, nereikėtų to bijoti - jie mokosi. Nuo tokių nukritimų traumos yra labai retos. Žinoma, nėra malonu, kai mažylis užsigauna ir verkia, tačiau visko už jį atlikti nereikėtų. Matant krentant savo aukselį visi tėveliai stengsis neleisti jam to padaryti ir skubės sulaikyti, tačiau vienas kitas pliaukštelėjimas ant užpakaliuko  - įprastas "reiškinys". :)
 
Sėkmės.
Ekspertai

Viktorija Paltanavičiūtė

vaikų kineziterapeutė, www.viktorijosmasazai.lt
Viktorija Paltanavičiūtė in-vecaku-skola