Ar galima mažai mergaitei naudotis vaikiška dekoratyvia kosmetika?

Ar galima mažai mergaitei naudotis vaikiška dekoratyvia kosmetika?

14. Mar 2014, 08:00 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Parduotuvėse galima rasti gausų vaikiškos dekoratyvios kosmetikos pasirinkimą mergaitėms, o juk daugeliui mažų princesių norisi atrodyti kaip ir mamoms, stovėti prie veidrodžio ir puoštis. Bet ar galima pirkti tokius kosmetikos rinkinius, skirtus vaikams?

Pasak gydytojos dermatologės Džuljetos Ulmane, neverta susižavėti tokiais dalykais, nes mažų vaikų oda dar labai jautri ir švelni, todėl rūpintis ja reikia ypatingai, saugoti nuo įvairių dirgiklių.

"Žinoma, kiekviena mama turi galvą ant pečių ir sprendžia, ką pirkti savo mažajai mergaitei. Tačiau verta prisiminti, kad dekoratyvinė kosmetika (akių šešėliai, lūpdažiai ir kt.), nors ir vaikiška, yra sudaryta iš dažiklių ir kitų chemnių medžiagų", - pabrėžia dermatologė.

Specialistė primena, kad dekoratyvinės kosmetikos naudojimas gali sudirginti mažylės odą ir sukelti kitų nepageidaujamų veiksnių.

"Oda - gyvas organizmas, kuris sugeria viską, kas ant jo užtepama, tai pat ir visus nepageidaujamus cheminius junginius. O tai savo ruožtu apkrauna vaiko imuninę sistemą, provokuojant alerginę reakciją. Be to, dirbtinės medžiagos užkemša poras ir sutrikdo medžiagų ir riebalų apykaitą odos audiniuose, iššaukia dirginimą, paraudimus, niežulį ir kitus pavojus", - pasakojo gydytoja dermatoogė.

Žinoma, išimtiniais atvejais galite naudoti savo mažoms princesėms kosmetiką - gimtadienių ar kitų švenčių metu, bet jokiu būdu to nedarykite kasdien.

Tą patį galima pasakyti ir apie piešimą ant veidukų, kuris ypač populiarus ir madingas švenčių metu, jį taip pat reikėtų kuo greičiau nusiplauti pasibaigus šventei", - įspėja specialistė.

 Bet ką gi daryti su mažos mergaitės noru būti panašiai į mamą ir puoštis bei dažytis? Anot psichologų, tai, kad mergaitės nori puošttis ir naudoti kosmetiką kaip mamos - tai visai suprantama ir normalu, tik viską reikai daryti saikingai. Kosmetika būtinai turėtų būti vaikiška ir kuo natūralesnė, žinoma, ja naudotis kasdien nereikėtų.

Pasak psichologės, mergaitės domėjimasis kosmetika - tai vienas iš lyčių tapatumų, ir mamai to nereikėtų drausti. Priešingai, ji kaip tik turėtų paaiškinti būsima damai, kaip tinkamai naudotis kosmetika, kada ir kaip priimtina naudotis įvairiomis kosmetinėmis priemonėmis, pamokyti atrasti savo stilių bei savo pavyzdžiu tai rodyti.

Tegu jūsų mažosios damos būna visuomet gražios!

20140313151324-11951.jpg

Jei augini mergaitę, skaityk plačiau čia->>

bab423 bab423 10. Jun 2022, 10:51

Labai stipriai abejoju. Tokia kosmetika rekomenduociau labiau suaugusioms moterims. Jeigu abejojate, siulaiu pasikonsultuoti https://babor-spa.lt/ konsultantais, jie viska paaiskins. Rekomenduoju 😀

zvirblislaura zvirblislaura 14. Mar 2014, 16:34

svarbu atkreipti dėmesį į sudėtį - vaikiškoje kosmetikoje ir dažuose veidui labai dažnai aptinkama sunkiųjų metalų (ir paradoksalu, bet didesniais kiekiais nei mamų kosmetikoje), kurie besiformuojančiai hormoninei sistemai gali pridaryti bėdų 😀 aš tai pasiūlyčiau mamai naudoti kosmetiką kuo natūralesnę ir tais pačiais lūpdažiais leist pasidažyt, jei jau yra toks poreikis 😀 (maniškė taip pat smarkiai žavisi visais lūpų,akių, nagų dažais...)